Kolej tamamen çalışmalarla ilgilidir: tüm boş zamanınızı ve hatta daha fazlasını alan dersler, dersler, projeler, ev ödevleri, konferanslar ve diğer ödevler. Öğrenci olmak zor olabilir ve bazen başka bir son teslim tarihi geldiğinde, ” Benim için ödevimi ucuza yapabilecek biri var mı?” Diye düşünmeye başlarsın . Biraz yardım almak zarar vermez ve aslında bugün, web’de öğrencilerin hayatını çok daha kolay hale getirmeye yardımcı olabilecek birçok seçenek var. Farklı web siteleri ödevinizi tamamlamanıza yardımcı olur, projeleriniz için ilginç fikirler, zaman yönetimi taktikleri ve çok daha fazlasını sunar. Bu kılavuzda, tüm öğrencilerin üniversitede kesinlikle kontrol etmesi gereken en iyi web sitelerini ele alacağız.

 

Kampüste kullanılacak en yararlı web siteleri

Bir öğrenci olarak, son teslim tarihlerinden ekstra para kazanmanın olası yollarına kadar aklınızda birçok şey var. Çalışmalarınızı yarı zamanlı bir iş ve hatta ilişkilerle başarılı bir şekilde birleştirmek için, öğrenme sürecini kolaylaştırabilecek, sizi daha üretken hale getirebilecek ve biraz boş zaman yaratabilecek olası tüm kaynaklardan yararlanmanız gerekir . Daha akıllı, daha hızlı ve daha iyi çalışmanıza, yaratıcılığınızı geliştirmenize ve genel performansınızı iyileştirmenize yardımcı olabilecek çeşitli web siteleri vardır. Her üniversite öğrencisi için sahip olması gereken aşağıdaki kaynaklarla başlamanızı öneririz:

1. Quora

Bu kaynak, soru-cevap ilkesine göre çalışır: Sizi ilgilendiren herhangi bir konu hakkında bir soru belirlersiniz ve insanlar düşüncelerini yorumlar bölümünde paylaşır. Örneğin, bir kitap veya film önerisi isteyebilir veya II.Dünya Savaşı’nın zorluklarını tartışabilirsiniz. Platform, hem önemli sorulara yanıt almak hem de konuşabileceğiniz yeni insanlarla tanışmak için çok kullanışlı hale geliyor.

2. Uykucu

Uyku, birçok öğrencinin bilmediği bir şeydir. Artan iş yükü nedeniyle, bazen geç kalmanız ve ardından ilk dersi yakalamak için oldukça erken kalkmanız gerekir. Bu web sitesi, insanların uyku döngülerine dayandığı için uykunuzu normalleştirmeyi amaçlamaktadır. Doğru zamanda yatmanıza yardımcı olabilir ve doğru zamanda (örneğin günün ortasında) alınan birkaç saatlik uykunun sizi nasıl yenilenmiş ve enerjik hissettirdiğine şaşıracaksınız. Yapmanız gereken tek şey, uyanmanız gereken zamanı yazmaktır ve platform size ne zaman uykuya dalmanız gerektiğine dair en az dört seçenek sunacaktır.

3. TEDx

Bu projenin ana misyonu fikirleri yaymaktır ve bir öğrenci için hayatları değiştirebilecek bir şeyden ilham almaktan daha önemli olan nedir? Web sitesinde neredeyse her konuda sınırsız sayıda video yer alıyor ve kısa süre önce platform bir milyar görüntülemeye ulaştı. Ayrıca, yakınlarda gerçekleşen etkinliklerinden birine katılabilir ve hatta konuşmacı olabilirsiniz: bu farkındalık ve küresel teşhir için mükemmel bir fırsat.

4. Edx

Bu platform, ABD’nin en prestijli iki üniversitesi olan Harvard ve MIT tarafından geliştirilmiştir ve dünya çapında açık öğrenim için kullanılmaktadır. Tek misyonu, herkesin en iyi kurumlardan kurslar şeklinde verilen yüksek kalitede eğitim almasına izin vermektir. Web sitesi, halihazırda 130’dan fazla ortağı olan kar amacı gütmeyen bir sağlayıcıdır.

5. Coursera

Dünya çapında en iyi öğrenme deneyimini sağlayan bir başka platform da Coursera’dır. Şu anda, 250’den fazla ana dalda 3K kurslarından birini alan 33 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Kurs boyunca tüm materyalleri, video dersleri alırsınız, otomatik olarak not alırsınız ve bir sertifika alırsınız.

6. Chegg Kitapları

Öğrenciler her dönem yeni kitaplara her zaman çok para harcarlar. Peki ya bunun için% 90 indirim alabilseydiniz? Platform ayrıca 21 gün içinde kullanmamanız durumunda ders kitaplarını ve diğer materyalleri iade etme seçeneği de sunuyor.

7. Habitica

Üretkenlikle ilgili sorunlarınız varsa, bu web sitesi bu zorluğun üstesinden gelen insanlarla doludur. Araç ücretsizdir ve faydalı alışkanlıklar geliştirmenize ve ödevlerinizi bir oyun gibi ele almanıza yardımcı olur. Eğleniyor ve görevlerini tamamlıyorsun, bu harika değil mi?

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz