Öğretmenlerin bir zamanlar sınıflarında öğrencilere nasıl ders verdiklerini ve tüm sınıfın konuşmanın çoğunu yaparak etraflarında nasıl döndüklerini hiç düşündünüz mü? Pekala, artık çoktan gitti. Günümüz modern dünyasında öğrenme süreci tamamen değişmiş ve gelişmiştir. Öğrencilerin öğrenmeyi sağlamak için aktif olarak meşgul olmaları gerekir. Modern sınıflar, eskisi gibi öğretmen merkezli sınıflar olmak yerine artık öğrenci merkezli.

Neyse ki, birçok yenilik öğretmenlere bugünün nesillerini öğretmek için doğru araçları sağlamıştır. En son yöntemler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen bir öğretmenseniz, o zaman şanslısınız, çünkü eğitim dünyamızdaki en güncel yeniliklerin bir listesini hazırladık.

Çevrilmiş Sınıf Öğretimi

Bu tür bir öğrenme deneyimi, öğrencilerin öğrenme süreçlerinin kontrolünü daha iyi hissetmelerini sağlar ve öğretmenlerin ders zamanlarını en aza indirmelerini ve etkinliklerin süresini en üst düzeye çıkarmasını sağlar. Bu giderek daha popüler olan yöntem temel olarak öğretmen öğrencilerden müfredatla ilgili bilgi veya kavramları toplamalarını ve sınıfa gelmeden önce hazırlamalarını istediği zamandır. Öğrencilerin istedikleri teknolojiyi kullanarak, bilgi inşa etmeleri ve kendi çıkarımlarını yapmaları beklenir. Öğrenciler kendi öğrenme süreçlerinden sorumlu olduklarında, daha da öğrenmeye ve daha iyi öğrenmeye ilgi duymaya başlarlar.

Laboratuar Ziyaretleri ile Öğretim

Uygulamalı etkinlikler çoğu öğrencinin öğrenme yolculuğunda çok yol kat eder. Uygulamalı etkinlikler, öğrencilerin öğrendiklerini uyguladıkları ve işi kendi başlarına yaptıkları, dersi hatırlamalarını ve anlamalarını daha olası hale getirir. Öğrenciler laboratuvar deneyleri veya teleskoplar gibi otantik bilimsel araçlara eriştikten sonra, kavramsal anlayışlarını kolayca geliştirebilirler. Öğrencilerinin bilimsel becerilerini geliştirmek isteyen öğretmenler , öğretmen kaynakları için bu web sitesini ziyaret edebilir ve öğrencilerin daha motive olduklarını bulmak zorundadırlar. Laboratuar malzemeleri ve teknolojisinin yardımıyla öğretmenler, uygulamalı araştırmalar ve gözlemler yoluyla öğrencilerinin anlayışlarını derinleştirebilirler.

Sınıfta QR Kodlarını Kullanma

QR kodları artık modern şehirlerin çoğunda giderek daha popüler hale geliyor. Öğretmenler Hızlı Yanıt kodlarını çeşitli sınıf seviyelerine dahil edebilirler . Bu tür bir teknoloji, öğrencilere sadece akıllı telefonları kullanarak kod tarayarak bilgilere erişim sağlayabilir. Cevapları kontrol etmek, ders kitaplarında bilgi bulmak, video eğitimlerine erişmek, google haritalarına bağlantı oluşturmak ve birçok çevrimiçi eğitim materyaline erişmek için kullanılabilirler.

Crossover Öğretimi

Bu öğretim şekli teknolojiyi içermez. Bununla birlikte, günümüzün eğitim uygulamalarındaki en önemli sütunlardan biri olabilir. Crossover öğretiminin zenginleştirici deneyimi, öğretmenler öğrencileri saha gezilerine götürdüğünde, kulüplerdeki öğrencileri dahil ettiğinde veya eğitim içeriğini gerçek yaşam deneyimleriyle ilişkilendirdiğinde gerçekleşir. Öğrenciler içeriklerini hayatlarına bağladıktan sonra, önemine değer vermeye ve daha iyi anlamaya başlayacaklardır. Çapraz öğretim öğrencilere değerli dersler verir ve onlara öğrenme için otantik fırsatlar sunar. Yaşam olaylarını paylaşmak, hem öğrencileri hem de öğrencileri başarılı ve olumlu bir öğrenme topluluğu içinde çalışmaya teşvik edebilir.

Sanal Gerçeklik Yoluyla Öğretim

Günümüzde çoğu öğrenci teknolojinin çevrelerinde ne zaman yer aldığını öğrenmesi daha olası olduğundan, öğretmenler sanal gerçeklik kullanarak bunu kullanmalıdır. Bu yöntem, öğrencilerin 3D dünyasıyla etkileşime girmesine izin vermekle ilgilidir. Bir öğretmenin bir Matematik dersi vermesi gerekiyorsa, şekil ve grafikler oluşturmak için 3D teknolojisini kullanabilir. Tarih derslerinde, öğretmenler bu tür teknolojileri eski uygarlıkları görmek veya dünyadaki ülkeleri tanımak için kullanabilirler. Fen bilimleri öğretmenleri bunu öğrencilerin dış uzaya yolculuk yapıyormuş gibi hissetmelerini sağlayarak da kullanabilirler. Sanal gerçeklik teknolojisi, öğrenciler üzerinde kalıcı bir etki bırakır ve öğrenme sürecini daha eğlenceli ve ilginç hissettirir.

Akıllı Tahtaları Kullanma

Beyaz tahtanın günleri gitti. Neyse ki, artık temel araçlara birçok temel araca erişmemizi sağlayan akıllı kartlarımız var. Akıllı tahtalar sayesinde öğrenciler görsel olarak derslere katılabilir ve oyunlara ve etkinliklere aktif olarak katılabilirler. Dersleri daha etkileşimli ve eğlenceli hale getirdikleri için sınıfları hayata geçirmenin etkili bir yoludur. Öğretmenler, öğrencilerin gruplar halinde veya birkaç oyun halinde çift olarak çalışmasını sağlayarak işbirlikçi bir ortamı teşvik etmek için SMART panolarını kullanabilirler. Bu dinamik araç ayrıca öğrencilere ilgi çekici ve görsel bir deneyim sunar.

Yenilikçi öğretim yöntemleri günümüz derslikleri için çok önemlidir. Bugünlerde öğrencilerimiz geçmiştekilere benzemiyor ve ilgi alanlarını ateşlemek ve onları motive etmek bizim elimizde. Genç öğrencilerin öğrenme deneyimlerinden sorumlu olmasına izin verdikten sonra, okullara ve üniversitelere karşı daha iyi tutumlar geliştireceklerdir.

Kaynak: https://www.noobslab.com/2020/03/innovations-in-teaching-methods-and.html

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz