Bir VPN Hizmeti Seçmek İçin En İyi Kılavuz

İnternet ve tüm türevleri (diğer adıyla uygulamalar) hayatı inanılmaz derecede kolaylaştırmaya ve çok daha eğlenceli hale getirmeye yardımcı oluyor. World Wide Web’de kaydırma, göz atma, tıklama ve yapma gibi pek çok yol vardır, ancak bunların hepsi güvenli değildir, bu nedenle çevrimiçiyken alışkanlıklarınızı korumanız gerekir.

Bunu yapmak için harika bir araç, sanal özel ağ anlamına gelen VPN’dir. Esasen, bir VPN, bağlantılarınızı bilgisayar korsanlarından veya meraklı gözlerden anonim tutmanıza yardımcı olmak için farklı konumlardan veya sunuculardan gelen sinyalleri geri döndürmeye yardımcı olabilir. Bir VPN seçmek hiç bu kadar kolay olmamıştı, ancak işte yine de seçiminize rehberlik edecek bazı yararlı ipuçları.

 

1. Veri Sınırları

Tıpkı bir telefon veya ISS planı bulmak gibi, paranızın karşılığını ne kadar alacağınızı bilmek istersiniz. Veri limitleri maalesef birçok VPN için bir şeydir, ancak harika VPN servisleri sınırsız veri limitleri sunabilir, böylece faaliyetlerinizi her zaman koruyabilirsiniz. Bu nedenle, NordVPN iyi mi sorusunu sormak istiyorsanız, hangi veri sınırlarının olabileceğini kesinlikle düşünmeniz gerekir. Yalnızca düşük yoğunluklu kullanımlar için ihtiyacınız varsa, bir kapak kötü bir fikir olmayabilir, ancak indirme ve akış için verilerinizde sınırlama olmasını istemezsiniz.

 

2. Bölge Desteği

Her VPN hizmeti her ülkeyi destekleyemez, bu nedenle gerçekten durum tespiti yapmanız ve hangi hizmetlerin nerede mevcut olduğunu kontrol etmeniz gerekir. Birçok ülke (ABD, İngiltere, Kanada, Almanya, Avustralya, Japonya, Hindistan, Fransa vb.) Trafiğin yoğun olduğu alanlar olduğu için kapsanmaktadır, ancak bundan sonra zorlaşmaktadır. Desteklenmediğini öğrenmek için yalnızca birine kaydolmak istemezsiniz. Birçok ücretsiz seçenek var ancak VPN hizmeti için dünyanın pek çok bölgesini kapsamazlar. Her zaman sitelerinin nerede olup olmadığını kontrol edin.

 

3. Abonelik Maliyeti

Harika hiçbir şey ücretsiz değildir, bu her zaman doğru değildir ve VPN’ler için bile doğru değildir. Harika bir VPN ücretsiz olabilir veya aylık aboneliğe mal olabilir. Ücretsiz VPN kullanmanın genellikle ücretli bir VPN’in sahip olabileceği özelliklerden yoksun olduğu konusunda uyarılmalıdır. En büyük sorun, ücretsiz VPN hesapları ile onlar (torrenting) bir VPN gereken her şeyi yapamaz, onlar sınırsız veri kullanımını yoksun olduğunu ve onlar bölge kilitli olabilir. Çoğu aboneliğin maliyeti ayda 10 doların altındadır ve bu da yine de nispeten düşük bir maliyetle size yardımcı olabilir.

 

4. VPN Kullanımları

Aynı zamanda VPN’inizi ne kullandığınız. Bazı insanlar, internette gezinirken veya ağlarında çevrimiçi bankacılık yaparken kendilerini korumak için kullanmayı severler. Bu iyi ve herhangi bir iyi VPN’nin temel bir işlevidir, ücretsiz olanlar da dahil, ancak bazı insanlar daha fazla özellik için daha sert korumaya ihtiyaç duyar. Torrent indirmeyi seviyorsanız (konuşmayacağız) veya aynı anda birden fazla bağlantıya ihtiyacınız varsa, veri sınırı olmayan ve bu hizmetlerin ağlarıyla çalışmasına izin veren bir hizmete ihtiyacınız vardır. İyi bir VPN bulmak her zaman sadece minimumdan fazlasını içermelidir.

 

5. Kullanım Kolaylığı

Bir VPN hizmetine kaydolduğunuzda iyi bir kullanıcı arayüzüne de ihtiyaç vardır. Dışarıdaki bazı zorlu bilgisayar meraklıları için, çalıştığı sürece arayüze çok fazla özen göstermeye gerek yok, ancak iş veya hafif aktiviteler için buna daha çok ihtiyaç duyan bir kişiyseniz, bunu yapmak isteyebilirsiniz. beceri seviyenize daha uygun olanı bulun. Neyse ki, dışarıdaki VPN hizmetlerinin çoğu, kullanımı son derece kolay olan web hizmetlerinin yanı sıra gerçekten kaygan masaüstü uygulama tasarımı sunar. Bu, iyi güvenliğe ihtiyacı olan herkes için her yerde daha keyifli hale getirir.

 

6. Uyumluluk Seçenekleri

Doğru VPN’yi bulma rehberiniz için bulmacanın son parçası uyumlulukla bitiyor. Bu, VPN’i yalnızca sabit bir yerde (ev veya ofis) kullanıyorsanız, radarınızda olmayabilecek başka bir özelliktir, ancak birden fazla cihaz kullanıyorsanız önemli olabilir. Android, iOS, Mac, Windows vb. Gibi şeyler telefonların ve bilgisayarların ana işletim sistemleridir , bu nedenle birden fazla cihazda çalışabilen ve savunmasız genel ağlar için hareket halindeyken koruma için mobil destek sunan bir VPN’e ihtiyacınız vardır.

Gördüğünüz gibi, iyi bir VPN bulmak pek bir şey gerektirmiyor, ancak iyi bir hizmet ararken dikkatli olmanız gerekenler bu özelliklerin veya seçeneklerden yararlanmaktır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz