Pandeminin ilk günlerinde dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan kendini bir anda işsiz buldu. Bunun nedeni, pek çok işletmenin sıkı hükümet karantinaları ve o dönemde yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle ayakta duramamasıydı. Pek çok insanın işsiz kalması ve evde kalmasıyla yüz binlerce yeni çevrimiçi işletme açıldı. Kendi işinizi kurmaya karar verdiyseniz ve artık başkalarının cebini kendi emeğinizle doldurmak istemiyorsanız, o zaman doğru yerdesiniz.

Çevrimiçi bir iş kurmaya ilişkin bilmeniz (ve anlamanız) gereken bazı şeyler şunlardır:

Müşteri Dönüşümü

Düşünmeniz gereken ilk şeylerden biri müşteri dönüşümüdür. Müşteri dönüşümü, web sitenize gelen ziyaretçileri müşterilere dönüştürme eylemini ifade eder. Çevrimiçi dönüşüm konusunda zaten deneyiminiz olmadığı sürece, E-ticaret markaları için dönüşümleri optimize etmeye yönelik stratejiler araştırmanız gerekecektir , aksi takdirde müşterileri etkili bir şekilde dönüştüremezsiniz. Müşteriler işletmenizin can damarıdır; Yeterli müşteri almazsanız işletmeniz kar edemez. Kârınızı artırmanın yanı sıra müşterilerinizin artması da işletmenizin büyümesine yardımcı olur. İşletmeniz ne kadar büyürse, görünürlüğü de o kadar artacaktır. Daha fazla teşhir, daha fazla müşteri anlamına gelir.

 

SEO Pazarlama

SEO pazarlaması, web sitenizin tüm önemli arama motoru listelerinin en üstünde görünmesini sağlayarak, web sitenizin çevrimiçi görünürlüğünü artırmanın çok etkili bir yoludur . SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir ve arama motoru algoritmalarını değiştirme sürecini ifade eder. Bu, genellikle uzman yardımı gerektiren çok karmaşık bir pazarlama alanıdır. İşinizi yürütmenin yanı sıra web sitenizin SEO’sunu da yönetebilmeniz pek olası değildir. Bu nedenle, size yardımcı olması için bir SEO uzmanından yardım almak kesinlikle iyi bir fikirdir. Çoğu SEO uzmanı çok makul bir fiyat talep eder. SEO, web sitenize aldığınız ziyaretçi sayısını önemli ölçüde artırabilir. Dönüşüm stratejilerini uygulayarak onları müşterilere dönüştürebileceksiniz.

 

Çevrimiçi Yarışma

Ayrıca rekabetinizi de göz önünde bulundurmanız gerekir. İşletmenizin hangi sektörde veya nişte uzmanlaştığı önemli değil, her zaman rekabete sahip olacaksınız. İnternet bugünlerde işletmelere aşırı doymuş durumda. Rekabette öne geçebilmeniz için kaliteli ve güvenilir hizmet sunmanız gerekir. Ürünlerinizin rakiplerinizin ürünlerinden daha kaliteli olduğundan emin olmanız gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu rakiplerinizden ürün sipariş etmektir. Daha sonra bunları araştırıp kontrol edebilir, kusurlarını tespit edebilir ve kendinizinkini daha iyi hale getirmenin bir yolunu bulabilirsiniz.

 

Web Tasarımı

İlk etapta web sitenizi nasıl oluşturacaksınız? Bir şablon web sitesi mi kullanacaksınız yoksa uzman bir web tasarımcısını mı işe alacaksınız ? Çoğu uzman, ikinci seçeneğin en iyisi olduğu konusunda hemfikirdir çünkü günün her saati destekle kendi kişiselleştirilmiş web sitenize sahip olacaksınız. Destek almanın yanı sıra birlikte çalıştığınız web tasarımcısı da sizin için web sitenizde güncelleme ve değişiklik yapabilecek, yani sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmayacak. Sürekli olarak değişiklik yapmanız gereken şablon sitelerde durum böyle değildir. Bilgisayar konusunda bilgili değilseniz, bir web tasarımcısını işe almak kesinlikle düşünmeye değer.

Veri gizliliği

Müşterinizin verilerini nasıl koruyacaksınız? Eğer ona dikkat etmezseniz başınız büyük belaya girebilir. Verilerin yanlış işlenmesi, özellikle veri gizliliğinin her zamankinden daha ciddiye alındığı günümüzde, para cezaları ve cezalarla sonuçlanabilir. Müşterinizin verilerine baktığınızdan emin olmanın en iyi yolu, iyi bir veri yönetimi için hangi uygulamaları takip etmeniz gerektiğini belirlemek amacıyla kapsamlı bir araştırma yapmak ve hatta bir internet avukatıyla konuşmaktır. Veri gizliliği çok önemlidir, bu yüzden bunu göz ardı etmeyin.

 

Web Sitesi Güvenliği

Son olarak, web siteniz için yetersiz güvenlik ve korumaya yatırım yaptığınızdan emin olmanız gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu, sizin için güvenlik önlemlerini uygulayabilecek bir web tasarımcısı tutmaktır. Kendi web sitenizi oluşturacaksanız veya şablon kullanacaksanız web sitenizin SSL sertifikasına sahip olduğundan emin olun. SSL sertifikası yoksa bilgisayar korsanlarının onu hedefleme olasılığı daha yüksektir ve müşterilerin sizinle iş yapma olasılığı daha düşüktür.

Bir işe başlamak nispeten basittir. Çevrimiçi bir iş kurmanın basitliğine rağmen, yine de dikkate almanız gereken bazı şeyler vardır; en önemlisi müşteri dönüşümü ve güvenliktir. Müşterileri dönüştüremezseniz işletmeniz gelişemez; web siteniz güvenli değilse müşteriler oradan alışveriş yapmaz.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz