İşletmenizi İnternete Taşıyın

Fiziksel bir işten dijitale geçişteki ilk adımlarınız çok zor olabilir. Ek olarak, geniş pazarlama platformu ve kanalı seçenekleri, hem yeni hem de deneyimli işletme sahiplerini umutsuzluğa sürükleyebilir! Bu belli belirsiz tanıdık geliyor mu?

Öyleyse seni duyuyorum. Orada bulundum ve işimi desteklemek için tam olarak hangi platformlara ihtiyacım olduğunu ve bunu pazarlamak için hangi kanalları kullanacağımı bulmaya çalışırken çok değerli zaman harcadım ! Denkleme maliyet etkinliği ve sonuca dayalı araştırma ekleyin ve önemli olana , yani benim işime odaklanmak için çok az zaman kalmıştır .

Bu tür hayal kırıklıklarından kaçınmanıza ve zaman kazanmanıza yardımcı olmama izin verin . İşletmenizi çevrimiçi ortama nasıl taşıyacağınızı anlatacağım ve sizi oraya götürmek için 6 ipucu ve araç sağlayacağım. Üstelik bunu çevrimiçi olmayan anlayışlı bir işadamının anlayacağı şekilde yapacağım!

1. Web tasarımı

Web siteniz genellikle yeni çevrimiçi müşterilerinizin işletmeniz hakkında sahip olacağı ilk izlenimdir ve günümüzün modern tüketicilerinin yüksek beklentileri vardır, bu nedenle her açıdan etkilemesi ve işlevsel olması gerekir.

Buna ek olarak, çok sayıda platformda pazarlama kampanyaları yürütecekseniz , sitenizin bunlarla başa çıkmak için tamamen optimize edilmesi gerekir; aksi takdirde çabalarınız boşa gider!

Web sitenizin ihtiyaç duyduğu temel öğeler şunlardır:

  • Hız – Üç saniyeden kısa sürede yüklenmesi gerekir, aksi takdirde müşteriler geri düğmesine basar.
  • Gezinme kolaylığı – Kaybolurlarsa ayrılırlar.
  • Modern bir UI / UX tasarımı – Sitenizin kullanıcı deneyimi ve arayüzüdür ve işlevsel, temiz ve çok yönlü olmalıdır.
  • Bilgi-grafik ve görsel ağırlıklı – Günümüzün çevrimiçi müşterileri kelimelere göre değil, görsellere göre alışveriş yapıyor.

Az önce söylediklerimden bazılarını anlamadıysanız endişelenmeyin , çünkü işte o web sitesini yapmak için gereken araçlar:

  • WordPress  Birçok web sitesi oluşturma aracı vardır; ancak WordPress’i seçerek, modern bir platform ve onu çalıştırmak için gereken müşteri desteğini alacağınızdan emin olabilirsiniz .

Her işletme , web sitesi ve pazarlama platformları için çok yönlü bir logoya ihtiyaç duyar . Çünkü e-ticarette her şey marka bilinirliği ile ilgili. Dahası, çevrimiçi olarak bir logo oluşturmanıza yardımcı olan bir aracın devreye girdiği yer burasıdır . Sadece piyasa trendlerinin farkında değiller, aynı zamanda hızlı ve uygun maliyetli.

2. Arama motoru optimizasyonu (SEO)

Web sitenizin başarısı trafiğe bağlıdır; SEO’ya (arama motoru optimizasyonu) ihtiyacınız olan yer burasıdır. Hedef kitleniz sitenizi bulamazsa, hiç ziyaretçi almazsınız ve bunun ne anlama geldiğini bildiğinizden eminim.

Etkili bir SEO kampanyası , Google’da, diğer arama motorlarında ve ürün ve hizmetlerinizle ilgili tüm terimlerdeki sıralamanızı iyileştirecektir . Bunun işinize yaramasını sağlamak için,
satmaya çalıştığınız ürünle en alakalı anahtar kelimeleri belirlemeniz ve dahil etmeniz gerekir .

Bunu aşağıdaki şekillerde yapabilirsiniz:

  • Google Analytics Google, size anahtar kelimelerinizle ilgili bilgiler sağlar ve web sitenizde neyin işe yaradığını izler.
  • Keywordtool.io Size en uygun (ve uzun kuyruklu) anahtar kelimeleri belirleyen bir araçtır . Tek yapmanız gereken, onlara ürününüz veya hizmetiniz hakkında bilgi vermek , gerisini onlar halleder.

Bununla birlikte, zamanınızı SEO’ya ayırma düşüncesi sizi biraz rahatsız ediyorsa, üçüncü bir seçeneğiniz var.

  • Dışarıdan temin etmek
  • SEO’nuzun sizin için her şeyi yapacak bir şirkete ihtiyacı var.

 

3. Tıklama başına ödeme (TBÖ) reklamcılığı

SEO’nun e-ticaret işinize gereken trafiği yönlendirmesini beklemek istemiyorsanız , alternatif seçeneğiniz PPC’dir (Tıklama Başına Ödeme Reklamı).Hedef anahtar kelimeleri seçtiğiniz ve reklamları arama motoru sonuçlarında üst sıralara yerleştirmek için rakiplerinizle rekabet ettiğiniz bir teklif sistemi üzerinde çalışır . Birisi reklamınızı tıklarsa, kararlaştırılan
tutarı ödersiniz ve umarız ödeme yapan bir müşteri alırsınız .

Bu seçenek itiraz ederse, Google Ads , Google arama sonuçlarına reklam yerleştirmenize izin verdiği için nereden başlayacağınızdır ve olmanız gereken yer burasıdır.

Size yardımcı olabilecek araçlardan biri şudur:

  • SEMrush Hem PPC hem de SEO konusunda uzmanlaşmıştır, kampanyalarınızın her alanında size yardımcı olur ve hem anahtar kelimeler hem de rakibinizin başarılı reklamları hakkında paha biçilmez bilgiler sağlar, bir anlamda size içeriden bilgi verir.

PPC’nin avantajı, kapsamlı bir reklam kampanyası yürütmek yerine, yalnızca ilgilenen bir müşteri reklamınızı tıkladığında ödeme yapmanızdır . Bu, çevrimiçi reklamcılığın gerçek gücüdür ve bundan sonra bunu yapmanın daha fazla yolunu inceleyeceğiz:

 

4. Sosyal medya pazarlaması

Ürününüz veya hizmetinizle ilgilendiği kanıtlanmış kişilere doğrudan reklam vermek daha önce hiç bu kadar erişilebilir, daha hızlı veya daha ucuz olmamıştıInstagram, Facebook,
Twitter ve Snapchat gibi platformlar arasında milyarlarca kullanıcı var. Yalnızca Instagram’ın ABD’de 1 milyar aylık kullanıcısı ve 117 milyonu var! Bu nedenle, kitlenizin büyük bir yüzdesi sosyal medyada olabilir!

Ancak önemli olan yalnızca kullanıcı sayısı değildir; Bunu altın fırsatınız yapan onlara nasıl reklam verebileceğinizdir .Bu platformlar, belirli demografik özelliklere (yaş, cinsiyet, konum, istihdam, eğitim) ve ilgi alanlarına ve davranışlarına, evet, hedef kitlenize pazarlamanızı sağlar !

Bu araç, yapmanız gereken her şeye sahiptir:

  • Hootsuite Sosyal medya gönderileri oluşturmanıza ve planlamanıza, reklamlar yayınlamanıza, yatırım getirinizi ölçmenize, birden çok sosyal hesabı ve anahtar kelimeyi izlemenize ve çok ayıda sosyal ağ ile bağlantı kurmanıza olanak tanıyan hepsi bir arada bir platformdur .
  • İşletmenizi internete taşıma konusunda ciddiyseniz, sosyal medya konusunda ciddiye alın.Ancak, hangi içeriğin çalıştığını nasıl anlarsınız?Hadi bulalım.

 

5. İçerik pazarlaması

Nerede reklam vereceğinizi bilmek , çevrimiçi başarı denkleminin yalnızca bir parçasıdır , diğeri neyi tanıtacağını bilir, içeriğinizi IE .Söylemek istediklerinizi sadece postalayamazsınız;
Bu şekilde çalışmıyor.

Hedef kitleniz için bilgilendirici ve ilgi çekici içerikler (yazılı, fotoğraflar, videolar ve infografikler) göndermelisiniz . Bunu yaptığınızda, içeriğinizi sosyal medyada paylaşacak ve beğenecekler ve ağızdan ağza aracılığıyla markanızı sizin için tanıtacaklar. Ayrıca, aşağıdakileri kullanarak ne göndereceğinizi ve ne sıklıkla yapacağınızı öğrenebilirsiniz:

  • BuzzSumo Size rakiplerinizin içeriği, hangi konuları yayınlamanız gerektiği, hangilerinin beğenildiği ve paylaşıldığı hakkında analitik iç görüler sağlar ve işinizi tanıtmak için doğru etkileyicileri (sosyal medyadaki popüler insanlar) bulmanıza yardımcı olur.

Sadece içeriden bilgi alarak oyun alanlarını düzleştirebilir ve pazarınızın önde gelen markalarıyla rekabet edebilirsiniz. Ve alanı lehinize çevirmek için kullanabileceğiniz başka bir güçlü pazarlama stratejisi var!

 

6. E-posta ile pazarlama

Muhtemelen onları aldığınız için e-posta pazarlamasının zaten farkındasınız, onlarca yıldır buradaydı ve hala her zamanki kadar etkili. E-posta, gelen kutuları aracılığıyla hedef kitlenizin bireysel üyelerine doğrudan bağlanmanızı sağlar . E-posta pazarlamasını bu kadar başarılı kılan bu kişisel dokunuş ve istatistikler, kişiselleştirilmiş e-postaların tıklama oranlarını% 14 artırdığını gösteriyor !

Aynı zamanda en uygun maliyetli pazarlama stratejilerinden biridir; ortalama olarak, harcadığınız her lira için potansiyel olarak 44 ABD doları yatırım getirisi elde edebilirsiniz. Yine de, e-posta ile pazarlama, çözülmesi zor bir kabuktur ; açmadan önce kaç tane e-postayı çöpe attınız?

Bununla birlikte, cevaba ulaşmanıza yardımcı olabilecek bir araç:

  • Mailchimp Ücretsiz bir e-posta pazarlama planı sundukları için Mailchimp’i seçiyorum ve piyasadaki en basit arayüzlerden birine sahip. E-ticarete yeni başlayanlar için mükemmel. Otomatik yanıtlayıcılar, analitik için izleme, coğrafi konuma göre grup e-posta bölümleme ve planlanmış saat dilimi teslim etme yeteneklerine sahip bir sürükle ve bırak e-posta oluşturma sistemidir .

Ek olarak, oluşturacağınız WordPress web sitesine kolayca entegre olur !

 

SON KELİME

Artık dijital dünyaya ilk adımlarınızı güvenle atabilirsiniz .Başarınızı sağlamak için stratejileri uygulayın ve araçları kullanın; Bunu yaparak, e-ticarete dönüşümün sancısız ve hayal kırıklığı olmayan bir süreç olduğunu göreceksiniz .

Sana iyi şanslar diliyorum.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz