İnternette 2 milyara yakın web sitesi var . En alt sıralarda olmadığınızdan emin olmak istediğiniz için bu sayı oldukça göz korkutucu olabilir, aksi takdirde web siteniz (ve işiniz) iyi durumda olmayacaktır.

Ancak bu kadar çok web sitesi varken bir şirketi büyüttüğünüzden nasıl emin olabilirsiniz?

Cevap: Farklı SEO türlerini öğrenmek. SEO’nun pek çok faydası vardır ve farklı türlerin tüm ayrıntılarını bilmek sizi daha fazla başarıya götürebilir.

Farklı türler hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin!

 

Teknik SEO

Teknik SEO tam olarak göründüğü gibi! Bu, teknik parametrelere dayalı olarak çalışan bir arama motoru optimizasyonudur. Bir arama motoru web sitesini bu parametrelere göre bulacaktır.

Peki bu parametreler nelerdir ve nasıl çalışır?

Teknik SEO kullanmanın amacı, arama motorlarının siteyi sorunsuz bir şekilde bulmasını ve dizine eklemesini sağlamaktır. Bu nedenle parametreler ortada.

Bunu yapmak için şu yönergeleri izlemelisiniz:

  • XML site haritası oluşturun
  • SEO dostu bir web sitesi tasarımını takip edin
  • Web sitesinin hızlı bir şekilde yüklendiğinden emin olun
  • Arama motorlarının sitenize erişebilmesi için robots.txt dosyanızı optimize edin
  • Web sitenizi Google Arama Konsolu aracılığıyla doğrulayın

Bu yönergeleri takip ederek, arama motorlarının sizi bulabilmesi ve sitenizi sıralayabilmesi için teknik SEO’nun teknik parametrelerini takip etmiş olacaksınız.

 

Sayfa İçi SEO

Sayfa içi SEO ile uğraşırken, web sayfalarının kendisiyle ilgilenirsiniz. Bu tür SEO’ya odaklanmak, onu sitenize gelen arama motorları ve kullanıcılar için daha kolay hale getirmeye odaklandığınız anlamına gelir.

 

Sayfa içi SEO için nasıl optimize edileceği aşağıda açıklanmıştır.

 

Sayfa Başlıklarını Optimize Edin

Sayfa başlıkları aramalarda gösterilir. Bu, eğer optimize edilmezlerse, istediğiniz yerde görünmeyecekleri anlamına gelir. Arama motorlarının sayfanızı bulabilmesi ve onu doğru şekilde sıralamanın ne olduğunu bilmesi için SEO için optimize ettiğiniz ilk şeyin bu olması gerekir.

 

Başlıkları Optimize Edin

Bir sayfada ve gönderide başlıkları optimize etmeniz gerekir. Yeni başlayanlar için, H1 başlığından daha fazlasına sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Daha büyük bölümleri bölmek için H2 ve H3 başlıklarına da sahip olmanız gerekir. Arama motoru da siteyi daha üst sıralara çıkarmak için bu başlıkları okuyabilir.

 

Sayfa Biçimlendirmesi

Her zaman sayfalarınızın iyi göründüğünden emin olmalısınız. Bir arama motoru kendi başına iyi görünüp görünmediğini göremese de, bunda rol oynayan başka faktörler vardır. Bunun bir kısmı arama motorunun sitenizi nasıl gördüğüdür.

 

İçerik SEO’su

İçerik SEO’su sitenize koyduğunuz içeriğin kalitesiyle ilgilidir. Çoğu zaman bu, sayfa içi SEO kapsamına girer. Ancak bu o kadar önemli bir faktör ki, onu ayrıca inceleyeceğiz.

İçerik arama motoru optimizasyonunun bir parçası olarak, her zaman içeriğinizin bir parçası olması gereken çeşitli bileşenlere odaklanmanız gerekir.

Yeni başlayanlar için, her yazı veya sayfada hangi anahtar kelimeleri kullandığınızı bilmeniz gerekir . Bunlar yazının tamamına dahil edilmelidir, ancak özellikle başlık, meta açıklama, başlık, giriş ve sonuçta yer almalıdır.

İkincil anahtar kelimeleri eklemek de sürecin büyük bir parçasıdır.

 

Sayfa Dışı SEO

Sayfa içi SEO, web sitenizle ve sitenin her bir sayfasında neler olup bittiğiyle ilgili her şeye sahiptir. Sayfa Dışı SEO, web sitenizi internette daha geniş bir kitleye tanıtmak için kullanılan bir SEO türüdür. Sayfa dışı SEO tekniklerini kullanarak Google’da daha üst sıralarda yer alırsınız.

Peki sayfa dışı SEO ile daha üst sıralarda yer almaya başlamak için ne yapabilirsiniz?

Öncelikle bağlantı kurmaya odaklanmak istiyorsunuz. Bu, gönderinize diğer güvenilir web sitelerine bağlantılar ekleme işlemidir. Bu web sitenizin otoritesini arttırır.

Harici bağlantılara ek olarak sitenizdeki diğer sayfalara da dahili olarak bağlantı vermek isteyeceksiniz (bu yalnızca diğer sayfalara gelen trafiği artırır).

Sitenizde aynı zamanda kendi markanızı da tanıtmalısınız. Bunu yapmak için, yorum yapmak ve paylaşmak üzere kendi sosyal sitelerinize bağlantılar ekleyin.

 

Yerel SEO

Yerel SEO, yerel vitrinleri olan işletmeler içindir. Bu, bunun yalnızca birinin fiziksel olarak ziyaret edebileceği işletmeleri veya mağazaları olanlar için yararlı olduğu anlamına gelir.

Yerel SEO’yu kullanmak için birkaç şey yapabilirsiniz. Nihai hedef, web sitenizi ve bu SEO tekniklerini kullanarak müşterileri ve müşterileri gerçek işinizin kapısına getirmektir.

İşte yapmanız gereken en önemli şeyler:

  • Yerel İşletme şemasını ana sayfanıza ekleyin (bu, işletme adınız, adresiniz, iletişim bilgileriniz ve daha fazlası anlamına gelir)
  • Google Benim İşletmem hesabı oluşturun
  • İnsanların sizi başka yollarla bulabilmesi için işletmenizi farklı dizinlere yerleştirin (Yelp, Yahoo, Foursquare ve diğerleri)
  • Web sitenizi gazeteler gibi yerel gazete dizinlerinde veya çevrimiçi yerel gazeteler gibi diğer web sitelerinde tanıtın

Yerel SEO, insanların müşteri veya müşteri haline gelmesini sağlamak için işletmenizi tanıtmak için herhangi bir yol kullanmaktır!

Güvenilir bir SEO ajansı kullanmak da bunu anlamanıza yardımcı olabilir.

 

Diğer SEO Türleri

Mobil SEO ve e-Ticaret SEO gibi birkaç SEO türü daha vardır. Mobil SEO, mobil cihazlar için arama motoru optimizasyonunu ifade eder. Birçok kişi arama yapmak için mobil cihazlar kullandığından sitenizin mobil uyumlu olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olmak istersiniz.

e-Ticaret SEO, özellikle bir e-Ticaret web sitesi için arama motoru optimizasyonunu ifade eder. Ürün sayfalarını, kategori sayfalarını ve daha fazlasını optimize etmek isteyeceksiniz.

 

Genişletmek için SEO Hizmetlerini Kullanın

SEO türlerini öğrenmek kolay değildir. Çok fazla çalışma ve araştırma gerektirir.

Neyse ki, bunların hepsini öğrenmek zorunda değilsiniz; bunun yerine, işinizde olup biten diğer şeylere odaklanabilmeniz için SEO hizmetlerini kullanabilirsiniz. Arama Lojistiği olarak yararlanabileceğiniz birçok farklı SEO hizmeti sunuyoruz.

Sitenizi ve şirketinizi büyütmenize nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz? Daha fazlası için sitemize göz atmaya devam edin.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz