VPN’leri öğrendiniz mi? Sorun değil! Herşeyin bir ilki vardır. Yardım etmek için buradayız! Burada yeni bir VPN kullanıcısının süper kullanışlı teknoloji hakkında bilmesi gereken her şeyi vurgulamaktayız. Başlayalım, olur mu?

 

VPN nedir?

VPN, Sanal Özel Ağ anlamına gelir . VPN, hem genel hem de özel ağlarda güvenli bir bağlantı kurarak Internet’te gezinirken koruma sağlar. Bir VPN bunu, trafiğinizi dünyanın farklı sunucuları üzerinden yönlendirerek ve sizi web’de dolaşan tehditlerden koruyarak yapar – hacker saldırıları, veri hırsızlığı ve daha fazlası.
Kişiler, bir VPN’i, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla çevrimiçi maruziyeti en aza indirmek, verilerini korumak ve sansürlenen içeriğe erişmek de dahil olmak üzere birçok amaç için kullanabilir. Konsol oyuncuları ayrıca PS4 ve Xbox One’larında VPN kullanır .

Akış Hizmetlerinin Engellemesini Kaldırma

VPN’ler, daha iyi güvenlik sağlamanın yanı sıra, yaygın sansürden geçmenize ve dünyanın her yerinden coğrafi olarak engellenen içeriğe erişmenize de olanak tanır. Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet etmeden bile Netflix kataloğunun tamamına erişmek ister misiniz? Belki de dünyanın her yerinden Hulu? Normalde, coğrafi bloklar sayesinde bunu yapamazsınız.
Bununla birlikte, Netflix için bir VPN’niz varsa , bunu yapabilirsiniz, örneğin Netflix ABD’nin dünyanın herhangi bir yerinden engelini kaldırabilir veya örneğin Netflix Japonya’ya erişebilirsiniz. Aynı şekilde, konumunuzu başka bir ülkeye verimli bir şekilde değiştirmenize ve saniyeler içinde neredeyse her şeyin engelini kaldırmanıza yardımcı olabilir.

Sansürden Kaçınma

İnternet sansürü önemli olan veya şu anda bir ülkede bulunan bir ülkeye gitmeyi planlıyorsanız, bu sorunu bir VPN ile çözebilirsiniz. Güvenilir bir VPN, İnternet’e böyle bir yerde erişmenizi sağlayabilir. İster Çin’in büyük güvenlik duvarı, Dubai’deki VoIP uygulamaları veya Rusya’daki herhangi bir medya türü için endişeleniyor olun ; hükümet sansürü artık sizin için sorun olmaz.

Güvenli ve Sınırsız Torrent

Torrent’in kendisi yasadışı olmayabilir, ancak korsan içeriğin indirilmesi yasadışı bir şeydir. Bu nedenle, birçok ülke daha büyük torrent sitelerini yasakladı. ISS’ler ve telif hakkı gözlemcileri sık sık Torrenters’ın faaliyetlerini izler, çoğu zaman para cezaları ve hatta hapis cezaları ile sonuçlanır. Ancak bir VPN sadece torrent sitelerine erişmenize izin vermekle kalmaz, aynı zamanda torrent için özel olarak tasarlanmış P2P sunucularla etkinliğinizi gizler.

Bir VPN maksimum gizliliği nasıl sağlayabilir?

Güvenilir ve güvenilir bir VPN, yalnızca IP adresinizi gizlemekle kalmaz, aynı zamanda bağlantı hatası durumunda İnternet bağlantısını sona erdiren kill switch gibi diğer özellikleri de sağlayarak maksimum gizlilik sağlar. Diğer yandan, 256 bit askeri sınıf şifreleme, verilerin aktarılırken tamamen güvenli olmasını sağlar.

Kayıt Olmama Politikaları

Bir VPN’nin güçlü bir Kayıt Tutmama Politikası’na sahip olması gerekir; bunun olmaması, çevrimiçi etkinliğinizin hizmet tarafından kaydedilebileceği anlamına gelebilir. Tanınan VPN hizmetleri, bağlantı ve bant genişliği verilerinizle ilgili bilgilerin toplanmayacağını veya saklanmayacağını garanti eder; Sıfır Günlük İlkesi aracılığıyla. Bu, yetkililerin iletilmesini talep etmesi durumunda bilgilerinizin güvenli olduğu anlamına gelir.

Dijital ayak izi bırakma konusunda hiçbir ilginiz yoksa, her zaman Zero-Logs VPN servis sağlayıcısını seçmelisiniz.

Son düşünceler

Umarım, bu makale tüm acil sorularınızı yanıtlamıştır ve bir VPN uygulamasının sizin için ne kadar yararlı olabileceği konusunda size en azından biraz memnuniyet vermiştir. Öyleyse, hızlı akışlarla önde gelen akış devlerinden akışları kaldırmak veya verilerinizle yalnız kalmak veya sadece sınırsız bir İnternet’e inanmak istiyorsanız; sağlam bir VPN size bu konuda yardımcı olabilir.

Kaynak : https://www.noobslab.com/2020/03/why-you-should-have-vpn-in-2020.html

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz