Tek cihaza bir adım daha yakın, Kabuklu Linux ütopyası

Başlangıç, akıllı telefonlardan ve tabletlerden akıllı TV’lere ve oyun konsollarına kadar muhtemelen sahip olduğunuz cihazları tam donanımlı bilgisayarlara dönüştürür.

Sanal makine ve bulut bilişim alanına yeni giren Shells ( shells.com ), yeni kullanıcılara internet bağlantısı olan hemen hemen her cihazda kodlama ve oluşturma özgürlüğü veren yeni ürünlerini piyasaya sürmekten heyecan duyuyor. Esneklik, kolaylık ve rekabetçi fiyatlandırma, bir kullanıcının kendi sanal bulut bilgisayarını dakikalar içinde başlatmasını kolaylaştıran Shells’in odak noktasıdır. Şirket ayrıca, kullanıcının sahip olmak “istediği” ve en rahat olduğu bilgisayara sahip olmasını sağlamak için birden çok Linux dağıtımı sunuyor (ve daha fazla teklif eklemeye devam ediyor).

ABD merkezli başlangıç ​​Shells, akıllı TV’ler, tabletler, eski veya düşük özellikli dizüstü bilgisayarlar, oyun konsolları, akıllı telefonlar ve daha fazlası dahil olmak üzere boş ekranları tam işlevli bulut bilgisayarlara dönüştürüyor. Şirket, işlem gücünü tercih ettiğiniz cihaza göndermek için Intel işlemcilere ve en üst düzey bileşenlere sahip gerçek bilgisayarlardan yararlanır. Bir kullanıcı Kabuklarına eriştiğinde, fiziksel olarak kullandıkları aygıtın işlem gücüne güvenmek yerine, esas olarak bilgisayarın ekranının bulutta barındırıldığını görürler.

Kabuklar, bir internet tarayıcısını açabildiği veya Shells’in iOS veya Android için özel uygulamalarından birini çalıştırabildiği sürece, çoğu kullanıcının zaten sahip olduğu bir dizi cihazda sorunsuz bir şekilde çalışacak şekilde tasarlandı. Kabuklar her zaman açık ve her zaman günceldir, hız ve güvenlik sağlarken, sürekli yükseltme veya yeni donanım satın alma ihtiyacını ortadan kaldırır.

Shells, hem sıradan kullanıcılara hem de profesyonellere hitap eden dört katman (Lite, Basic, Plus ve Pro) sunar. Shells Pro, ikincisini hedefler ve dört çekirdekli bir sanal CPU, 8 GB RAM, 160 GB depolama alanı ve yazılım mühendisleri, müzik üreticileri, video editörleri ve diğer dijital reklam öğeleri için mükemmel bir seçenek olan sınırsız erişim ve bant genişliği sunar.

Shell’inizi test için kullanmak, ana bilgisayarınızdaki veya dizüstü bilgisayarınızdaki geliştirme ortamını potansiyel olarak bozabilecek görevler veya yazılımlarla ilgili endişeleri ortadan kaldırır. Kabuklar gece gündüz çalıştığından, kullanıcılar herhangi bir cihazda aşırı ısınma olmadan derleme yapabilir ve büyük derleme işlerinin arka planda veya bir gecede tamamlanmasına izin verebilir. Kabuklar ayrıca anlık görüntüleri etkinleştirir, böylece bir kullanıcı sistemini önceki bir tarihe veya saate geri döndürebilir. Büyük bir hata durumunda, işletim sisteminizi saniyeler içinde yeniden yükleyin.

CEO Alex Lee, “Dropbox’ın bulut depolama için yaptığını, Shells genel olarak bulut bilişim için başarmaya çalışıyor,” diyor. “Shells, geliştiricilere web’e bağlanabilen herhangi bir cihazda test ve dağıtım için tek noktadan bir mağaza sunuyor. Hem Windows hem de Linux olmak üzere farklı işletim sistemlerini kullanma yeteneği ile geliştiriciler, ihtiyaç duydukları işletim sisteminde en sevdikleri IDE’yi kullanabilirler. Ayrıca, tercih edilen IDE için hemen hemen her cihazı kullanabilme avantajını da sunarak geliştiricilere daha önce mevcut olmayan bir esneklik düzeyi sağlıyoruz. “

Lee, “Kabuklar, bilgisayarlara adil ve eşit erişimle ilgili olduğu için dijital uçurumun kapatılmasına son derece odaklanıyor – maalesef devam eden pandemiyle daha da kötüleşen bir sorun.” “Kabuklar’ı bir bulut bilişim çözümünden daha fazlası olarak görüyoruz – evde ileri teknoloji bir bilgisayar olsun ya da olmasın, kodlama ile ilgilenen herkes için oyun alanını düzleştiriyor.”

Hizmet kullanılabilirliği, yeni özellikler ve “kendi cihazınızı getirin” bulut bilişiminin geleceği hakkında daha fazla bilgi için Shells’i takip edin:

Web sitesi: https://www.shells.com

Heyecan: @shellsdotcom

Facebook: https://www.facebook.com/shellsdotcom

Instagram: https://www.instagram.com/shellscom

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz