Hedef pazarınızın ilgisini çekecek ve çevrimiçi varlığınızı büyütmenize yardımcı olacak bir web sitesini nasıl oluşturabilirsiniz?

Küçük bütçeli bir işletme sahibi olmak zor zamanlara neden olabilir. İşletmenizi pazarlamak ve adınızı özellikle çevrimiçi ortamda potansiyel müşterilere duyurmak konusunda yaratıcı olmanız gerekir.

İşte işletmeniz için nasıl bir web sitesi oluşturacağınızı öğrenmenize yardımcı olacak kılavuzumuz.

Rehberimizi okuyarak bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin.

 

Ne İstediğinizi Belirleyin

İşletmeniz için bir web sitesi oluşturmaya hazırsanız, web sitenizden ne istediğinizi belirlemeniz önemlidir. Bu genellikle genel iş planınızın yanı sıra hedef pazarınızın ihtiyaç ve isteklerine dayanır.

Müşterileri ürünler ve hizmetler hakkında bilgilendirmek, içerik paylaşmak veya sipariş ve ödeme almak için bir web sitesinin işletmenizin amacını belirleyin. Web sitesi için hedefler belirlemek, onu daha etkili bir şekilde oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Bu, işletmenizin başarısını tanımlayan ziyaretçi sayısını, olası satışları, takipleri ve diğer ölçümleri içerebilir. Ayrıca, gezinme ve web sitesi tasarımının deneyimi nasıl etkilediği gibi kullanıcıların web sitenizle nasıl etkileşime gireceğini de göz önünde bulundurun.

 

Alan Adını Araştırın

İşletmeniz için bir web sitesi oluşturmak istediğinizde alan adını araştırmak çok önemlidir. Web sitenizin fiziksel adresi olacağından, işinizin doğasını yansıtan en yaratıcı ve alakalı alan adını seçmeniz önemlidir.

CLDY’den alan adı satın almadan önce alan adı kısıtlamalarının sektörünüzle veya ilgili yasalarla ilgili olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Örneğin, bazı ülkeler alan adlarında özel karakterlerin kullanımını kısıtlıyor, bazılarının ise finans, tıp ve devlet web siteleri için özel düzenlemeleri var.

İşletmenizi yansıtan ve kullanılabilir bir alan adı bulduğunuzda, alanı kaydedin ve web sitenizi kurun. Çoğu barındırma paketi, ücretsiz web sitesi oluşturma araçları ve kolay şablonlar içerir.

Ayrıca adı geçen diğer işletmelerin sektörünüzde faaliyet gösterip göstermediğini de göz önünde bulundurmalısınız. Adların çok benzer olması kafa karıştırıcı olabilir ve müşterilerin yanlış siteye girmesine neden olabilir. Bu durumun değerlendirilmesi önemlidir.

Örneğin, bir müşteri işletmeniz için benzer bir ad yazarsa, onu benzer alan adına sahip başka bir web sitesine yönlendirme olasılığı yüksektir.

 

Web Sitenizi Tasarlayın

Web sitenizi tasarlamak, web sitesi oluştururken en kritik adımlardan biridir. Web sitenizin tonunu ve görünümünü belirler ve hedef kitlenize işletmenizin neler sunduğuna dair bir işaret verir.

Web sitenizin tasarımının profesyonel ve çekici olmasını sağlamak çok önemlidir, çünkü bu, daha fazla ziyaretçinin web sitenizde kalmasını teşvik edecektir. WordPress veya Wix gibi site oluşturma araçları gibi, web sitenizi sıfırdan tasarlamanıza yardımcı olacak çok sayıda araç mevcuttur.

Web sitesi tasarımının bir diğer önemli unsuru da sayfa düzeninin kullanıcı dostu olmasını sağlamaktır ; bu, ziyaretçilerin web sitenizde gezinebilmesini ve aradıkları bilgiyi bulmasını sağlayacaktır. Ayrıca, işletmenizin görünümüne ve tarzına uyacak şekilde kullanabileceğiniz ve özelleştirebileceğiniz çevrimiçi şablonlar da mevcuttur.

Basit bir web sitesi tasarımı oluşturmak, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olacak ve daha fazla ziyaretçinin sitenizde kalmasını ve işletmenizi keşfetmesini teşvik edecektir.

 

Diğer Potansiyel İhtiyaçları Düşünün

İşletmeniz için etkili bir web sitesi oluştururken diğer potansiyel ihtiyaçları düşünün . Bunlar, işlemlere yardımcı olacak bir blog, etkinlik sayfası ve bir alışveriş sepetinin uygulanmasını içerebilir.

Sık sorulan soruları yanıtlamak için bir SSS sayfası, müşteri incelemeleri için bir sayfa ve eğitim içeriği için bir blog bölümü eklemeyi düşünebilirsiniz. Birçok kişi web’e telefonlarından eriştiğinden, web sitesinin akıllı telefonda nasıl görüneceğine dikkat edin.

Geri bildirimlerini incelemek, zayıf yükleme süreleri veya yanıt vermeyen düğmeler gibi potansiyel ihtiyaçları belirlemenize ve web sitesi deneyimini iyileştirmenize yardımcı olabilir.

 

Bir Barındırma Hizmeti Seçin

İşletmenizin web sitesi için bir barındırma hizmeti seçmek, hafife alınmaması gereken önemli bir karardır. Barındırma hizmeti, başarılı bir web sitesi ile ziyaret edilmemiş bir web sitesi arasındaki fark olabilir.

İyi bir geçmişe ve birçok özelliğe sahip saygın bir barındırma hizmeti seçmelisiniz. Dikkat edilmesi gereken şeylerden bazıları hız, site çalışma süresi, güvenlik özellikleri, müşteri desteği, ölçeklenebilirlik ve fiyatlandırmadır.

Arama motorlarının web sitenizi okumasını kolaylaştırmak için meta etiketler, alternatif metinler ve uygun başlıklar eklemeyi unutmayın. Son olarak, web sitesini henüz görmemiş birkaç kişinin kullanmasını sağlayarak test etmelisiniz.

Son olarak seçtiğiniz barındırma hizmetinin, kullanmayı düşündüğünüz içerik yönetim sistemi ve diğer web geliştirme araçlarıyla uyumlu olduğundan emin olun. Araştırmanızı yapmak ve doğru barındırma hizmetini seçmek, işletme web sitenize mümkün olan en iyi başarı şansını vermeniz açısından önemli olacaktır.

 

Web Sitenizi Başlatın ve Test Edin

Web sitenizi oluşturup tasarladıktan sonra, onu başlatma ve test etme zamanı geldi. Potansiyel müşterilerle paylaşmadan önce veritabanları, web sayfaları ve web hizmetleri gibi tüm arka uç bileşenlerinin kurulduğundan, sorunsuz çalıştığından ve güvenliğinin sağlandığından emin olmanız önemlidir.

Web sitesinin güvenli olduğundan ve çeşitli web tarayıcıları ve cihazlarıyla çalıştığından emin olun. Test bulgularından memnun kaldığınızda, web sitenizi yayına alabilir ve hazır olduğunu düşündüğünüzde çevrimiçi tanıtıma başlayabilirsiniz.

Çevrimiçi araçları kullanın ve web sitenizin yükleme süresinin tatmin edici olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir potansiyel sorunla karşılaşırsanız, şimdi bunları çözmenin zamanı geldi. Herhangi bir hız veya yükleme sorununu test etmek için web sitesini kullanmayı tekrarlayın.

Her şey çalışıyor ve harika görünüyorsa, işinizi dünyaya duyurmanın ve web sitenizi başlatmanın zamanı geldi!

 

Web Sitenizi Şimdi Oluşturmaya Başlayın

İşletmenizin web sitesini oluşturmak yönetilebilir olabilir. Süreci kolaylaştırmak ve web sitesinde yer almanın ödüllerini toplamak için bu ipuçlarını kullanın.

Bu adımların her birini atarak işletme web sitenizin açılmaya ve ilk ziyaretçilerini almaya hazır olmasını sağlayabilirsiniz. Web sitenizi bugün oluşturmaya başlayın ve çevrimiçi ortamda başarıya ulaşmış binlerce işletmeye katılın.

Bu okumaları yararlı buldunuz mu? Daha sonra blog yazılarımızın geri kalanını kontrol edin.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz