Başarılı Bir API Entegrasyonu için En İyi İpuçları ve Uygulamalar Nelerdir?

Uygulama programı ara yüzleri, uygulamaların bir dizi komut aracılığıyla harici bir hizmetle etkileşime girmesini sağlar. Servisin dahili mantığını bilmenize gerek yoktur. Bunun yerine, basitçe bir komut gönderebilirsiniz ve servis gerekli verileri döndürür. API’ler harika entegrasyonlar olabilir, ancak entegrasyonlar büyük ölçüde değişebilir. Örneğin, her uygulamanın kendi API’si olması muhtemeldir ve SOAP, REST ve SDK gibi farklı stiller gerektirebilir. Entegrasyonda yeniyseniz, başarılı API entegrasyonu için en iyi ipuçlarına ve uygulamalara bir göz atın.

API’leri anlama

Her şey sırayla. API’lerde yeniyseniz, nasıl kullanıldıkları hakkında ne oldukları hakkında daha fazla bilgi edinmeniz gerekecektir. Örneğin, Açık API’ler, İş Ortağı API’leri, Dahili API’ler ve Kompozit API’ler olan dört ana API türü arasındaki farkı bilmeniz gerekir. API’leri kullanma kılavuzuna göz atarak daha fazlasını öğrenin .

 

Dokümantasyon

Belgeleme, API entegrasyonunun başladığı ve bittiği yerdir. Uç nokta sağlayıcısından aldığınız verileri anlamanız çok önemlidir. Ayrıca, oluşturduğunuz entegrasyon diğer geliştiricilerle paylaşılacak ve diğer ekip üyeleri tarafından kullanılacaksa, dokümantasyon için en iyi uygulamaları nasıl kopyalayacağınızı bilmeniz gerekir.

 

Doğrulama

Elbette, doğru verilere doğru erişimi elde etmeniz çok önemlidir, ancak kimlik doğrulama en zor unsurlardan biri olabilir. Özünde kimlik doğrulama, uygulamanızın kimliğini kanıtlamakla ilgilidir. Uygulamalar , geliştiricilere erişim izni verebilir, böylece API anahtarları veya temel kimlik bilgileri gibi entegrasyonlar oluşturabilirler.

 

Hata Kodları

Talep göndermeye başladığınızda, işlerin neden işe yarayıp neden yaramadığını anlamanız önemlidir. Bu nedenle, entegrasyon oluştururken, aldığınız hata kodlarının ne anlama geldiğini tam olarak bilmeniz gerekir. Yaygın hatalar şunları içerir:

  • 204: İçerik Yok.
  • 304: Değiştirilmedi.
  • 400: Hatalı İstek.
  • 401: Yetkisiz.
  • 403 yasak.
  • 404 Bulunamadı.
  • 413: Varlık Çok Büyük.
  • 414: URI Çok Uzun.
  • 415: Ortam Türü Yok.
  • 500: Dahili Hata.

 

Otomasyon

Otomasyon, API entegrasyonunda her zaman gerekli bir adım değildir, ancak entegrasyonun gerçek gücü, kullanıcıların tıklamalarından kaynaklanan darboğazlar yaratmadan verileri harekete geçirme yeteneğinden gelir. API çağrılarınızı otomatikleştirmenin veya “etkin hale getirmenin” iki ana yolu yoklama ve web kancalarıdır.

 

Sorgulama

Veri hareketini otomatikleştirdikten sonra, entegrasyon canlı ve akıcı olacaktır. Ancak, ihtiyaç duymadığınız verilerin filtrelenebilmesi için sorgu parametrelerini ayarlamanız gerekir. Sorgulama, çağrıyı yalnızca istediğiniz verileri çekmeye yönlendiren API uç noktasının son öğesidir.

 

Sayfalandırma

Çok fazla veri varsa veya veriler devam edip kayıyorsa, sayfalandırma yardımcı olabilir. Sayfalandırma, verileri alır ve insanlar için okunabilir sayfalara dönüştürür. Sayfalandırma , oluşturulma tarihi, değiştirilme tarihi, benzersiz kimlik vb. Gibi zımni siparişleri gerektirir.

 

Toplu API’ler

Bir sistemden diğerine büyük miktarda veri taşımanız gerektiğinde, toplu API’ler yardımcı olabilir. Toplu API’ler, büyük miktarda kaydı tek bir hamlede güncellemenize, eklemenize ve silmenize olanak tanır. Bu, CRM veya ERP gibi büyük kayıt sistemlerini bir sağlayıcıdan diğerine aktarmanız gerektiğinde son derece yararlı olabilir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz