Başarılı Bir Teknoloji Kariyeri Oluşturmanın Altı Yolu

Teknoloji endüstrisi on yıllardır her yıl büyüyor ve yavaşlama belirtisi göstermiyor. Pek çok sektör COVID-19’un ekonomik etkisinden kurtulmak için mücadele ederken, teknoloji endüstrisi şimdiden toparlanıyor ve uzaktan çalışma platformları ve sanal fitness dersleri gibi artan teknoloji çözümlerine yönelik talepten yararlanıyor.

Kalkınan teknoloji uzmanları için gelecek kesinlikle parlak görünüyor. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, bugün ile 2029 arasında, Bilgisayar ve Bilgi Araştırmaları Bilim İnsanları için %15 , Yazılım Geliştiricileri için %22 ve Bilgi Güvenliği Analistleri için %31 oranında iş artışı oranları öngörüyor .

Giderek artan sayıda iş mevcut olmasına rağmen, adaylar kaçınılmaz olarak üst düzey roller için önemli miktarda rekabetle karşı karşıya kalacaklardır. Başarılı bir teknoloji kariyeri oluşturmak ve C-suite yolculuğunuzu hızlı bir şekilde takip etmek istiyorsanız, şimdi şu en iyi ipuçlarına bir göz atın:

 

1. Bir Yüksek Lisans Tamamlayın

İnsanların çoğu, teknoloji kariyerlerine lisans düzeyinde Bilgisayar Bilimi veya ilgili konuları okuyarak başlar. Bununla birlikte, bir MSc’yi tamamlamak, daha gelişmiş rollere başvurma konusunda size bir avantaj sağlayabilir. Sonuçta, bir yüksek lisans derecesini tamamlayarak kazanacağınız bilgi ve deneyim, beceri setinizi geliştirecek ve yeteneklerinizi genişletecektir.

Çevrimiçi olarak bir bilgisayar bilimi derecesi aldığınızda, ihtiyacınız olan önemli pratik deneyimi kaçırmamak için akademik uğraşlarınızı tam zamanlı çalışma ile birleştirebilirsiniz. Herhangi bir yerden eğitim seçeneği ile, Bilgisayar Bilimleri alanında çevrimiçi bir Yüksek Lisans, size istediğiniz yerde yaşama ve çalışma esnekliği verirken, yaşıtlarınızdan bir adım öne geçmenizi sağlayabilir.

 

2. Bir Uzmanlığa Odaklanın

Teknoloji endüstrisi çok geniştir, bu nedenle kariyerinizi hangi alanda oluşturmak istediğinize karar vermeniz gerekir. Yazılım geliştirme veya siber güvenlikten veri bilimi veya ağ mimarisine kadar dikkate alınması gereken çok sayıda uzmanlık vardır. Bununla birlikte, her uzmanlık başarılı ve kazançlı bir kariyere yol açabilir, bu nedenle gerçekten ilgilendiğiniz bir alan seçin. Bu sadece kariyerinizi daha keyifli hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda geleceğinizi yönlendirirken motive olmanıza da yardımcı olur.

Birçok profesyonel, Yüksek Lisans veya Lisansüstü Diploma gibi ileri düzey bir kursa kaydolmanın uzmanlıklarını doğrulamalarına ve deneyimlerini resmileştirmelerine yardımcı olduğunu düşünmektedir. Örneğin, Bilgisayar Mühendisliği alanında bir Lisans tamamladıysanız, Yazılım Mühendisliği alanında Bilgisayar Bilimi alanında bir Yüksek Lisans, uzmanlık alanınızı daraltmanıza yardımcı olabilir.

 

3. Bir Düşünce Lideri Olun

Kariyerinizi hızlı bir şekilde takip etmek istiyorsanız, profesyonel bir profil oluşturmak, kişisel markanızı tanıtmak ve düşünce lideri olmak kesinlikle hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Düşünce lideri, sınırları zorlayan, özgün fikirler geliştiren ve bir bütün olarak sektöre yeni bir şeyler sunan kişidir. Seçtiğiniz endüstrinin geleceğini şekillendirmeye hevesliyseniz, mevcut konumunuzu tanıtım yapmak ve insanlara ne kadar yetenekli olduğunuzu göstermek için kullanın.

İster endüstri dergilerinde makaleler yayınlayın, ister yüksek profilli etkinliklere katılın, ister Soru-Cevaplar, misafir gönderileri ve podcast’lerle markanızı çevrimiçi oluşturun, bir düşünce lideri olmak başarınızı optimize edebilir ve kazanç gücünüzü artırabilir .

 

4. Beş Yıllık Plan Oluşturun

Başarılı bir kariyer nadiren tesadüfen gerçekleşir, bu nedenle uygulanabilir bir stratejiye sahip olmak önemlidir. Kariyer basamaklarını tırmanmak zaman alabileceğinden, profesyonel hedeflerinizi planlarken uzun vadeli düşünün. Beş yıllık bir plan size, profesyonel yaşamınızda ek bir kalifikasyonu tamamlamak veya terfi almak gibi büyük değişiklikler yapma fırsatı verecektir.

Elbette, başarınızı en üst düzeye çıkarmak için istekli olduğunuzda beş yıl uzun bir süre gibi gelebilir, bu nedenle motive kalmanın yollarını bulun. Hedefleri daha küçük hedeflere bölmek, sıkı çalışmanız için düzenli olarak ödüllendirilmenizi sağlayacaktır. Buna karşılık, bu, ana hedeflerinize doğru çalışmaya devam etmeniz için size ilham verecek ve size bir tatmin ve başarı hissi verecektir.

 

5. Dijital İtibarınızı Yönetin

Hayatımızın çoğu internette geçiyor ve farkında bile olmadan dijital bir itibar geliştiriyoruz. Ancak teknoloji endüstrisinde çalışırken, dijital varlığınızın farkında olmak ve itibarınızı yönetmek için aktif adımlar atmak özellikle önemlidir. Sizinle ilgili her içerik itibarınızı şekillendirir, bu nedenle sosyal medyada paylaşım yaparken veya arkadaşlarınızla herkese açık sohbet ederken bunu aklınızda bulundurun.

Profillerinizi gizli olarak ayarlamak, kişisel ve profesyonel yaşamlarınızı ayırmanın bir yolunu bulacak, ancak gerçekte çevrimiçi varlığınız kariyerinizi etkileyecektir. Negatif değil, pozitif bir etkisi olduğundan emin olmak için dijital itibarınızı yönetmeyi birinci öncelik haline getirin.

 

6. Bir Yan Koşuşturma Başlatın

Bir yan iş, fazladan para kazanmanın bir yolundan çok daha fazlası olabilir; ayrıca kariyerinizi geliştirmenin etkili bir yolu olabilir. Uygun bir yan iş seçerek, becerilerinizi genişletebilir ve uzmanlaşmak istediğiniz alanda deneyim kazanabilirsiniz. Özel müşteriler için yazılım geliştirmekten siber güvenlik danışmanı olarak hareket etmeye kadar, hızlı olmanıza yardımcı olabilecek çeşitli teknik yan işler vardır. kariyerini takip et.

Pratik beceriler ve teorik bilgi edinmenin yanı sıra, kendi yan telaşınıza sahip olmak, sektör içinde bir ağ kurmanıza da yardımcı olabilir. Örneğin, yeni bağlantılar kurup çalışmalarınızı sergilemeye başladıkça, kişisel markanızı tanıtacak ve yeni fırsatlara kapı açacaksınız.

 

Teknolojide Kariyer Size Uygun mu?

Teknoloji kelimenin tam anlamıyla geleceği şekillendiriyor ve toplumun çalışma şeklini değiştiriyor, bu da onu çalışmak için en heyecan verici sektörlerden biri haline getiriyor. Ayrıca, çok çeşitli roller ve uzmanlıklar keşfedilecek çok sayıda alan olduğu anlamına geliyor. Benzer şekilde, teknoloji sektörünün çok sayıda çalışma düzenlemesini kolaylaştırdığını göreceksiniz, bu da ihtiyacınız olduğu kadar esnek bir kariyer oluşturabileceğiniz anlamına geliyor.

Yeni gelişmelerin en ileri noktasında olmaya hevesliyseniz ve gelişmiş kavramları gerçek hayata, somut çözümlere dönüştürmek istiyorsanız, teknolojide bir kariyer kesinlikle aradığınız zorluk olabilir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz