Bir Veri Analitiği Derecesi Gelecekteki Kariyerinize Nasıl Yardımcı Olabilir?

İş dünyasının geleceğine bakmak, özellikle teknolojik ortam hızla ilerlemeye devam ederken, stres yaratan bir eğlence olabilir.

Bu, kişinin mesleki becerilerini geliştirme çabasını en hafif tabirle göz korkutucu bir çaba haline getirebilir, ancak yine de önemlidir ve mükemmel bir şekilde yapılabilir.

Birçok şirket, modern iş dünyasının geleceği olarak büyük verilerin görünüşte sınırsız değerinin farkındadır, bu nedenle sunabileceği kariyer fırsatlarına bir veya iki kez bakmak, zaman ayırmaya değer olabilir.

Mevcut kariyerinize hangi yöne gideceğinizi düşünmekte zorlanıyorsanız veya becerilerinizi teknolojik gelişmenin en ileri noktasında test etmek istiyorsanız, eğitimin yardımıyla bir mola aramak size uygun olabilir.

İşte veri analitiğinde bir derece elde etmeye çalışmanın gelecekteki kariyer beklentilerinize yardımcı olabileceği yollardan bazıları (bunların birçoğu vardır).

 

Ne İçerir?

Verilerin yakından incelenmesi, şirketlerin birçok farklı alanda iş modellerini geliştirme yollarından biridir.

Reklamdan ürün geliştirmeye ve aradaki her şeye, onu yedekleyecek veriler veya daha spesifik olarak, onu yedekleyecek bir veri analisti olmadan, herhangi bir çaba büyük olasılıkla potansiyel sermayeyi kaybedecektir.

Verileri pratik durumlara uygulanabilir bir şekilde yorumlamak, kalıpları tanımak için iyi bir göz, güçlü bir matematiksel yetenek ve bilgisayar dilleri bilgisi gerektirir, tüm beceriler çok çeşitli rollere güzel bir şekilde uyabilir.

 

Çevrimiçi Fırsatlar

Dijital dünya, şu anda birçok umutlu öğrenci için bir derece elde etmeyi daha uygun bir seçenek haline getirebilecek çok sayıda çalışma fırsatı sunan bir dizi seçkin kurum tarafından işgal edilmiştir.

Bu , özellikle eğitim kurumlarının son yıllarda kurslarını kolaylaştırma biçimini göz önünde bulundurarak, harika bir iş analitiği yüksek lisansını çevrimiçi olarak öğrenme olasılığını artırabilir .

Kurslar artık son derece esnektir ve öğrencilerin bireysel koşullarını hesaba katarak, potansiyel olarak daha önce mümkün olmadığı düşünülen bir şekilde önceki taahhütlerini incelemelerine olanak tanır.

Ayrıca, uzaktan öğrenme yeterliliğinin kalitesi ve prestiji, dünya çapında çok sayıda işveren tarafından haklı olarak kabul edilmektedir. Kurs tamamen uzak olduğu için, özgünlük ve öğretim etkinliğinin zarar görmesine gerek yoktur.

 

Size Uygun mu?

Farklı departmanlardan, bireylerden ve yazılım sistemlerinden gelen çok disiplinli girdilere dayanan bir ortamda çalışmaktan hoşlanıyorsanız veya verilerin gerçekten güzel olabileceği gerçeğini kabul ediyorsanız, çevrimiçi bir iş analitiği ustası almak sizi gelecekte ödüllendirici bir iş için ayarlayabilir. .

Meraklı, meraklı ve kalıpları araştırmayı seven lojistik bir zihniniz varsa, tutkularınızı eğitim ortamına almak kişisel gelişiminizi ve mesleki becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

Çevrimiçi olarak bir iş analitiği uzmanlarını incelediğiniz süre boyunca, veri yorumlarınızı geliştirmek için muhtemelen kendi fikirlerinizi ortaya koymanız, vaka çalışmaları sunmanız ve başkalarıyla düzenli olarak iletişim kurmanız gerekecektir. Noktaları gerçekler, rakamlar, kanıtlar ve araştırmalarla açıklamaktan hoşlanıyorsanız, kesinlikle incelemeye değer.

Aksi takdirde, bununla nasıl başa çıkacağınız size öğretileceğinden panik yapmanıza gerek yoktur ve gerçek yaşam ortamında her zaman gerekli değildir. Bununla birlikte, inanılmaz derecede faydalı bir yaşam becerileri seti olabilir, bu nedenle nasıl pratik yapacağınızı okumak faydalı olabilir .

 

Kariyerinizden Ne İstiyorsunuz?

Kendinize çok iyi bir maaş alma şansının yanı sıra, çevrimiçi bir iş analitiği ustası sizi bir dizi tatmin edici rol için ayarlayabilir, bu nedenle kendinize gelecekteki kariyerinizden tam olarak ne elde etmek istediğinizi sormaya değer olabilir.

Örneğin, bu aşağıdaki gibi konular hakkında düşünmek anlamına gelebilir:

  • Boş Zamanlarında Ne Yapmayı Seversin? – İş hiçbir şekilde korku ve endişe uyandıran bir kavram olmak zorunda değildir ve aslında işini seven birçok insan, boş zamanlarında yapmaktan keyif aldıklarını yansıttığı için bunu yapar.
  • Sizi En Çok Hangi Sektör Heyecanlandırıyor? – Çevrimiçi bir iş analitiği uzmanlığını tamamladığınızda, kendinizi birden fazla sektörde bir işe açılan birçok açık kapının önünde dururken bulabilirsiniz. Bu bakımdan hangisinin sizi daha çok heyecanlandırdığını düşünmek son derece faydalı olabilir.
  • En Çok Ne Tür İşler Yapıyorsunuz? – Kabul etmek gerekir ki, henüz kendinizi tatmin edici bir rolde bulmadıysanız, bu soruyu yanıtlamak muhtemelen zordur. Bununla birlikte, bunun ne tür bir rol olabileceğini düşünmek zarar vermez. Konum, çalışma uygulamaları, meslektaşlar, yöntemler ve teknikler veya kişisel olarak görevlere yaklaşmayı nasıl sevdiğiniz gibi konuları düşünebilirsiniz.
  • Kişilik Tipiniz Nedir? – Bazen, herhangi bir role kusursuz bir şekilde uyma yeteneğiniz, kişilik tipinize bağlı olabilir. Örneğin, dışadönük biriyseniz, büyük bir ekipte çalışmaktan zevk alabilir veya kendi şirketinizi tercih ediyorsanız, tek başına sorumluluk ve baskı altında gelişebilirsiniz. Tabii ki, ikisi birbirini dışlamıyor, ancak düşünmek isteyebileceğiniz bir şey.

Başarıya nasıl değer verdiğiniz muhtemelen bireysel kriterlerinize bağlı olacağından, tatmin edici bir kariyer bulup bulmayacağınızı tahmin etmek zor olabilir. Neyse ki, bir iş analitiği uzmanlarını çevrimiçi olarak okuduğunuz süre boyunca öğreneceğiniz beceriler, sizi bir dizi olasılığa hazırlamanıza yardımcı olabilir.

 

Geleceğin İşyeri

Uzay turizmi, sanal gerçeklik ve kuantum hesaplama gibi kavramlar dünyanın çalışma şeklini değiştirecek gibi göründüğünde, gelecekteki bir kariyere hazırlanmak sonuçsuz bir çaba gibi görünebilir.

Bununla birlikte, endüstrinin aktarılabilir temellerini kavramanıza yardımcı olma potansiyeline sahip olduğu için, ileri eğitim almanın birçok birey için dikkate alınması gerekenler listesinde üst sıralarda yer alması tam da bu nedenledir.

Bunun mutlaka ne öğrendiğiniz değil, onu nasıl öğrenmeniz gerektiği ve sorunlara yaklaşmanın yeni yollarını keşfetmenin, çevrimiçi iş analitiği ustalarının besleyebileceği bir yön olduğu iddia edilebilir.

Durumlara analitik bir yaklaşım getirmek, kendinizi zaten düzenli olarak bu zihniyette bulsanız bile, öğretilebilecek ve keskinleştirilebilecek bir beceridir.

Geleceğin iş yeri robotlar , yapay zeka ve gelişmiş yazılım sistemleriyle birlikte yakın çalışan çalışanlardan oluşacaksa, çevrimiçi bir iş analitiği ustası için çalışmak, mekanik meslektaşlarınızla iyi geçinmenizi sağlayabilir.

 

Araştırma Yaşamsaldır

Artan bir veri dağının içinden geçmek, onu destekleyecek araştırmalar olmadan boşuna olabilir ve araştırma, istatistikleri başarılı bir şekilde kullanarak çözümlerin nasıl geliştirileceğini öğrenmenin en hayati anahtarlarından biridir.

Birçok yönden, bu, gelecekteki tüm çalışma ortamı için önemlidir. Büyük olasılıkla, çevrimiçi bir iş analitiği ustaları için eğitim aldığınız süre boyunca çok fazla araştırma yapacaksınız.

İş uygulamalarına nicel araştırma uygulamak hiçbir şekilde yeni bir kavram değildir, ancak verileri toplamak için kullanılan yöntemler sürekli olarak güncellenmektedir.

Tableau gibi yazılım platformlarıyla yakından çalışarak, bu verileri gözlemleme kalıplarını ve eğilimlerini sunmayı ve anlamayı kolaylaştıracak şekilde görselleştirmeye başlayabilirsiniz.

Ayrıca Microsoft Excel ile çalışırken sahip olabileceğiniz herhangi bir beceri veya deneyimin bu alanda çok değerli olduğunu belirtmekte fayda var. Göreceli olarak oldukça eski bir kurulum olmasına rağmen, veri analitiğinde hala yaygın olarak kullanılmaktadır ve belki de uzun süredir devam eden kalitesinin bir kanıtıdır.

 

Hangi Modern Şirketler Büyük Veriyi Kullanıyor?

Bir dizi teknoloji şirketi, veri analitiğini kullanma becerileri konusunda başarılıdır, bu nedenle, hangi köklü ve tanınmış şirketlere hayran olduğunuzu veya çalışmak isteyebileceğinizi düşünmek isteyebilirsiniz, çünkü şanslar, bir veri analistine ihtiyaç duyacaktır. Şimdi değilse, o zaman belki gelecekte, birçok şirket verileri günlük operasyonlarında kullanma fikrine ısınmaya başlıyor.

Sürekli olarak büyük verileri kullanan daha başarılı ve tanınabilir şirketlerden bazıları YouTube, Netflix, Microsoft ve tabii ki Amazon’dur.

Aklınızda belirli bir şirket varsa, yetenekli bir veri analisti genellikle aranan bir aday olduğundan, şu anda sundukları fırsatları araştırmaya bile değer olabilir.

Bu rollerden bazılarına örnek olarak iş stratejisti, yönetici, BT danışmanı ve hatta bir yapay zeka mühendisi verilebilir!

 

Esnek Bir Yaklaşım

Bir iş analitiği yüksek lisansını çevrimiçi olarak almak, kurs süresi boyunca büyük miktarda esneklik sunabilir, çünkü muhtemelen ilgili birçok çalışma alanında uzmanlaşma şansına sahip olacaksınız.

Örneğin, birçok program, finans ve siber güvenlik gibi veri analitiğinin uygulanabileceği diğer alanlara ayrılmış tüm seçmeli derslere sahiptir.

Gelecekteki kariyerinize hazırlanmak, genellikle belirli bir alanda uzmanlaşmak kadar esnek bir beceri seti geliştirmekle de ilgilidir; ancak, yol boyunca seçeneklerinizi açık tutmanız önemli olabilir.

Örneğin, bilgisayar bilimleri ile yakın bir şekilde çalışmak size zevk veriyorsa, gelecekte bir kariyer seçimi olarak bunu göz ardı etmeniz için hiçbir neden yoktur.

Prestijli bir ileri derecenin gururlu sahibi olacağınız için, iş dünyasında size daha birçok fırsat tanınmaya başlayacaktır.

 

Nasıl hazırlanır

Okumak, okumak ve daha fazla okumak , iş ve veri söz konusu olduğunda bilginizdeki boşlukları doldurmaya başlamak için harika bir yol olabilir ve ayrıca kendinizi ilerideki kursa hazırlamak için iyi bir yoldur.

Jstor ve Google Scholar gibi konuyla ilgili oldukça güvenilir literatür parçaları bulmanıza yardımcı olacak birçok harika çevrimiçi kaynak var.

Daha çok görsel/işitsel bir öğreniciyseniz, birçok harika YouTube kanalından bazılarına göz atmaya değer. Büyük şirketlerin resmi kanalları ve bağlı içerik oluşturucuları genellikle sektörle ilgili düzenli güncellemeler sağlama şansına sahip olan kendi uzmanlarına sahiptir, bu nedenle söyleyeceklerini de görmeye değer.

Mezunlara ulaşmak, yalnızca kursun öğrencilerine gerçekten neler sunması gerektiği konusunda değil, aynı zamanda kursu tamamladıktan sonra neyi başaracakları konusunda size daha fazla fikir vermede de yararlı olabilir.

Mezunların genellikle kurstan sonra ne tür roller üstlendiğini öğrenip öğrenemeyeceğinizi görmek, gelecekteki kariyer yolunuza karar vermenize yardımcı olabilir veya en azından size biraz ilham verebilir .

Hazırlıklı olduğunuzdan emin olmak, müfredatın kapsamını belirlemek, ileriyi okumak ve dersleri tamamlamak için sizin için en iyi zamanların ne olduğunu bulmakla da ilgili olabilir!

Diğer öğrencilerin sizi daha iyi tanıması için kendinize kısa bir biyografi yazmak, aynı zamanda kursunuza arkadaşça bir şekilde başlamanın harika bir yoludur ve umarız benzer düşünen bireyler şeklinde bazı önemli kişilerin dikkatini çekersiniz.

 

Anlamlı, Gerçekleştiren İş Fırsatları

Geçtiğimiz birkaç yıldaki olaylar, birçok insanı işlerinin arkasındaki anlamı, mevcut kariyerde ne kadar tatmin olduklarını ve neden ilk etapta bu işe girmeye karar verdiklerini sorgulamaya itti.

Bununla birlikte, özellikle gelecekteki kariyerinizin nihayetinde nasıl görüneceğine karar veriyorsanız , bu düzeyde bir iç gözlem faydalı olabilir.

Veri analitiği dünyasında yapılması gereken çok sayıda önemli iş vardır ve bunların çoğu doğrudan küresel insanlığın iyileştirilmesi ile ilgilidir.

Kamu güvenliği ve bilgiye erişimden sağlık ve ekolojiye, dünyaya yardım etmek istiyorsanız, veri analitiğinde bir kariyer size doğru koşullarda bir şans sağlayabilir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz