İnternet Tarihinin En Önemli Beş Etkinliği Nelerdir?

İnternet nispeten yenidir. Sadece otuz yıl içinde inanılmaz gelişmeler gördük ve bir anda yüz binlerce mil uzakta yaşayan insanlarla konuşma fırsatı verildi. İnternet gerçekten büyülü. Çevrimiçi ortamda yapabileceklerinizin sınırı yoktur. Herhangi biri olabilir ve herhangi bir yere gidebilir, her şeyi öğrenebilir ve her şeyi izleyebilirsiniz. İnternet sizi güçlendirir ve durdurulamaz kılar. Bu sayfa, internet tarihinde, daha önce de belirtildiği gibi hala bebeklik döneminde olan altı önemli olayı anlatmaya çalışacaktır. Ne kadar harika gelişmelerin olacağını sadece zaman gösterecek.

Dünya Çapında Ağ Doğdu

1991 yılında, CERN dünya çapında ağı dünya genelindeki insanlara dağıttı. İnternetin bugünkü durumuna göre çok temel olmasına rağmen, internetin doğduğu zamandır. İnternet, mütevazi başlangıcından beri muazzam bir şekilde gelişti ve değişti . 1990’da, CERN’deki bir bilim insanının HTML’yi geliştirdiği, önceki yıla kadar interneti nasıl kullandığımızın büyük bir parçası olan sadece bir yıl oldu. Ve sadece birkaç yıl sonra, ilk videolar ve fotoğraflar çevrimiçi olarak paylaşıldı ve bugün bildiğimiz gibi internet oluşmaya başladı.

Bulutun Gelişimi

Bulut, bilgilerinizi çevrimiçi ortamda barındırmanızı sağlayan bir hizmettir. Bir banka kasasına benzer şekilde çalışır ve içindeki değerli fotoğrafları ve bilgileri saklamanızı sağlar. Kuzey Amerika, Kansas’taki BT çözümlerinde uzmanlaşmış bir şirket , bulutun işletmenize avantaj sağladığını ve felaketlerden koruduğunu söylüyor. Bu ifade tamamen doğrudur ve bulut, verilerini çevrimiçi depolayarak ve bilgisayar korsanları veya hırsızlıktan asla taviz veremeyeceğinden emin olarak işletmenizi koruyabilir. Bulut, zaten kapsamlı olan çevrimiçi çözümler listesine inanılmaz bir ektir ve uluslararası olarak kullanılan ve her geçen gün popülerlik kazanan bir şeydir.

Netflix Kuruldu

1997 yılında Netflix kuruldu. Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kuruldu. Hizmet başlangıçta Blockbuster ve Choices gibi perakendecilere benzer şekilde kuruldu ve çalıştı. Bu, kullanıcıların DVD’lerini posta ile gönderdikleri bir DVD kiralama hizmetiydi . Netflix şimdi tüm dünyada en çok tanınan ve en yaygın kullanılan servislerden biri haline geldi; Netflix’in büyük karları ve benzersiz bir kullanıcı tabanı var. Mütevazi başlangıçlardan neslimizin en önemli ve ikonik markasını geliştirdi. Netflix, gerçekten, internet tarihinde önemli bir olaydı.

Sosyal Medyanın Gelişi

2003 yılında MySpace doğdu. MySpace, günümüzde nadiren kullanılmasına rağmen, gününde sosyal medyanın en popüler moduydu ve birçok insanın sosyal medyayı düşündüklerinde ilk düşündüğü şeydi. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca genç için, MySpace, uzak diyarlardan arkadaş edinmelerini ve çevrimiçi sohbet odaları aracılığıyla şeylere ortak bir ilgi göstererek arkadaş edinmelerini sağlayan bir platformdu. MySpace ayrıca, kendi yolunda, çevrimiçi tanışma uygulamalarını doğurdu ve birçok romantizm ve arkadaşlığı yakmaya yardımcı oldu. MySpace’in yerini Facebook, Instagram ve Snapchat gibi hizmetler aldı. Bununla birlikte, her zaman orijinal ve en sevilen olacak.

 

Bir Dijital İsyan

2011 yılında sosyal medyanın tüm gücü başını kaldırdı. Birçok sosyal medya platformu Ortadoğu isyanlarına doğrudan katkıda bulundu. Dünyanın dört bir yanından sosyal medya kullanıcıları ayağa kalktı ve dayanışma içinde yumruklarını kaldırdı. Bu sosyal medya ayaklanması, birçok Ortadoğu ülkesinde bir isyana katkıda bulundu ve internet kullanıcıları yasalarını saygın ve totaliter olarak markaladılar. Bu ilk ama son dijital ayaklanma değildi. Son yıllarda, anarşik gruplar çevrimiçi olarak kuruldu ve büyük ölçekli protestolar ve ayaklanmalar düzenlemede başarılı oldular. Dijital isyanlar yaygın bir şeydir ve şimdi onlara alıştık. İnternetin içinde çok fazla güç var ve bazıları iyi, bazıları için pek çok potansiyel kullanım var.

Artık internet tarihinin en önemli olaylarından altı tanesini biliyorsunuz. İnternet zengin bir tarihe sahiptir ve elbette tamamen altı puanla özetlenemez, ancak bu sayfa otuz yıllık gelişimde en önemlilerinden bazılarını paylaşır.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz