Bir Antivirüs Yazılımı Uygulamak Çok Fazla İş Yaparsa Ne Yapmalı?

Kendinizi dijital olarak korumak, bizimki gibi dijital bir çağda fiziksel olarak kendinizi korumak kadar önemlidir. Hack’lerin giderek daha belirgin hale gelmesiyle , sahip olduğunuz bir işletme veya kişisel benliğiniz için kendinizi dijital olarak güvence altına almak için doğru adımları atmanız doğru olur .

Çevrimiçi ortamda kendinizi korumanın çeşitli yolları vardır. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, verilerinizi ve varlıklarınızı olası tehditlerden koruyan dijital çözümler kullanmaktır. Şu anda, insanların en yatkın olduğu çevrimiçi tehditlerden biri, bağlantılar, dosyalar ve çevrimiçi olarak birçok başka yolla bulaşabilecekleri virüslerdir .

Virüsler bilgisayarınıza çeşitli şeyler yapabilir. Dosyaları yok edebilir, ağ trafiğini taşabilir ve hatta gizliliğinizi de riske atabilirler. Çoğu virüs, çevrimiçi dosyalarınızın bütünlüğünü bozmak amacıyla insan yapımıdır. Ne yazık ki, bu tehditleri hiçbir zaman çevrimiçi olarak istediğimiz kadar kaldıramayız.

Virüslere karşı temel koruma, hiçbir bilgisayar, akıllı telefon, tablet veya teknolojiyle ilgili başka bir cihazın olmaması gereken bir anti-virüs yazılımıdır. Virüsten koruma yazılımı tam olarak nasıl çalışır ve tehditlerin size ve verilerinize zarar vermesini nasıl önler?

 

Anti-Virüs Yazılımı Nedir?

Adın kendisi, bunun virüslerle ve kötü amaçlı yazılımlarla çevrimiçi olarak savaşmak için yapılmış bir yazılım olduğunu ortaya koyuyor . Gereğince SoftwareLab.Org uzmanlar var orada engelleme ve ardından bağlantıları ve indirme virüsün tespit ve çalışır. Temel olarak saldırının ilk etapta gerçekleşmesini önler.

Anti-virüs yazılımı çoğunlukla ücretsizdir ve bu ücretsiz sürümler, kendinizi çevrimiçi sorunlardan korumak için temel bilgilerle birlikte gelir. Masaüstü ve mobil cihazlar için de kullanılabilirler. Virüslere karşı en iyi korumadır, ancak bazı insanlar için fazlasıyla yeterli değildir ve hatta üstesinden gelinemeyecek kadar fazla olabilir.

İşletmeler için, temel anti-virüs yazılımı kendilerini çevrimiçi ortamda pusuya yatmış tehditlerden korumak için yeterli olmayacaktır. Yazılımın ücretli sürümlerini de işlemek çok fazla olabilir. İyi haber şu ki, çalışanlarınızın her şeyi anti-virüs yazılımına harcamak zorunda kalmadan dijital güvenliklerini iyileştirmelerinin birçok yolu var.

 

Anti-Virüsler Dışındaki Akıllı Çevrimiçi Güvenlik Yöntemleri

Başlangıç ​​olarak, çalışanlarınız için yapabileceğiniz şey, kendilerini çevrimiçi ortamda nasıl daha iyi koruyabileceklerine odaklanan düzenli eğitim ve seminerlere erişimlerini sağlamaktır . Bu iyi bir başlangıç ​​çünkü veri ihlallerinin ve çevrimiçi sorunların çoğu insan hatasından kaynaklanıyor .

İster kötü bağlantılara tıklamak ister çevrimiçi kimlik avı formlarını yanıtlamak yoluyla olsun, bu eylemler, işletmenizin sahip olduğu veriler ve varlıklar için kötü olabilecek virüs sızmalarına yol açabilir. Çalışanlarınız için sürekli eğitim, çevrimiçi ortamda karşılaştığınız riskleri azaltmanıza yardımcı olabilir.

Eğitim, yalnızca çalışanlarınızın virüslerin veritabanına girmesini nasıl önleyebileceğine odaklanmamalıdır. Ayrıca, kendilerinin veya şirketin verilerinden ödün vermeden interneti tam olarak kullanmalarına gerçekten yardımcı olabilecek sağlıklı uygulamalara da odaklanmalıdır.

İyi haber şu ki, işletmeler için eğitim sunan birçok firma var . İşletmenizi virüslerden korumak için manuel adımlara yatırım yapmak, virüsten koruma yazılımının üstesinden gelmek için çok fazlaysa veya işiniz için yeterli değilse, atabileceğiniz en pratik adımlardan biridir.

Ancak, saldırıların gerçekleşmesini önleyebilecek aşılmaz çözümler olduğundan, virüsten koruma yazılımına yatırım yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Gerçek şu ki, bir anti-virüs yazılımının işe yaramaz hale gelmesi” diye bir şey yoktur . Sonuçta bunlar otomatik çözümler.

 

Bunu Bir Nimet Olarak Düşünün

Çalışanlarınıza işyerinde sahip oldukları virüsten koruma yazılımını tam olarak nasıl kullanabileceklerini öğretmek iyi bir uygulama olacaktır. Onlara nasıl çalıştığını öğretin, ne yaptığını öğretin ve ardından şirket için önemini anlamaları için faydalarını öğretin.

Kişisel yaşamınızda bile, anti-virüs yazılımlarına daha fazla değer vermelisiniz. Bilgisayarınızda yüklü bir virüsten koruma yazılımınız yoksa, internette asla kapsamlı bir şekilde dolaşmayın. Sonuçta, çevrimiçi bir bağlantının ne zaman bir virüsle geldiğini asla bilemezsiniz. Tek gereken, ağınıza virüs bulaştırmak için kötü bir web sitesi.

Anti-virüsler herkes için bir nimettir. Kelimenin tam anlamıyla çevrimiçi olabileceğiniz milyonlarca virüs var ve kendinizi onlardan korumak bir zorunluluktur. Bu sorunlar dosyalarınızı tehlikeye atmanın yanı sıra gizliliğinizi ve sağlığınızı da riske atabilir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz