Linux’ta Oynayabileceğiniz 5 Klasik Masa Oyunları Nelerdir?

Herkes masa oyunlarını sever ve arkadaşlarınızla ve ailenizle zaman geçirmenin ve eğlenmenin harika bir yoludur. Masa oyunlarını Linux gibi açık kaynaklı bir platformda oynamak harika çünkü masa oyunlarını kendi başınıza oynayabilirsiniz, ancak yine de diğer insanlarla oynadığınız deneyimi yaşayabilirsiniz. Bilgisayar masa oyunları masa oyunu deneyimini dönüştürdü ve deneyebileceğiniz birçok harika seçenek var. Bu yazıda, Linux’ta oynayabileceğiniz en iyi 5 klasik masa oyununu sunacağız.

1. PyChess

PyChess, ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz gerçekten harika bir satranç yazılımıdır. Pychess, hem bilgisayara hem de tüm dünyadaki diğer Pychess oyuncularına karşı oynamanıza izin verir. Birçok yerleşik dahili PyChess özelliği, dijital öğreticiler, adım adım öğrenebileceğiniz uzman stratejiler gibi genel satranç oyununuza yardımcı olabilir. PyChess’in küresel çevrimiçi skor tabloları da vardır, böylece ilerlemenizi ve becerilerinizi dünya çapında izleyebilir ve en iyi oyunculara karşı en iyi oyunculara karşı test etmek için en iyi oyunculara meydan okuyabilirsiniz. PyChess, Linux’ta bulunan en popüler tahta oyunlarından biri haline geliyor ve şimdi 51 farklı dilde mevcut.

2. Scrabble3D

Nihai kelime oyunu Scrabble, dünyanın her yerinden insanlar tarafından sevilir ve bazı kelime tabanlı eğlenceye arkadaşlarınıza ve ailenize meydan okumak için mükemmel bir yoldur. Klasik masa oyunu Scrabble, dünya çapında en çok satan masa oyunlarından biridir, ancak şimdi benzer şekilde oynanan bazı harika kelime oyunları var ve hızlı bir google aramasıyla onlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Scrabble3D, scrabble’ı başka bir seviyeye taşıyan Linux’ta bulunan en popüler kelime oyunlarından biridir. Scrabble 3D, yalnızca klasik Scrabble panosunu değil, aynı zamanda kutunun dışında düşünmenize ve çok sayıda yeni kelime oluşturma fırsatı yaratmanıza yardımcı olan özel yeni 3D panolar sunar.

3. GNU Tavlası

Tavla, dünyanın en eski masa oyunlarından biridir ve eski Mezopotamya’dan 5.000 yıl öncesine dayanır. İki kişi tarafından oynanan ve dijital versiyonlara kendini iyi veren gerçekten basit bir oyundur. GNu Tavla, turnuva seviyesindeki bir insan oyuncu ile aynı seviyede oynamak için geliştirilmiş oyunun harika bir Linux sürümüdür. GNU Tavla, tavla becerilerinizi geliştirmenin ve kendinizi kaliteli bir bilgisayar oynatıcısına karşı test etmenin harika bir yoludur. GNU Tavla, geri dönüp oyununuzu analiz etmenizi sağlar ve oyuncu olarak büyümenize yardımcı olmak için yaptığınız hatalardan nasıl kaçınacağınızı öğretir.

4. Triple-A

Aileler ve arkadaşlar için en popüler tahta oyunlarından biri imparatorluk kurma oyunu Risk. Risk’te, küçük bir bölgeyle başlarsınız ve taktikler ve istilacı strateji ile diğer oyuncunun ülkelerini ele geçirmeye çalışırsınız. Axis ve Allies gibi benzer tahta oyunları var ve son zamanlarda bazı harika dijital versiyonlar geliştirildi. Triple-A bu oyunlara benzer, ancak en iyi özelliklerden biri, oyunu ilginç hale getirmek için birçok yerleşik haritaya sahip olmasıdır. Orijinal versiyonda bir İkinci Dünya Savaşı haritası kullanılır, ancak Orta Dünya ve diğer fantezi ve Bilimkurgu haritaları gibi çok sayıda başka harika harita vardır. Çevrimiçi Oyun ile bilgisayara veya diğer oyunculara karşı Triple-A oynayabilirsiniz.

5. Kajongg

Eski Mahjong oyunu, antik Çin’deki Qing Hanedanlığı döneminde geliştirilmiştir ve genellikle dört oyuncu tarafından oynanır. Mahjong, tüm dünyadaki insanlar tarafından sevilmektedir ve standart oyun kurallarına uyan bazı harika uygulamalar ve çevrimiçi sürümler vardır. Kajongg, çoğunlukla Güney Doğu Asya’da ve klasik oyunda oynanan dört oyunculu remi tarzını uyguladığı için benzersizdir. Kajongg, oyuncuların dört oyuncuyu oluşturmak için eşzamanlı olarak 3 bilgisayar oyuncusuna veya çevrimiçi olarak insan oyunculara veya insan ve bilgisayar rakiplerinin bir karışımına karşı oynamalarına izin verir.

 

Çok sayıda harika masa oyunu var ve çevrimiçi ve Linux’ta kaç tane harika dijital versiyonun mevcut olduğu harika. İster bir kelime ustası olun ister iyi yönetilen bir mattan başka bir şey sevmeyin, orada sizin için bir dijital masa oyunu var. Bu kılavuzdaki bazı oyunları deneyin veya hızlı bir çevrimiçi arama yapın ve bazı harika seçenekler bulabilirsiniz.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

1 Yorum

  1. Ali Eren Kasım 23, 2022 - 6:33 pm

    Teşekkürler yazınız çok güzel kaleme alınmış  

Yorum Yaz