İşinizi ayarlarken, ister yeni ister profesyonel olun; verimliliğini artırmak için her zaman bazı araçlara ihtiyacınız olacaktır. Çünkü bu araçlar işinizi daha verimli ve doğru bir şekilde yürütmenizi sağlar. Bu tür araçlar ayrıca, her küçük ayrıntıya kendi başınıza fazla dikkat etmeden işinizi doğru bir şekilde ele almanın daha kolay yolları olarak gelir. Ve böylece, e-Ticaret işinize başlamadan önce, sizinle birlikte olan tüm önemli araçlara sahip olduğunuza dikkat etmeniz her zaman daha akıllıdır. İşte kesinlikle olması gereken bazı şeyler :

Zorunlu Araçların Listesi

Web Sitesi Envanteri

E-Ticaret işinizi öne çıkarmak söz konusu olduğunda, öncelikle web sitenizin envanter aracı üzerinde çalışmak önemlidir. Bu çok önemlidir, çünkü web sitenizin temel mekanizmalarında nasıl çalışacağınızı daha iyi ve daha iyi bilirsiniz. Https://www.inflowinventory.com/ adresindeki profesyoneller, e-Ticaret işiniz için sorunsuz envanter yazılımı sağlayarak çalışmayı kolaylaştırır. Bu şekilde, her ayrıntıda çok fazla çalışmadan çevrimiçi işinizde daha fazla ilerleme kaydedebilirsiniz.

Trafik

Herhangi bir işletme hakkında düşünülmesi gereken en önemli şeylerden biri de trafiğidir . Web sitenizin envanter yazılımını düzenledikten sonra, ikinci olarak onu trafik için optimize etmelisiniz. Web sitenizde ücretsiz organik trafik elde etmek için çeşitli ücretsiz ve ücretli araçlar mevcuttur.

Pazarlama

Web sitenizi kurduktan ve çalıştıktan sonra, ürünlerinizi mevcut çeşitli platformlarda iyi pazarlamanız gerekir. Ürünlerinizi doğru kitleye pazarlamanıza yardımcı olacak bir pazarlama aracından yararlanmak. Ücretsiz ve ücretli bu tür araçların çeşitliliği olduğundan, ürünlerinizi kolayca pazarlamak için bir pazarlama aracı kullanabilirsiniz.

Push bildirimleri

Müşterilerinize ulaşmak için en yeni ve en kolay yoldan geçmek istiyorsanız, push bildirimlerini kolayca kullanabilirsiniz. Müşterilerinize ulaşmanın bu gerçek zamanlı yöntemi, web push bildirimleri yoluyla çalışır. Ayrıca, web sitenizin push bildiriminin müşterinizin tarayıcısına gönderilmesinin yararı, kesinlikle bu aracı herhangi bir e-Ticaret işi için olmazsa olmaz hale getirir.

Eposta pazarlama

Web sitenizdeki her yeni ve heyecan verici ürün veya teklif hakkında güncellemeler almak için çoğunlukla insanlar web sitenize abone olur. Bu, işletmeniz için daha iyi trafik ve satış elde etmenin harika bir yoludur, bu da onu daha hedefli ve daha iyi bir iade süreci haline getirir. Bu nedenle, e-ticaret web sitenizde e-posta pazarlama araçlarını kullanmaya başlamak son derece verimli ve yararlıdır.

Tasarım Aracı

Her yerde web sitenizi pazarlama büyük ve en önemli gereksinimi sadece bunun için kaliteli görüntüler availing olduğunu. Web sitenizi veya ürünlerinizi kaliteli görüntülerle pazarlamazsanız, sizi yeterince dinleyici almayabilir. Bir kampanyanın iyi çalışmasını sağlayan kaliteli bir resim olduğundan, bu resimler üzerinde çalışmak için etkili bir tasarım aracı eklemek önemlidir.

Sosyal Medya Yönetimi

Bu nedenle sosyal platformlar, web sitenizin trafik oranını artırırken markanızı görünür ve daha övülmenin en iyi yoludur. Ve neredeyse tüm dünya orada olduğu için, sosyal medya yönetim araçları da dahil olmak üzere, markanızı daha geniş bir kitleye daha dikkat çekici hale getirmenize gerçekten yardımcı olabilir.

Bağlı pazarlama

E-Ticaret işinizi iyi yapmak ve yüksek ulaşmak, onu mümkün olduğunca çok şekilde tanıtmak meselesidir. Bunun için bir bağlı kuruluş pazarlama aracı size daha fazla müşteri kazandırmak için mükemmel çalışır; diğer web sitelerinin de ürünlerinizi tanıtmasına izin verir.

Tavsiye Pazarlama

Sadece bir değil, müşteri puanınızı işletme web sitenizde artırmanın birçok yolu vardır. Referans pazarlama söz konusu olduğunda, müşterilerinizin markanızı tanıtmasını sağlamak için her zaman aracını ekleyebilirsiniz. Müşterilerinizi çevrimiçi mağazanıza her yönlendirdiklerinde bir hediye vermek zorunda kalmanıza rağmen, daha fazla promosyon almanın harika bir yolu.

Ziyaretçi Yakalama

Müşterilerinizi ve abonelerinizi artırmak için ziyaretçilerinizi e-Ticaret mağazanızda yakalamak önemlidir. Bu, e-Ticaret web siteleri için mevcut olan çeşitli potansiyel müşteri yakalama araçlarıyla yapılabilir ve abone tabanınızın daha geniş bir şekilde büyümesine olanak tanır.

Müşteri yönetimi

Web sitenizdeki akışı ve artan trafiği korumak için, doğru bir şekilde yönetmek de önemlidir. Bunun için, müşterilerin her ziyaret ettiklerinde web sitenizden daha fazla memnuniyet elde etmelerini sağlayan çeşitli müşteri yönetimi araçları bulunmaktadır.

Sadakat Araçları

Birinin favori olmayı ve onlardan büyük avantajlar elde etmeyi nasıl sevdiğinizi hatırlıyor musunuz? Benzer şekilde, çevrimiçi işletmelerde, sadık müşterilerimize büyük fırsatlar ve hediyeler sunarak dikkat ettiğinizde; onlar da seviyor. Bunun için, sadık müşterileriniz arasında markanızın değerini etkili bir şekilde artıran çeşitli sadakat araçları vardır.

Şimdi, ister bir iş tanıtımı isterse müşterinize uygun şekilde ulaşarak memnun olsun; Bir e-ticaret işiniz varsa, web sitenizi her şeye hazır hale getirmeniz gerekir. Bunun nedeni, hangi iş türü veya büyüklüğü olursa olsun, uzun vadede başarılı olmak için hepsinin müşteri memnuniyetinin yanı sıra önemli araçların yardımıyla doğru şekilde yayınlanması gerekir.

Kaynak: https://www.noobslab.com/2020/02/tools-every-ecommerce-business-should.html

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz