Bir SEO Şirketi mi Arıyorsunuz? İşte Birini Nasıl Seçeceğiniz

Kullanıcıların neredeyse yüzde 90’ının sonuçları yalnızca Google’ın ilk sayfasında kontrol edeceğini biliyor muydunuz? Sıralamalar her zamankinden daha kritik hale geldi. Bir SEO şirketi ile çalışmak neredeyse bir zorunluluktur.

Bir SEO şirketi ile çalışmayı planlıyor musunuz? Seçtiğiniz firma, dijital pazarlama stratejinizin başarısını veya başarısızlığını belirleyecektir. Yüzlerce SEO şirketi olsa da, işiniz için her zaman iyi değildir. Bazı araştırmalar, Google sıralamanızdaki düşüş ile organik trafikteki patlama arasındaki fark olabilir. Bir sözleşmeye girmeden önce, SEO firmanızı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var.

 

1. Ağızdan Ağıza

İnternette harika SEO şirketleri aramak yerine, ağızdan ağza gidin. İyi bir SEO firması bulmanın en güvenilir yoludur. Arama motoru sıralamalarına göre karar vermeyin. Çoğu durumda, harika SEO şirketleri , müşterilerinin web sitelerini optimize etmeye çalışmakla meşguldür. Kendileri için endişelenecek zamanları yok.

Çoğunun uzun vadeli müşterileri var. Referanslardan yenilerini alıyorlar. Öte yandan, müşterisi olmayan şirketler, sıralamaları için çok çaba sarf edeceklerdir. ‘En iyi SEO firması’ ve ‘SEO araçları’ gibi anahtar kelimeler yanıltıcı olabilir. İnternette araştırma yaparken listelerin her zaman adil olduğunu düşünmeyin. İnternette birçok harika SEO firması olmasına rağmen, onları bulmanın en iyi yolu ağızdan ağza iletişim olmaya devam ediyor.

 

2. Verdikleri Sözlere Dikkat Edin

Bir şirket, önümüzdeki iki gün içinde sizi Google sayfalarında üst sıralara çıkarmayı vaat ediyorsa yalan söylüyordur. Arama motoru optimizasyonu uzun bir süreçtir. Google algoritmalarının sırlarına sahip olduğunu iddia eden herkes muhtemelen şirketinize uygun değildir.

En iyi SEO firmaları, arama motorları ve nasıl çalıştıkları hakkında derin bir anlayışa sahiptir. Dikkatli, sabırlı ve iyi planlayıcıdırlar. Google algoritmaları sürekli değiştiği için, hiç kimse onların nasıl çalıştığına dair ‘özel bir kavrayışa’ sahip olduğunu iddia edemez.’

Anahtar kelime doldurma, bağlantı satın alma ve gizleme gibi kısayollara güvenen şirketlerden kaçının. Bir süre çalışırlar, ancak sonunda web sitenizi arama motoru sıralamalarından düşürürler. Google Bots, web sitenizin Black Hat SEO kullandığını fark ettiğinde, sıralamanızı hemen düşürür. Organik trafiği azaltacaktır.

 

3. İletişim

İyi iletişim becerilerine sahip bir SEO şirketi seçin. Google Analytics gibi ölçüm araçlarına erişebilseniz bile, bunları analiz etmek için zamanınız veya uzmanlığınız olmayabilir. Bu nedenle, gerektiğinde açıklama yapmaktan mutluluk duyan bir uzman ekibine ihtiyacınız var. Harika SEO hizmetleri sunmak yeterli değildir. Anlaşılması kolay ve ihtiyaçlarınıza uygun şekilde iletişim kurmalıdırlar. SEO bir üründen ziyade bir süreç olduğu için onlarla uzun süre çalışacaksınız.

Etkili iletişim kuramayan bir firmaya takılıp kalmak istemezsiniz. Onlarla sadece kısa bir süre için çalışmayı planlasanız bile, doğru iletişim çok önemlidir.

 

4. Metriklerini Düşünün

İhtiyaçlarınıza uygun metriklere sahip bir SEO firması seçin. İhtiyaçlarınızı ana hatlarıyla belirtin ve şirketinizin neyi en önemli olarak gördüğünü belirleyin. Seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olacaktır. İlerlemeyi ölçmek için net bir yöntemi olmayan şirketleri seçmeyin. Hedefleriniz hakkında onları bilgilendirin ve onlara ulaşmanıza nasıl yardımcı olacaklarını öğrenin.

KPI’lar konusunda aynı sayfada olduğunuzdan emin olun. İşletmenizin neredeyse tüm yönleri için geçerli olan metriklerdir. Farklı şirketlerin farklı ihtiyaçları vardır. Örneğin, şirketiniz yeni bir ürün piyasaya sürüyorsa, sağlam bir müşteri kitlesinden farklı ihtiyaçlarınız olacaktır. İyi bir SEO şirketi, ihtiyaçlarınıza en uygun KPI’ları bilmelidir.

 

5. Net Hedefler Belirleyin

Açık ve belirli hedeflere sahip olmak, iyi bir SEO firması seçmenin ilk adımıdır. Aynısı seçtiğiniz firma için de geçerlidir. Belirsiz veya belirsiz hedefleri olanlardan kaçının. Örneğin, ‘organik trafiği artırmak’ bir vaat olabilir, ancak bu bir hedef değildir. Artan organik trafiğin gelirinizi artırması garanti edilmez. İtalyan deri kadın ayakkabılarında Google’da ilk sırada yer almak, şehirdeki işinizi iyi yapmayabilir.

Firmanın hedefleri sizinkiyle tutarlı olmalıdır. Web sitenizdeki hemen çıkma oranını azaltmak, satışları artırmak, sosyal medyanızı takip etmek veya etkileşimi artırmak mı istiyorsunuz? İstediğiniz sonuçlar ve işletmenizin ihtiyaç duyduğu hizmetler konusunda net olun.

İyi bir SEO şirketi bulmak göründüğünden daha zor olabilir. Çoğu şirket büyük vaatlerde bulunsa da, yalnızca birkaçı yerine getirebilir. Diğerleri işinize daha fazla zarar verir. SEO firmalarını seçmek için ipuçları şunları içerir: net hedefler belirlemek, iletişim yeteneklerine dikkat etmek ve kulaktan kulağa güvenmek.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz