Kaçınmak İsteyebileceğiniz Yaygın SEO Hataları

Arama motoru optimizasyonu veya SEO, işletmenizin çevrimiçi yaptığı etkileşimi ve satışları artırmaya yardımcı olacak harika bir yardımcıdır. Yararlı olmasına rağmen, algoritmayı arama motorlarının arkasına almak için çok fazla pratik gerektirdiğinden, herkesin tek seferde anlayabileceği bir şey değildir.

Şimdiye kadar, muhtemelen web sitenizin SEO’sunu geliştirmek için yapmanız gereken her şeyin farkındasınızdır. İnsanlar algoritmayı memnun etmenin yollarını öğrenmeye o kadar odaklanmış durumdalar ki, SEO’larını korumak için kaçınmaları gereken hataları genellikle görmezden geliyorlar.

SEO’nuzu hala geliştirebileceğinizi düşünüyorsanız, uygulamalarınızı kontrol etmeli ve bu ciddi hatalardan herhangi birini yapıp yapmadığınızı görmelisiniz.

 

Kötü Web Sitesi Performansı

Günümüzde herhangi bir işletme için iyi bir web sitesine sahip olmak aşağı yukarı bir zorunluluktur. Ve web sitesi performansı SEO’yu bir şekilde etkiler. https://www.tailoredseo.com.au/ ‘a göre , hızlı ve düzgün yüklenen web siteleri daha iyi SEO’dan yararlanır. Bu nedenle, web sitenizin hem masaüstü hem de mobil cihazlar için optimize edildiğinden emin olmak için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız.

Hızlı bir web sitesi, SEO’nuza yardımcı olmanın yanı sıra, bir şekilde katılımınız için de harikalar yaratır. İnsanlar, yüklenmesi çok uzun süren web sitelerinde oyalanmayı sevmezler. Sabırsız olduklarından değil, içeriklerinin kendilerine anında teslim edilmesini tercih ettikleri için.

Kötü performans ne anlama geliyor? Bu genellikle web sitenizin yavaş yüklendiği anlamına gelir. Bazı durumlarda, varlıklar da düzgün şekilde yüklenmiyor. Bu, SEO’nuzu ve web sitenizin ziyaretçisinin genel deneyimini etkiler, bu yüzden bu konuda geliştirmeniz bir zorunluluktur.

 

Kötü İçerik

Harika içeriğe sahip olmak, web sitenizin SEO’sunu geliştirmenin yollarından biridir. Ancak web siteniz için harika içerikler üretmek yeterli değildir, sahip olduğunuz içeriğin alakalı olduğundan da emin olmalısınız. Web sitesi sahiplerinin yaptığı yaygın bir hata, tüketicileri için değerli olmayan içerik yayınlamaya devam etmeleridir.

Web siteniz için iyi içerik oluşturmak istiyorsanız, önce hedef kitlenizi anlamanız gerekir. Ne görmek istediklerini ve neyi keşfetmeleri gerektiğini bilin. Bu soruları yanıtlamak, web siteniz için ne tür harika ve alakalı içeriğe ihtiyacınız olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.

İçerik konusunda, belirli bir programda olduğunuzdan emin olun. Düzenli olarak içerik yayınlamak SEO için iyidir. Günlük olarak içerik yayınlayamıyorsanız, bunu en az iki günde bir yapmayı düşünün.

Son olarak, eski içeriğinize geri dönün. Standartları algoritmanın mevcut taleplerine uygun olacak şekilde bunları yeniden optimize edin .

 

Kötü Web Sitelerine Bağlantı Verme

Ayrıca link verdiğiniz web siteleri konusunda da çok dikkatli olmalısınız. Güvenilir olmayan web sitelerine bağlantı vermekten kaçının. Bağlanabileceğiniz bir web sitesine göz atarken kullanmak için iyi bir ölçüm, etki alanı yetkilisidir.

Basitçe söylemek gerekirse, bu bir bağlantının SERP’lerde nasıl sıralanabileceğini belirleyen bir ölçümdür . Ölçüm 0’dan 100’e kadardır; 0, iyi SEO’ya sahip olma olasılığı en düşüktür ve 100, mümkün olan en yüksek sıralamadır. İdeal olarak, yalnızca etki alanı yetkisi 60 ve üzeri olan web sitelerine bağlantı veriyor olmalısınız.

Kendinizi web sitenizin ziyaretçilerinin yerine koyun. Yalnızca güvenilir olmayan veya etki alanı yetkisi düşük olan web sitelerine bağlantı verirseniz kendi içeriğinize güvenir misiniz?

Bir web sitesinin alan otoritesini doğrudan belirlemenize yardımcı olacak birkaç çevrimiçi araç vardır, bu nedenle kendi web sitenizin optimizasyonu söz konusu olduğunda bu araçları kullanmaya değer.

 

Küçük Ayrıntıları Atlamak

İçeriğinizi optimize etmek zorunda kalmak can sıkıcı olabilir. Konu içeriklerini optimize etmeye geldiğinde insanların atladığı pek çok şey var. Genellikle, görsellere meta açıklamalar, alternatif metinler ve hatta içeriklerine başlıklar yerleştirmekten kaçınmaya çalışırlar.

Bu, web sitenizdeki içerik için asla yapmamanız gereken büyük bir hatadır. Bu sadece web sitenizin SEO’su ile ilgili değil. Aynı zamanda içeriğinizin okunabilirliği ile de ilgilidir. Okuyucularınızın web sitenizi düzenli olarak ziyaret etmesini istiyorsanız, içeriğinizi optimize etmeyi asla atlamamanız gerekir.

Bu yaygın hatalar SEO’nuzu bozabilir. Sadece doğru şeyleri yapmaya odaklanmayın, bu maliyetli hataları yapmaktan da kaçının. Zaten neyin yanlış olduğunu bildiğiniz sürece bu hataları yapmaktan kaçınmak çok kolaydır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz