fbpx

Archive

Chrome şifreleri içe aktarma

Chrome şifrelerini içe aktarma

Chrome sifre ice aktarma işlemi nasıl yapılır ? Detaylı şekilde yazımızda bulabilirsiniz.

Google chrome tarayıcımızı açıyoruz.

adres alanına chrome://flags/ yazıyoruz.

Password import seçeneğini enabled yapıyoruz.

chrome flags

Daha Sonrasında

chrome://settings/passwords sayfasına geliyoruz.

⁞ tıklayıp import diyerek şifrelerimizin kayıtlı olduğu excel içeri import ediyoruz.

chrome password

Yandex Mail Sunucu Sorunu

Yandex Mail Sunucu Sorunu

Yandex mail sunucuları çalışmıyor yaklaşık 16:00 dan beri yandexin hizmet verdiği mail sunucuları çalışmamaktadır. Yapılan kontrollerde servislerin durduğu görüntülenmekte olup mx kayıtları aşağıdaki gibi boş olarak gelmektedir.

yandex-mail-sorunu
yandex-mail-sorunu

Reverse MX A records (PTR)ERROR: No reverse DNS (PTR) entries. The problem MX records are:
89.204.180.213.in-addr.arpa -> no reverse (PTR) detected
89.21.88.77.in-addr.arpa -> no reverse (PTR) detected
89.250.250.87.in-addr.arpa -> no reverse (PTR) detected
You should contact your ISP and ask him to add a PTR record for your ips

Yandex mail gelmiyor gitmiyor

Yandex mail gelmiyor gitmiyor Bu sorundan dolayı yandex kurumsal mail kullanan ve etkilenen kullanıcılarımız sunucuyeri pop hizmetlerini kullanarak mail alış verişlerine devam edebilirler. Bunun için hosting kullanıcılarımızın yapması gereken mx kayıtlarını default ayarlarına çekerek mail adreslerini oluşturmaktır. Sunucuyeri olarak herkese kesintisiz bir hizmet dileriz. Eğer Sunucuyeri hizmetlerinden yaralanmıyorsanız aşağıda yer alan kampanyamıza göz atabilirsiniz.

VPS Sunucularda Kampanya : https://sunucuyeri.com/sunucu/vps-sunucu/

Cpanel Kullanmak Zorunda mıyız?

cPanel kullanmak zorunda değiliz. Sunucuyeri olarak cPanel’ in fiyat politikasından sonra direct admin panele geçerek müşterilerimize daha uygun fiyatlarla hizmet sunmayı hedeflemekteyiz.

Direct admin panelin avantajları litespeed ve cloudlinux desteğinin bulunması bu sayede müşterilerimizin web sitelerinin daha hızlı ve daha stabil çalışmasını hedefliyoruz. Siz değerli müşterilerimize her zaman en uygun ve en kaliteli hizmeti sunmayı ilke edinmekteyiz.

directadmin

Plesk Panel ve Direct Admin v.b paneller arasındaki farklar ?

cPanel ve Plesk panel Linux tabanlı platformlarda her ne kadar piyasanın en büyük oyuncuları olsada son gelişmeyle birlikte cPanel resmen kendi ayağına sıktı diyebiliriz. Faiş fiyat politikasıyla birlikte pazardaki liderliğini büyük ölçüde diğer şirketlere kaptıracak gibi görünüyor.

Bu sebeple de geleceğe yönelik direct adminin piyasada büyük bir paya sahip hale geleceği ve daha fazla geliştirileceği kanaitindeyiz. Çok fazla alternatif bulunmasına rağmen direct admin gerek yönetim paneli gerek kullanıcı arayüzü bakımında bizim tercih sebebimiz olarak öne çıkmaktadır.

Plesk panelle cpanel arasında yapılan satın almadan kaynaklı plesk panelde piyasadaki güvenirliğini bize göre yitirmiş olmakta ve direct admin burada en iyi alternatif olarak ön görülmektedir. Sunucuyeri olarak tüm müşterilerimize direct admin hakkında sınırsız destek sağlayacağımızı memnuniyetle duyururuz.

Cpanel Fiyatlarındaki Büyük Artış

Cpanel fiyatlarındaki büyük artışla birlikte hosting firmalarının lisans maliyetleri aşırı derecede yükseldi. Öncesinde fiziksel sunucu için 30 – 35$ olan lisans ücretlerinde 100 alan adına kadar 45$ olması ve her ekstra hesap için 0.20$ lisans ücreti ilave edilmesi şok etkisi yarattı.

Cpanel firmasının resmi sitesinde yeralan ve yayınlanan fiyatlarla karşılaşan firmalar açık kaynak kodlu alternatifler üzerinde düşünmeye başladı. Bunun yanında en büyük alternatifler ise Plesk ve Direct Admin panellerine geçişi düşünenlerin sayısı da oldukça fazla.

Direct Admin için sınırsız lisans seçeneği de mevcut. Aniden açıklanan bu fiyat artışı zarar etmek istemeyen yöneticiler için sıkıntılı bir süreç gibi görünüyor. En azından bir ay önce duyurulması gerektiğini söyleyen bir çok kullanıcı var.

 

 

cpanel vs plesk

 

 

Cpanel Fiyat Artışının Sonuçları

Sebeplerin en başında ise fiziksel sunucularda binlerce hesap olması. Sonucu is Cpanel lisans fiyatlarındaki büyük artışla beraber bu tür fiziksel barındırma sunucularının lisans maliyetlerini hesapladığımızda öncesinde 35$ ödeyen firmalar yeni sistemde 225$ ödemek zorunda kalacak.

Yaygın olan görüşlerden biride şu: ‘Cpanel intihar mı ediyor yoksa alternatiflere mi zorluyor?’ Buycpanel gibi büyük dağıtıcılarda ise henüz fiyat artışı görünmüyor. Bu durumda akla şu soruyu getirebilir:

 

‘Bayilerden satın almak zorunda mı kalacağız?’.