Reseller Hosting Ve Özellikleri

Reseller Hosting Nedir? Ve Özellikleri Nelerdir?

Reseller hosting, kiralanan web alanının başka sitelerce de kullandırılmasını sağlayan bir web hosting çeşidi olarak biliniyor. Hem unix serverler hem de windows reseller hosting için uygunluk gösteriyor. Reseller hosting herkes tarafından satın alınabilen bir hosting türü olarak dikkat çekiyor. Birçok küçük web hosting şirketleri başlangıç aşamasında reseller hosting satın alarak işe başlayabiliyorlar. Aynı zamanda satın alınan reseller hosting sayesinde alan ve bandwidth satışında da kazanç elde etmek mümkündür.

Reseller Hosting Ve Özellikleri

Reseller Hosting Ve Özellikleri

Reseller web hostinging sayesinde aynı zamanda çok sayıda web sitesini içermesi bakımından aynı zamanda maliyetlerini de azaltması bakımından büyük öneme sahiptir. Tüm bunların yanı sıra web site tasarımcılarının müşterilerine yalnızca bir web sitesi tasarlamakla kalmayıp aynı zamanda web sitenin barındırılması hizmetini de sağlaması bakımından tasarımcı kazancının da artmasına imkan sağlıyor. Yazılımcılar açısından bakıldığında yazılımların komut dosyaları, kod ve web sitelerini geliştirme işlemi esnasında dosyaların barındırılmasını da içermesi bakımından büyük önem taşıyor.

Reseller Hosting Ve Özellikleri

Reseller Hosting Ve Özellikleri

Reseller Web Hostingin Çalışma Usulleri

Reseller web hostingin satın alınmasından önce öncelikle alan adına sahip olunması gerekiyor. Ayrıca bu etki alanı adının web hosting şirketine kayıtlı olması gerekiyor. Reseller web hosting alındığında kullanıcı adına bir kontrol paneli mevcut oluyor. Kontrol paneli sayesinde kullanıcılar bant genişliği, alan, müşteri alan adlarının tanımlanması, erişim izinleri ve yetkilendirme işlemlerini kontrol paneli içerisinde takip etmek mümkün hale gelebiliyor. Aynı zamanda kullanıcılar web hosting alan satma işlemleri için kendilerinin belirleyecekleri özellik, boyut ve fiyat özelliklerini değerlendirebiliyorlar. Eğer ki kullanıcılar web hosting alanını kendileri kullanmayı düşünüyorlarsa her bir hesabın bant genişliği ve alanı gibi özelliklerini belirlemeleri mümkün hale geliyor.

Reseller Hosting Ve Özellikleri

Reseller Hosting Ve Özellikleri

Reseller Web Hosting Satın Almanın Avantajları

Reseller hostingin en büyük avantajlarından birisi diğer hostinglere göre düşük fiyatlı olmasıdır. Reseller web hosting sayesinde birden çok web sitesi olan yöneticilerin ihtiyaç duydukları alanlara sahip olması için oldukça önemli bir hosting çeşididir. Reseller hostingin bir başka önemli avantajı da kolay bir yönetime sahip olmasıdır. Özellikle bu konularda acemi olan kullanıcılar için reseller web hosting oldukça faydalı olarak ön plana çıkıyor.

Reseller Hosting Ve Özellikleri

Reseller Hosting Ve Özellikleri

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.