Kullanılmış Bir Dizüstü Bilgisayar Yerine, Yenilenmiş Bir Dizüstü Bilgisayar Satın Almanın Neden Daha İyi Olduğunu Öğrenin

Günümüzde teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Her zaman tanıtılan yeni cihazlarla, teknoloji endüstrisindeki en son ve en büyük trendlere ayak uydurmak çok zor. Bununla birlikte, her gün atılan çok sayıda cihaz geliyor ve en son gadget’a sahip olmaktan rahatsız olmayan bizler için bu, kaliteli bir cihaz edinirken biraz para biriktirmek için harika bir fırsat.

Son yıllarda, ikinci el dizüstü bilgisayar pazarı, her gün satın alınan sayısız kullanılmış ve yenilenmiş cihazla gerçekten yükseldi. Her iki seçenek de yepyeni bir dizüstü bilgisayardan daha uygun fiyatlı olsa da, yenilenmiş bilgisayarlar genellikle daha üstündür.

Buradaki avantajları anlamanıza yardımcı olmak için, kullanılmış bir dizüstü bilgisayar yerine yenilenmiş bir dizüstü bilgisayar satın almanın neden daha iyi olduğu açıklanmaktadır.

1. Kullanılmış Dizüstü Bilgisayarlar Yenilenmiş Dizüstü Bilgisayarlarla Aynı Değildir

Dizüstü bilgisayarlar söz konusu olduğunda, “kullanılmış” ve “yenilenmiş” terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılır, ancak bunlar çok farklı şeylerdir. Yenilenmiş dizüstü bilgisayarlar , çoğunlukla işletmelerden veya cihazları artık istemeyen veya arızalar ve kusurlar nedeniyle cihazları kullanmakta sorun yaşayan tüketicilerden gelen ticaret programları aracılığıyla bir dizi farklı kaynaktan gelir. Yenilenmiş dizüstü bilgisayarlar, daha önce tanıtım amacıyla kullanılan birimler de olabilir ve açıldıkları ve artık yeni olarak satılamayacakları için, bilgisayar şirketleri tüm bileşenlerini performans açısından kontrol edecek, arızaları giderecek ve mümkün olan en iyi duruma geri yükleyecektir. .

Kullanılmış dizüstü bilgisayarlar , temel olarak artık ihtiyaçlarına uygun olmadıkları veya daha iyi bir modele geçtikleri ve bir miktar parayı geri almaları gerektiği için tüketiciler tarafından satılmaktadır. Kullanılmış dizüstü bilgisayarlar daha sonra temizlenir, test edilir ve durumlarına göre sınıflandırılır ve genellikle herhangi bir derinlemesine inceleme veya restorasyon süreci olmadan olduğu gibi satılır.

 

2. Yenilenmiş Dizüstü Bilgisayarlar Daha İyi Performans Sağlıyor

İnsanlar, konu RAM veya dahili bellek gibi dahili bileşenler söz konusu olduğunda, yenilenmiş dizüstü bilgisayarların kalitesiz olduğunu düşünmek gibi bir hataya düşüyorlar. Aslında, yenileme işlemi sırasında, bilgisayar profesyonelleri daha iyi RAM, depolama alanı, sabit sürücüler ve optik sürücüler için eski dahili bileşenleri değiştirecektir. Bu yeni bileşenler, daha iyi olmasa da, yepyeni modeller kadar iyi olabilir. En yeni dizüstü bilgisayar modellerinin çoğu yenilenir, bu nedenle dokunmatik ekranlı yenilenmiş dizüstü bilgisayarları aramak kolaydırveya başka bir gelişmiş özellik ve yeni bir tane satın almaktan çok daha düşük bir fiyata sahip olun. Ayrıca, uzmanlar pil, ekran, güç kaynağı veya bağlantılarda herhangi bir eksik veya arıza tespit ederse, arızalı bileşenleri değiştirir veya modele uygun yeni parçalar eklerler.

Bu dizüstü bilgisayarlar genellikle zarar görmedikleri ve çok az kullanıldığı için kozmetikleri iyi kalır ve fazla çalışma gerektirmez. Oradan, profesyoneller dizüstü bilgisayarları perakendeciye göndermeden önce tüm verileri silecek ve en son işletim sistemini kuracaktır.

Kullanılmış dizüstü bilgisayarlarda herhangi bir onarım, değiştirme veya restorasyon olmadan yalnızca kozmetik çalışmalar ve genel işlev testleri yapılır; bu, son sahibinin bıraktığı yerden başlayacağınız anlamına gelir. En çok kullanılan dizüstü bilgisayarların performansı yıllarca kullanımdan dolayı azalmış olacaktır ve karşılaşabileceğiniz çeşitli sorunlar vardır.

 

3. Daha Güvenilirdirler

Pek çok insan, yenilenmiş dizüstü bilgisayarların, çoğu zaman yepyeni emsallerinden daha güvenilir olmasa da aynı derecede güvenilir olduğunu öğrenince şaşıracaktır. Tüm fabrika hataları (varsa) çözülmüş olacak ve belirli özelliklere uygun değilse asla perakende satışa sunulmayacaktır. Aslında araştırmalar, ilk yılı (genelde garanti süresi olan) bakıma ihtiyaç duymadan sürdüren yenilenmiş herhangi bir dizüstü bilgisayarın uzun vadede büyük problemler yaşamayacağının neredeyse garanti edildiğini göstermiştir.

Buna karşılık, kullanılmış dizüstü bilgisayarların çoğu oldukça uzun bir süredir kullanılmış olacak ve bu nedenle hem harici hem de dahili olarak aşınma belirtileri gösterecektir. Daha sonra temizlenirler ve gevşek bir şekilde kontrol edilirler, ancak bu, tüm arızaların tespit edildiği veya giderildiği anlamına gelmez. Çoğu müşteri bilgisayarlar hakkında hiçbir şey bilmediğinden, çoğumuzun kullanılmış bir dizüstü bilgisayar satın almadan önce sorunları, özellikle de dahili olanları tanımlamamız imkansız olacaktır.

 

4. Bir Garanti İle Gelirler

Herhangi bir teknoloji ürünü satın alırken, garanti , satın alma kararınızda en önemli faktörlerden biri olmalıdır , çünkü bir sorun olması durumunda cihazınızın onarılacağı veya değiştirileceği konusunda size güven ve emniyet verir. Yenilenmiş dizüstü bilgisayarlar genellikle kullanılmış olanlardan biraz daha pahalıya mal olsa da, fiyat farkı o kadar fazla değil ve yine de garanti değeriyle dengelenecek. Yenilenmiş dizüstü bilgisayarların çoğu en az 90 günlük garantilerle gelir, ancak bu süre Apple gibi saygın üreticilerle bir yıla kadar çıkabilir.

Kullanılmış dizüstü bilgisayarlar söz konusu olduğunda, belirli bir süre sonra herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, onarım söz konusu olduğunda hemen hemen kendi başınızasınız. Çoğu çevrimiçi perakendeci fazla koruma sağlamaz ve her zaman saygın ikinci el uzmanlara güvenebilirsiniz, ancak sattıkları modellerde genellikle çok sınırlıdırlar.

 

5. Yenilenmiş Dizüstü Bilgisayar Satın Alma İpuçları

Yenilenmiş dizüstü bilgisayarınızı, deneyimli dizüstü bilgisayar onarım uzmanlarına sahip saygın bir şirketten veya perakendeciden satın aldığınızdan emin olun. Mümkün olan en uzun garantiye (örneğin bir yıllık garanti) ve cömert bir para iade politikasına (ideal olarak yeniden stoklama ücreti olmadan) sahip olanı arayın. Yenilenmiş dizüstü bilgisayarlar (arızaları giderilmiş, kusurlu bileşenleri değiştirilmiş ve tüm sistem geri yüklenmiş olanlar ) ile sertifikalı dizüstü bilgisayarlar (tamamen işlevsel ve fabrika ayarlarına sıfırlanmış, ancak parçaları ve bileşenleri aynı kalan dizüstü bilgisayarlar ) arasındaki farkı bildiğinizden emin olun . aynı).

Herhangi bir teknolojik cihazı yükseltmenin bir bedeli vardır, ancak bir servet olması gerekmez. İkinci el bir dizüstü bilgisayar satın almak, biraz para biriktirmenin harika bir yoludur ve özellikle yenilenmiş bir dizüstü bilgisayar, dolarınız için mümkün olan en yüksek performansı verecektir. İkinci el eşya almanın getirdiği bazı riskler olsa da, önceden araştırma yapmak ve tüm detayları dikkatlice kontrol etmek herhangi bir sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz