İnternet, etkinlikler, bilgiler ve iş fırsatlarıyla dolu, sürekli değişen bir ortamdır. Toplumumuzda o kadar etkili oldu ki temel bir insan hakkı olarak görülmeye başlandı. İnternet yeteneğine sahip olduğunuzda, nasıl çalıştığını ve hizmetlerinizden ne beklemeniz gerektiğini bilmek önemlidir.

İnternet oldukça yeni bir icat olduğundan, birçok insan etrafındaki karmaşıklıkların ve bununla neyin mümkün olduğunun farkında değil. Çoğu zaman, internet sağlayıcıları, ücretini ödediğiniz veya hızınızı düşürdüğünüz hizmeti size sağlamaz. Bunun olduğunun farkında değilseniz, ne yapmanız gerektiğini bilemezsiniz çünkü bunlar genellikle fark edilmeyebilir.

Bu nedenle, şirket sloganlarını anlamak ve ayrıca size ne sağlayacaklarını görmek için sağlayıcınızı önceden araştırmanız önemlidir. Bununla birlikte, internetinizi araştırmak ve anlamak için zaman ayırın, böylece almadığınız hiçbir şey için ödeme yapmazsınız. İnternet sağlayıcınızdan beklemeniz ve ihtiyaç duymanız gereken bazı şeyler.

 

İyi Müşteri Desteği

İnternet sağlayıcınızın hizmeti ne kadar iyi olursa olsun, bir noktada sorunlar ortaya çıkacaktır. Bu sorunları nasıl ele aldıkları, onları diğer sağlayıcılardan ayıracak şeydir. Hiç kimse bu sorunları gidermekten veya müşteri desteğini aramak zorunda kalmaktan hoşlanmaz, ancak bu hepimizin yapması gereken bir şey. Bir internet sağlayıcısı, sorununuzu araştırmaya ve bunun için hızlı bir çözüm bulmaya fazlasıyla istekli olmalıdır. Bununla birlikte, kötü hizmetiniz için size tazminat sağlamaya istekli olmalıdırlar.

Bu da bulunduğunuz yere göre önemli değil. İster Seattle’da ister Phoenix’te olun, sizinle çalışmaya ve size yardımcı olmaya istekli bir sağlayıcı olmalıdır. Bir Phoenix BT firmasındaki uzmanlara göre , sorunlarınızın çözümü hesaplanmış ve iyi düşünülmüş bir plan olmalıdır. Pek çok şirket size yönlendiricinizi yeniden başlatmanızı ve sizi bunda bırakmanızı söyleyecektir. Bu bazı sorunları çözebilirken, çoğu zaman oyunun altında yatan daha derin sorunlar vardır.

Sağlayıcınız, bir teknisyen göndermek ve sorununuza zaman ayırmak için zaman ayırmaya istekli değilse, onlara sağladığınız paraya değmediğini gösteriyor demektir. Sağlayıcılarından çok az müşteri desteği alan veya hiç olmayan altı ay boyunca zayıf internete sahip insanların kabus hikayeleri var. Her zaman aldığınız sağlayıcının size iyi bir müşteri hizmeti vereceğinden emin olun.

Uygun Hızlar

Hız, internet için yeni bir konuşma noktası haline geldi. Artık mesele internete sahip olmakla değil, internet hızınızın ne kadar hızlı gidebileceğiyle ilgili. Bu, hizmetinizle ne yapmak istediğinize bağlıdır.

Filmleri izlemeyi ve büyük dosyaları indirmeyi planlıyorsanız, yüksek hızlı internete bir göz atmak isteyeceksiniz. Bu, bu görevleri çok daha erken tamamlamanıza izin verecektir. Oyun oynamayı seven biriyseniz, inanılmaz derecede hızlı bir hıza ihtiyacınız olmasa da, oyun ortamındaki her şeye ayak uydurmak için biraz hıza ihtiyacınız vardır.

Son olarak, hızınızı seçtikten sonra, hızınızı aldığınızdan emin olun. Ödediğiniz hızları aldığınızdan emin olmanızı sağlayan yerleşik hız testlerine sahip birçok farklı web sitesi vardır . Kablosuz olarak bağlıysanız, hızda bir miktar kayıp beklemeniz normaldir, ancak ödediğinizin% 10-20’sinden fazla olmamalıdır. Sağlayıcınızdan her zaman doğru hızı aldığınızdan emin olun.

İyi Bağlantı

Son olarak, internete sabit bir bağlantınız olduğundan emin olmak istersiniz . Bağlantı istikrarsızsa, internette temel görevleri bile yerine getirmekte zorlanacaksınız. Gerçek zamanlı güncellemelere ihtiyaç duyduğu için oyun oynamak neredeyse imkansız hale geliyor.

Bir sağlayıcının size istikrarlı bir bağlantı sağlamaması için hiçbir mazeret yoktur. Bağlantınızın kesintili olduğunu düşünüyorsanız veya internet bağlantınızı sık sık kaybediyorsanız hemen harekete geçin.

İnternet ile çalışırken, bunun sizin için ödeme yaptığınız bir hizmet olduğunu unutmayın. Olması gerektiği gibi çalışmıyorsa, sorunları için tazmin edilmeyi hak ediyorsunuz. İyi bir sağlayıcının çok az sorunu olsa da, burada ve orada bazı sorunlar yaşamak normaldir. Tüm bu bilgilerle, mevcut sağlayıcınıza bağlı kalıp kalmayacağınıza veya yenisine geçip geçmeyeceğinize karar vermeye hazırsınız.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz