Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans Derecesi ile Girebileceğiniz İş Türleri

Herhangi bir derece okumak istediğinizde, olumlu bir sonuç aldığınızdan emin olmak istersiniz. Birçok insan için bu, girebilecekleri iş türleri anlamına gelir. Genel olarak konuşursak, çok özel bir alana girmek istemiyorsanız, iş bulma konusunda çok fazla esnekliğe ve birçok farklı seçeneğe izin veren bir konuyu incelemek harika bir fikirdir. Birçok kişi, çevrimiçi veya şahsen tamamlanabilen bir bilgisayar bilimi derecesi için eğitim alırsanız, en yüksek ücretli ve esnek kariyerlerden birinin bulunabileceğini buldu.

İster yüksek lisansınızın ortasında olun, ister yeni bitirmiş olun veya bir tane başlatmayı düşünüyorsanız, bir bilgisayar bilimi derecesi eğitimine ilişkin arayışınızda size yardımcı olmak için, bu kılavuz, gidebileceğiniz birkaç işi özetlemek için oluşturulmuştur. ortalama başlangıç ​​maaşı beklentilerini listelemenin yanı sıra – birçoğu yılda 100.000 doların üzerinde çıkıyor , bu da New York veya San gibi ülkenin en pahalı şehirlerinden bazılarında bile rahat bir hayat yaşayabileceğiniz anlamına geliyor Francisco. Ek olarak, bu işlerin hiçbirinin ortalama 50.000$’dan düşük bir başlangıç ​​maaşı yoktur, bu da neredeyse başka herhangi bir yerde rahatça yaşayabileceğiniz anlamına gelir. Daha fazlasını öğrenmekle ilgileniyorsanız, kesinlikle doğru yerdesiniz. Şimdi tam kariyer özetini almak için aşağıyı okuyun.

 

Yapay Zeka Mühendisi

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaş beklentisi: 110.000$

Facebook’un Metaverse ile ilgili son duyurusunun gösterdiği gibi , yapay zeka her yerdedir ve önümüzdeki yıllarda önemi artacaktır. Geleceğin önüne geçmek istiyorsanız, AI geliştirmeyi, eğitmeyi ve çeşitli farklı bağlamlarda çalışacak şekilde programlamayı içeren bu tür bir role geçmek mantıklı olabilir. Böyle bir rolde yer alan yüksek düzeyde beceri nedeniyle, yapay zeka mühendisleri doğrudan işe alınırken oldukça saygın maaşlar almayı bekleyebilirler.

 

Makine Öğrenimi Mühendisi

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 141.000 $

Bazılarının bir yapay zeka mühendisininkine oldukça benzer olduğunu söyleyebileceği bir konumla, bir makine öğrenimi mühendisi, makine öğrenimi sistemlerinin oluşturulmasından ve uygulanmasından, doğru veri kümelerinin ve veri temsil yöntemlerinin seçilmesinden, makine öğreniminin test edilmesinden ve test edildiğinden emin olmaktan sorumludur. sistemler ellerinden gelenin en iyisini yapmakta ve yanlarından gelen veri kalitesinin çeşitliliğini kontrol etmektedirler. Teknik zorluğu nedeniyle, makine öğrenimi mühendisleri çok makul maaşlarla başlar. Size bir makine öğrenimi işi verebilecek niteliklere sahip olmak istiyorsanız, bulabileceğiniz en iyi çevrimiçi bilgisayar bilimi yüksek lisans derecesine bakmanız kesinlikle önerilir .

 

Bilgisayar uzmanı

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 82.000 $

Bir bilgisayar bilimcisinin konumu, genellikle bilgisayar bilimi yüksek lisans derecenizi tamamladığınızda en donanımlı olacağınız konumdur. Bunun nedeni, bir bilgisayar bilimcisinin rolünün, bir dizi farklı uygulama için teknolojiyi kullanmayı içermesidir. Örneğin, bir işletmenin sağlayabileceğinden en iyi şekilde yararlanmak için hem müşterinin hem de şirketin bir araya getirebileceği yöntemlere odaklanabilmek isteyebilirler.

 

Araştırma ve Geliştirme Bilimcisi

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 75.000 $

Adından da anlaşılacağı gibi, bir araştırma ve geliştirme bilimcisi, yeni ürünler ve hizmetler oluşturmak, test etmek ve nihayet kullanıma sunmak için bilgisayarların ve bilimin gücünü kullanır. Bu role girmek için, en yüksek işe alınma şansını elde etmek için bilgisayar bilimi yüksek lisansınızı biyoloji, kimya veya fizik gibi bir bilim lisans derecesi ile birleştirmeniz gerekir. Bu, biyo-bilgi teknolojisinin yükselişi ve disiplinler arası becerilere sahip insanları arayan şirketler sayesinde yüksek talep gören bir rol.

 

Bilgi Teknolojileri Uzmanı

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaş beklentisi: 69.000 $

Bilgi teknolojisi uzmanlarına temel olarak bilgisayarlarla ilgili herhangi bir şirkette ihtiyaç vardır. Bu tür bir nitelik ve ilgiye sahip birinin üstlenmeyi bekleyebileceği ortalama rol, bir şirketteki tüm bilgisayar sistemlerinin -donanımdan yazılıma, Nesnelerin İnterneti’ne ve buluta kadar- senkronize bir şekilde çalıştığından emin olmayı içerir. böylece onları herhangi bir işteki en önemli rollerden biri haline getirir.

 

Bilgi Teknolojileri Analisti

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 76.500 $

Bir bilgi teknolojisi uzmanının rolüne benzer şekilde, iyileştirebilecekleri yollar önermeden önce bir şirket veya kurum içinde teknolojinin nasıl çalıştığına bakabilmek bir bilgi teknolojisi analistinin sorumluluğundadır. Bu role geçmek istiyorsanız, doğrudan bir şirkette çalışmak üzere işe alınmayı bekleyebilirsiniz veya harici bir serbest danışman olarak çalışabilirsiniz.

 

Mobil Uygulama Geliştiricisi

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 79.000$

Mobil uygulamalar son on yılda tuhaf bir şekilde dünyanın en büyük pazarlarından biri haline geldi . Mobil uygulamaların popülaritesinin artması ve önümüzdeki yıllarda daha önemli hale gelmesi muhtemeldir. Bu, bu sektöre girmek istiyorsanız, çok sayıda fırsatın olduğu anlamına gelir. Şirketler, mobil uygulama teklifleri için sizi geliştirici olarak işe alabilirken, uygulamaları ayrı ayrı oluşturup satabileceğinizi de görebilirsiniz; bu, kartlarınızı doğru oynarsanız size büyük miktarda para kazandırabilir.

 

Kalite Güvence Müdürü

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaş beklentisi: 81.500 $

İşletmeler, başarı şansları varsa, mümkün olduğunca sorunsuz çalışmalıdır. İşte burada kalite güvence yöneticisi devreye girer. Rolleri, iş operasyonlarını analiz etmek ve mümkün olan en iyi sonuçlar için nerede iyileştirebileceklerini ve güvenliklerini nerede sürdürebileceklerini görmektir. Bunların çoğu bilgisayar güvenliğine bağlı olduğundan, kalite güvence alanına nispeten kolaylıkla geçmeyi bekleyebilirsiniz.

 

Bilgi Güvenliği Sorumlusu

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 83.000 $

SolarWinds saldırısından Microsoft veri ihlaline kadar tüm dünyadaki sayısız saldırının gösterdiği gibi, zamanımızın en acil tehditlerinden biri siber güvenliktir. Bu nedenle, her yerde işletmeler, mümkün olan en yüksek güvenlik standartlarında çalışabileceklerinden emin olabilecek bir bilgi güvenliği görevlisine sahip olduklarından emin olurlar. Bu beceriler, bir bilgisayar bilimi yüksek lisans derecesi ile kolayca öğrenilebilir.

 

Bilgisayar Bilimleri Profesörü

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 118.000 $

Kurumsal dünyaya geçmek istemiyorsanız, ilerlemek ve bilgisayar bilimlerinde profesör olmak için kesinlikle bir fırsat var. Bir usta tek başına size bu rolü elde etmek için gerekli becerileri vermeyecek olsa da, bu nihai başarıya ulaşmak için gerekli bir adımdır. Bir yardımcı doçent olarak bekleyebileceğiniz ücretler çok düşük olsa da, kadrolu bir profesör olacak kadar şanslıysanız, iyi bir maaşın yanı sıra ödenen veya en azından çok ağır sübvansiyonlu bir konaklama almayı bekleyebilirsiniz.

 

Bulut Bilgisayar Mühendisi

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaş beklentisi: 104.000 $

Bulut teknolojisi bugünlerde her yerde ve giderek daha fazla işletme farklı ihtiyaçları için buluta yöneliyor . Bu, bulut teknolojisiyle çalışan kişilerin talebinin giderek artacağı anlamına gelir ve bu da onu girebileceğiniz en iyi mesleklerden biri yapar. Bu nedenle, bilgisayar bilimi alanında yüksek lisans için çalışırken, bulut bilişimde modüller almaya kesinlikle değer, bu nedenle bu inanılmaz faydalı teknolojinin farkındasınız.

 

Veritabanı Yöneticisi

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 68.500 $

Şirketler, düzenleyiciden pazarlamaya kadar her türlü nedenden dolayı veritabanlarına ihtiyaç duyar. Ancak, veritabanlarının hem güvenli olduğundan hem de ellerinden gelenin en iyisini yaptığından emin olmak için özel olarak atanmış bir veritabanı yöneticisi tutmaları gerekir. Bu, veritabanları oluşturmak, yönetmek ve ellerinden gelenin en iyisini yapmak konusunda rahat olan kişidir.

 

Kullanıcı Arayüzü Tasarımcısı

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: $98.500

Çoğu şirket, web sitelerini, mobil uygulamalarını ve ürünlerini müşteriyi düşünerek tasarlamaya çalışır. Bunun nedeni, müşterinin, popülerliğini artırarak, mümkün olan en kolay kullanımla gezinmesini sağlamak istemeleridir. Burası, bir kullanıcı arayüzü tasarımcısının devreye girip bir şirketin tasarladığından en iyi şekilde yararlanabileceği ve kullanıcı için mümkün olduğunca erişilebilir olduğundan emin olabileceği yerdir.

 

Tam Yığın Geliştirici

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaş beklentisi: 68.000 $

Genel olarak konuşursak, her uygulamanın sunucuyu ifade eden bir arka ucu ve istemcinin kullandığı tarafı ifade eden bir ön ucu vardır. Her iki ucun da birbiriyle iletişim halinde olduğundan ve her şeyin iyi çalıştığından emin olmak, R’den Snakemake’e ve C++’a kadar çok çeşitli kodlama dillerinde akıcı olması gereken tam kapsamlı bir geliştiricinin rolüdür. Tabii ki, bazı uzmanlar öncelikle yalnızca arka uçta veya ön uçta çalışır.

 

Yazılım geliştirici

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 62.500 $

Bir yazılım geliştiricisi, bir şirketin dahili olarak kullanabileceği veya başka şirketlere satabileceği yeni yazılımlar oluşturmaktan sorumludur. Belirli ihtiyaçları belirlemeli, arayüzü tasarlamalı ve ardından yazılımı herhangi bir hata için test etmelidirler. Bu, en son teknolojinin ön saflarında olmak isteyen herkes için özellikle heyecan verici bir iştir.

 

İş analisti

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaş beklentisi: 56.000 $

Pek çok işletmenin artık bilgisayarlarla çalıştığı ve koronavirüs sayesinde dijitalleştiği gerçeği göz önüne alındığında, iş analistlerinin bilgisayar bilimi alanında yüksek lisans derecesine ihtiyacı olmayabilir , ancak bu kesinlikle aşağı inmeyi seçebileceğiniz bir yoldur. İş analistleri, bir işletmenin nasıl gelişebilecekleri konusunda önerilerde bulunmadan önce nasıl ilerlediğini görmekten sorumludur.

 

Yazılım Test Cihazı

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 55.500 $

Bir yazılım geliştiricinin rolüne benzer şekilde, bir yazılım test cihazı, oluşturulan her şeyin kullanım için tamamen işlevsel olduğundan emin olur. Çalışmaları, ayrıntılara özen gösterilmesinin yanı sıra tasarıma titiz bir yaklaşım gerektirir. Birçok şirket, dahili olarak çalışmak üzere yazılım test uzmanlarını işe alırken, diğer yazılım test uzmanları harici olarak serbest olarak işe alınabilir.

 

Veri Bilimcisi

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 100.500$

Veri yeni petroldür , yani verileri kullanma şeklimizin genel olarak iş süreçleri için büyük sonuçları vardır. Sonuç olarak, giderek daha fazla şirket, şirket tekliflerini daha iyi geliştirmek için verileri nasıl kullanabileceklerini daha iyi anlamak için veri bilimcileri işe almak istiyor. Bu nedenle, bilgisayar bilimi yüksek lisans dereceniz için çalışırken, kendinize mümkün olan en iyi başarı şansını vermek için ek veri bilimi dersleri almak iyi bir fikirdir.

 

Web Geliştiricisi

Yıllık ortalama başlangıç ​​maaşı beklentisi: 73.500 $

İşletmeler, ürünlerinin reklamını başarılı bir şekilde yapmak ve müşterilerle bağlantı kurmak istiyorlarsa, iyi tasarlanmış bir web sitesine ihtiyaçları vardır. Bir web geliştiricisinin gücünün kesinlikle gelip günü kurtarmaya yardımcı olabileceği yer burasıdır. Halihazırda bir bilgisayar bilimi yüksek lisans dereceniz varsa, işletmelerin bugün web geliştiricileri işe alıp almadığını görmek için etrafa bir göz atın.

 

Çözüm

Bu kılavuzun açık amacı, bilgisayar bilimi yüksek lisansını tamamladıktan sonra girebileceğiniz bir dizi işi özetlemektir. Bu listenin hiçbir şekilde ayrıntılı olmadığını belirtmekte fayda var. Teknoloji her zaman değişiyor ve uyum sağlıyor, yani bu listede yazılmamış yeni rollerin ortaya çıkma şansı her zaman var. Yine de, iş kariyerinizi düşünmeye geldiğinde gelecekte takılıp kaldıysanız, bu listeyi şimdi ve tekrar gözden geçirmekte utanılacak bir şey yok. Son olarak, kariyer arayışınızda iyi şanslar!

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz