Duyarlı Web Sitesi Oluşturmanın 7 Nedeni vardır. İnternet’teki satışlar ve dönüşümler üç şeye dayanıyor: İyi bir ürün, iyi yorumlar ve iyi tasarlanmış bir web sitesi. Duyarlı tasarımla, insanlar bir ürüne özensiz veya sıkıcı olandan çok daha fazla güveniyorlar. Bunlar, çevrim içi satış ve içerik söz konusu olduğunda mevcut temel gerçeklerdir. Bir şey inşa ettiğimizde, insanların onunla etkileşime girmesini ve kalıcı bir olumlu izlenime sahip olmasını istiyoruz. Duyarlı bir web sitesi oluşturmak için yedi neden:

1. Kullanım Kolaylığı

Duyarlı bir web sitesi oluşturduğunuzda, her şey kusursuz görünüyor. Öğeleri bir araya getirilir, böylece web sitesi ile etkileşim kuran bir kişi tam olarak nereye gideceğini bilir. Bu, sitenin tüm yönleri için geçerli olmalıdır. Bilgi bulmak ne kadar kolay olursa, kitleniz siteniz ile daha çok meşgul olur. Bu, harcadıkları süreye ve topladığınız tıklama sayısına yansır. Ünlü “beni düşündürme” tasarım teorisinde açıklanan kavram budur.

2. Erişilebilirlik

İnternetin genişlemesi nedeniyle, insanların artık ceplerinde bilgisayar var. Muhtemelen bunu telefonunuzda okuyorsunuzdur. Mobil ortama ölçeklendirmek, duyarlı tasarımın ana hedeflerinden biridir. Onsuz, tozun içinde kalırsın. Telefonunuzda, masaüstünde olması gerektiği gibi görünen kaç web sitesi var? Çok fazla zaman harcamıyoruz, değil mi? Mobil cihazlarda bakılması kolay bir şeye sahip olmak son derece önemlidir.

3. Öngörülebilir Davranış

Duyarlı tasarım nedeniyle, insanların web sitesinde nereye tıklayacaklarına veya dokunacaklarına hemen hemen tahmin edebilirsiniz. Bu, satış dönüşüm hunisinin bir parçasıdır. Bireyin web sitenizin tasarımı ile ilgilenmesini sağladıktan sonra, tahmini hamle serisi sonunda dönüşüm ve satışlara yol açmalıdır. Bu, içerik yönetimi için merkezi bir görevdir. Eğer bir hukuk firmasıysanız, danışmak için aramalarını istersiniz. Bir sanat satıcısıysanız, sanat satın almasını istiyorsunuz. Duyarlı tasarlanmış bir web sitesi insanları bu son noktaya götürür.

4. Tahminler

Kişilerin telefonlarından, daha sonra herhangi bir masa bilgisayardan satın alma olasılığı daha yüksektir. Duyarlı bir web sitesi oluşturmadıysanız, insanlar hiçbir şey satın almak için bağlantılarınızı kullanmazlar. Bir dinozor fosili ile aynı şekilde bakacaklar ve daha iyi görünen bir siteye geçecekler.

5. Yönetmek Kolay

Duyarlı web sitelerinin büyük avantajlarından biri, yönetilmelerinin daha kolay olmasıdır. Web sitesi bakımının bazı tuzaklarından kaçınmanıza yardımcı olur. Bu, hem trafik hem de satış dönüşümleri içinsize iyi sonuçlar verir. İşleri düzenli, basit ve temiz tutmak yalnızca ziyaretçiler için çekici olmakla kalmaz, aynı zamanda yönetmeniz için kolay bir şablondur.

 

 

 

6. Paylaşma

İnternet trafikle ilgilidir. Ne kadar çok şey paylaşılır ve görüntülenirse, içeriğe bakılmaksızın daha güvenilir hale gelir. Bunların hepsi, yatırımlar, operasyonlar ve yeni işlerde milyarlarca dolar sağlayan analitiklerin bir parçası. Birincil sürücü duyarlı tasarımdır.

7. Optimizasyon

Tasarım, içerik ve paylaşıla bilirlik de dahil olmak üzere tüm öğeler oyunda olduğunda, arama motorları web sitenizi daha sık kullanacaktır. Bu, kendi içinde, tamamen farklı ve büyük bir yönetim alanıdır. ancak en temelde, duyarlı web siteleri her zaman temel ve sıkıcı olanları yener. Duyarlı bir web sitesi oluşturmuyorsanız, toz içinde kalıyorsunuz. İnternette gidilebilecek çok yer var. Otorite oluşturmak, endeksli olmak ve müşteri çekmek için duyarlı tasarım ana odak noktalarınızdan biri olmalıdır.

 

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz