İşletmenizi Dijital Olarak Güvenceye Almanızın Nedenleri

Bugünün pazarı tamamen e-ticarette yeni iş fırsatları ve yapıları ile ilgilidir. Her işletmenin çabalarının çoğu, fiziksel konumlarda bulunan dijital tekliflere ve yeni sosyal medya erişimlerine gidiyor. Bugünlerde küçük işletmeler, yenilikçi satış ağları için nihai besleyici sistemleri sağlamak için rekabet ediyor. Ancak küçük işletmeler, başarılı bir şekilde genişlemek için ağlarını vurabilecek çevrimiçi tehditlerin farkında olmalıdır. Bu kimlik avı planları, kötü amaçlı yazılım riskleri ve bilgisayar korsanlığı girişimleri, normal internet kullanıcıları için risk oluşturabilir, ancak bunlar doğrudan küçük işletmeleri hedef alarak değerli verileri toplamayı amaçlar. Bu makale, işletmenizin dijital varlıklarını güvence altına almanın ve şirket verilerinizi şifrelemenin neden önemli olduğunu açıklamaktadır.

Marka Değerini Artırma

Dijital güvenlik, bir şirketin itibarını artırmak için tasarlanmamıştır, ancak başarılı bir güvenlik sistemi uygulamak, tüketici ağları ve genel pazar ağları genelinde markanızın değerini artırır. Araştırmalar, siber suçlara veya siber saldırılara tanık olan işletmelerin yaklaşık %46’sının marka algılarında ve pazar değerinde önemli hasarlar yaşadığını gösteriyor . Müşteriler veya potansiyel tüketiciler, birçoğunun diğer sağlayıcılara geçmesine neden olan ihlal olaylarından sonra bu markaları daha az güvenli gördü.

Bu tür itibar hasarlarını gidermek için çok para harcansa da, tüketicilerini önemseyen bir marka, güvenilir bir dijital güvenlik platformu kullanarak sağlıklı büyümeyi tekrar besleyebilir. Bu, müşterilerinize en üst düzeyde veri korumasına önem verdiğinizi gösterecektir.

Bireysel Çalışanları Korumak

Dijital saldırganlar ve siber suçlular, değerli veri içgörüleri için küçük işletmeleri hedef alabilir, ancak bunu işletmenin veri hesaplarından yararlanarak yapma eğilimindedirler. Modern gizlilik koruması, kişisel veri güvenliğinin verimliliğini artırmaya yönelik büyük çabalar gösteriyor gibi göründüğü için bu, bugünlerde pek sorun değil. Bununla birlikte, bir işletme sahibi olarak tüm dijital faaliyet kapsamınızı kapsamazsanız, hassas bilgilerinizin önemli bir bölümünü açıkta bırakmış olursunuz.

https://www.ecsoffice.com/services/managed-it-services/ adresindeki BT uzmanları, pek çok kapsamlı dijital güvenlik sisteminin kapsamlı koruma sağlıyor gibi göründüğünü, ancak aslında siber saldırılara karşı daha kısa güvenlik platformlarından daha duyarlı olabildiklerini söylüyor. ulaşır. Çalışanlarınızın, tek bir dijital güvenlik sistemi tarafından korunan bir cihaz ağıyla birbirine bağlı olduğunu unutmayın. Bu, bir güvenlik ihlalinin çok kolay bir şekilde zincirleme reaksiyona yol açabileceği ve açıktaki verilerinize hızlı erişime izin verebileceği anlamına gelir.

 

Sigorta Avantajlarından Yararlanmak

Ticari sigorta poliçeleri, farklı işletmelerin farklı mimarilerine uyacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak veri güvenliği platformlarınızın kalitesi, satın aldığınız sigorta poliçelerinin fiyatını etkileyebilir . Bir işletme sahibi olarak en büyük endişeniz sigorta giderlerinizi azaltmak değil, müşterilerinizi ve çalışanlarınızı koruyamazsa şirketinizin kaybedebileceği para miktarı olmalıdır. Bir güvenlik ihlali yalnızca değerli verilerin ve kişisel bilgilerin kaybına yol açmayabilir, aynı zamanda şirketinizi borca ​​sokabilecek kalıcı etkiler de bırakabilir.

 

Sadık Müşteriler Kazanmak

Dijital güvenlik, tıpkı markanızın algısını artırdığı gibi, müşteriyi elde tutma düzeyinin daha iyi korunmasına yardımcı olur. Veri hırsızlığına ve diğer güvenlik ihlallerine maruz kalan işletmelerin müşterilerinin neredeyse yarısını kaybettiği bildirildi. Bu, telefon, internet ve TV ürün ve hizmetleri sunan işletmeler kategorisinde açıkça gösterilmektedir. Çevrimiçi ihlaller sonucunda müşteri verilerini kaybederlerse, yalnızca büyük şirketlerin bu tehdide karşı savunmasız olduğu yanlış bir kanı olarak kabul edilir. Gerçek şu ki, her büyüklükteki işletme, dijital güvenliklerini gözden kaçırırlarsa müşterilerini kaybetme riskiyle karşı karşıyadır.

 

Endüstri Çekişini İyileştirme

Günümüzde çoğu hizmet internet ve diğer dijital platformlar etrafında döndüğünden, siber tehdit sürekli olarak mevcuttur. Ancak küçük işletmelerin başlangıçta tüm çabalarını ağ ve sistem güvenliklerini güçlendirmek için harcadıkları kabul edilmektedir. Bu, genişlemenin başlangıcında herhangi bir başlangıç ​​işletmesinin kaynaklarının çoğunu alabilir. Güçlü bir güvenlik stratejisi uyguladığınızda, aksi takdirde sürekli gözetim için harcanabilecek birçok kaynağı serbest bırakmayı başarırsınız. Bu kaynaklar, markanızın büyümesine adanmış olduklarında, ek güvenlik maliyetlerini bile karşılamak için gerçekten değerli olabilir.

Modern tüketicilerin bu günlerde güvendiği dijital hizmetlerin artmasıyla dijital güvenlik daha da önemli hale geliyor. Herhangi bir markanın itibarı, müşterilerinin verilerini güvende tutan güçlü bir dijital koruma platformuna sahip olmalıdır. Aynı pazar kategorisindeki diğer rakipler arasında bir markanın nasıl algılandığını da etkiler. Tüketicilerinizi korumak ve işinizi sağlıklı bir şekilde büyütmek için, ihlalleri önlemenize ve çalışanlarınızın kişisel bilgilerini korumanıza yardımcı olabilecek güvenilir bir dijital güvenlik platformu bulmanız gerekir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz