Her Zaman Mevcut Olması Gereken  Şirket Web Sitesi Beş Öğesi

Bir web tasarımcısıysanız, size iyi ödeme yapması gereken bir alandasınız ve ileriye dönük çok işiniz olmalı. Hemen hemen her şirketin bir web sitesine ihtiyacı vardır ve genellikle onlar için çalışarak en yüksek parayı kazanabilirsiniz. Kötü ün kazandıkça ve olumlu geri bildirimler topladıkça, müşteriler hizmetlerinizi daha fazla talep edecek.

Her şirket web sitesinin biraz farklı olmasını ister. Onlar ödeme yapan müşteriler, bu yüzden dediklerini yapmanız gerekiyor. Ancak, bu alanda uzman olduğunuz için muhtemelen öneriler için size güveneceklerdir.

Hemen hemen tüm sitelerin ihtiyaç duyduğu farklı işletme web sitesi bileşenlerinden bazılarına bakalım. Potansiyel bir müşteri herhangi bir şirketin web sitesini ziyaret ederse ve bunları bulamazsa, deneyimden eskisi kadar zevk almayacaklardır.

 

Temel SEO Öğeleri

Belirli bir coğrafi bölgede bulunan bir şirket için site oluşturuyorsanız, SEO önemli olacaktır. Örneğin, St. Louis merkezli bir web tasarım şirketiniz olabilir . Bu şirket esas olarak bir alanda faaliyet gösterdiğinden, sitelerindeki metinde St. Louis ile ilgili konulardan bahsetmesi mantıklıdır.

Web tasarımcısı olarak, sizi işe alan şirket muhtemelen sitenin ilk kopyasını size yazdırmayacaktır. Bunu sizin için yapacak bir metin yazarına sahip olmalılar ve onu gitmesi gereken uygun yerlere takabilirsiniz.

Ancak, site yayına girmeye yaklaştıkça sizin fikrinizi soruyorlarsa, onlara temel SEO’nun önemli olduğunu hatırlatabilirsiniz . Sitenin farklı yerlerinde hangi anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini içermeleri gerektiğini belirlemek için bazı anahtar kelime araştırmaları yapmaları gerekecek, aksi takdirde istedikleri kadar üst sıralarda yer almayacaklar.

 

Açılış Sayfası

Herhangi bir potansiyel müşterinin siteye geldiklerinde göreceği ilk şey bir açılış sayfası olacaktır. Şirketin adını içermeli ve ayrıca işletmenin iletmeye çalıştığı renk şemasını, yazı tipini ve genel estetiği tanıtmalıdır.

Potansiyel müşteri ayrıca şirketin ne yaptığını, yani aşağı kaydırmaya başlamadan önce okuyabilmelidir. Site ziyaretçisinin işin ne olduğu ve ne yaptıkları hakkında yanlış bir izlenime kapılmaması için kısa bir şirket açıklaması olmalıdır.

 

Hakkımızda Bölümü

Site ziyaretçisi de bir Hakkımızda bölümünü kolayca bulabilmelidir. Hakkımızda bölümü, potansiyel müşterinin ekranın üst kısmındaki açılış sayfasında görebileceği bilgilerin bir kısmını kapsayacak, ancak bunun üzerine genişleyecektir.

Hakkımızda bölümü çok uzun olmamalıdır. Şirketin nasıl ortaya çıktığına dair kısa ve öz bir hikaye olmalı. Metin, şirketin kurucusu veya kurucuları hakkında, neden kendi nişlerinde en iyi seçim oldukları hakkında konuşmalı ve kısaca en dikkate değer başarılarından birkaçına değinebilir.

 

Referanslar

Bir referans bölümü olmalı. Bu bölümde, şirketin geçmişte birlikte çalıştığı bazı şirketler veya kişilerden bahsedilecektir.

İdeal olarak, bunlar tanınmış veya ünlü kişiler ve şirketler olmalıdır. Aksi takdirde, bunlar, şirketin ve sağladığı hizmetlerin ne kadar harika olduğundan bahseden, teklif şeklinde parlayan öneriler olabilir.

Bir şirket, eski bir müşterinin teklifini bir web sitesi referansı olarak kullanıyorsa, bunu yapmadan önce o eski müşteriden izin alması gerektiğini unutmayın. Yine de bir web tasarımcısı olarak bu onayı almak sizin sorumluluğunuzda değildir. Şirket temsilcileri bunu yapmalıdır.

 

SSS Bölümü

SSS bölümü kesinlikle sahip olunması gereken bir bölümdür. Web tasarımcısı olarak sayfayı oluşturabilirsiniz, ancak içeriği nasıl sağlaması gerektiği yine metin yazarıdır.

Şirket başkanlarıyla birlikte çalışan metin yazarı, beyin fırtınası yapmalı ve müşterilerinin ve olası müşterilerinin sahip olabileceği en yaygın sorulardan bazılarını bulmalıdır. Muhtemelen şirketin sağladığı ürün ve hizmetler hakkında, ne kadar iyi çalıştıkları, ne kadara mal oldukları vb. gibi bazı soruları olacaktır.

Web tasarımcısı olarak, bir şirket blog bölümü, ürün sayfaları vb. gibi şeyler de önerebilirsiniz. Bahsettiğimiz gibi, hiçbir iki site aynı sayfalara ve düzene sahip olmayacaktır çünkü iki şirket aynı değildir.

Ancak, internet yavaş yavaş web sitelerinin neye benzemesi gerektiğini dikte ettiğinden, herhangi bir site ziyaretçisi belirli bir format bekleyecektir. Bu unsurlardan biri mevcut değilse, ziyaretçinin işini başka bir yere götürmesi muhtemeldir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz