Bitcoin, normal para birimine rakip olma potansiyeline sahip oldukça yerleşik bir kripto para birimi biçimidir. Hatta tüm kripto para birimlerinin vaftiz babası olduğu söylenebilir. Bitcoin 2008’de yaratıldı ve bugüne kadar kimse Satoshi Nakamoto adlı bir takma ad dışında onu kimin yaptığını bilmiyor. İlk birkaç yılda, Bitcoin şu anda görüldüğü gibi bir finansal devrim olarak görülmedi. Bu basitçe potansiyeli olan ve başlangıçta farklı bir finansal gelecek hakkında doğru bir vizyona sahip birkaç kişi tarafından desteklenen bir kavramdı. Günümüzde çevrimiçi girişimciler, bitcoin’in dünyaya sunabileceklerinin gerçek değerini anlıyor. Çevrimiçi girişimcilerin bitcoin’de gördüklerini görmenize yardımcı olmak için, işletmelere sağladığı en iyi avantajların bir listesini yaptık.

Alıcıların Riskleri Daha Az

Bitcoin devrimci dalgalarının başlangıcında erken dönemde kullanılan nedenlerden biri, gerektirdiği mahremiyetti. Kullanıcıların finansal bilgilerinin ticari kuruluşlara tamamen açıklanması gerekmiyor ki bu, tuzuna değer herhangi bir kripto para biriminde oldukça önemli bir özelliktir. Verilerinin çalınma, açığa çıkma veya herhangi bir nedenle güvensiz olma potansiyeline sahip olduğunu düşünen kullanıcılar, bitcoin’in merkezi olmayan sisteminin nasıl çalıştığı sayesinde bilgilerinin güvende olduğundan emin olabilirler.

Kripto Para Ticareti

Ticaret ve yatırım yapma çizgisinde olan çevrimiçi girişimciler, bitcoin’in böyle bir sektörde ne kadar esnek olduğunu gerçekten takdir ediyor. Geleneksel para biriminin alım satımına benzer şekilde, kripto para birimi diğer kripto para birimi türleri ve diğer para birimleri ile takas edilebilir. Ticaret platformları, tüccarların ve girişimcilerin piyasanın zirvesinde kalmak için sistemlerini hızlı bir şekilde analiz etmelerini ve yönetmelerini kolaylaştırıyor. Çevrimiçi olarak mevcut olan bitcoin devrimi ticaret uygulamasını denerseniz, kendiniz test edebilirsiniz . Ticaret yazılımı, farklı risk portföyleri için çeşitli fırsatlar sunmak üzere hem otomatik hem de manuel ticaret sistemlerini birleştirebilir.

 

Düşük İşlem Ücretleri

Geleneksel kredi kartınızla yaptığınız işlemlerin aksine, bitcoin işlemleri düşük işlem ücretleri ile bilinir. Ücretler için toplam işlemin bir yüzdesini koymaya gerek yoktur. Bunun yerine, herhangi bir işlem türü için mevcut kripto para piyasasına göre yükselebilecek veya düşebilecek sabit bir ücret belirlenir. Bu, küçük bir geleneksel yüzdenin çok para anlamına gelebileceği büyük işlemlerde son derece önemlidir.

Tersinmezlik

Çevrimiçi girişimciler, yeni bir işletmenin herhangi bir nedenle fonların sürekli olarak tersine çevrilmesi sürecine dahil olmasının ne kadar sinir bozucu olabileceğini bilir. Ürün ve hizmetleri iade etmenin veya iade etmenin yasal yolları olduğundan, bankaların işi rahatsız etmesi, özellikle yeni işletmeler için ciddi şekilde zarar verebilir. Bitcoin işlemleri tersine çevrilemez; bu, bir kullanıcı parayı gönderdikten sonra, yasal kanallardan geri istemek dışında geri almanın bir yolu olmadığı anlamına gelir.

Gereksiz Vergilendirme Yok

IRS veya diğer vergiye dayalı kurumlar gibi bir üçüncü taraf, size vergilendirmek için satın alımlarınızı takip edemez. Bunun nedeni, kullanıcının ne yaptığını biliyorsa, bitcoin işlemlerinin izlenmesinin imkansız olmasıdır. Elbette bu, yanlış amaçlarla kullanıldığında potansiyel bir dezavantaj da taşıyabilir, ancak çevrimiçi girişimciler, müşterilerini yükleyebilecek vergileri azaltmak ve fiyatlandırma söz konusu olduğunda onlara rekabet avantajı sağlamak için kendi avantajlarına kullanabilirler.

Bitcoin’in gerçek potansiyelini göstermesi uzun sürmedi, bu da tüm hükümetlerin bunu dikkate almasını sağladı. İşletmeler artık, özellikle tamamen çevrimiçi işlemlere ve dijital yatırımlara odaklanmış çevrimiçi girişimciler olmak üzere, bitcoin’in sunduğu sayısız avantajdan yararlanıyor.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz