E-Ticaret Sitesi Kurulumuna Başlamadan Önce Dikkate Alınması Gereken Faktörler

Bugün, bir perakende işletmenin bir tür çevrimiçi varlığı olmadan ayakta durması neredeyse imkansızdır. Küçük bir perakende işletme sahibiyseniz, muhtemelen çevrimiçi satış yaparak yararlanabileceğiniz birçok avantajı fark etmişsinizdir. Günümüzde e-ticaret mağazaları, çeşitli yüksek kaliteli DIY web sitesi oluşturma platformları sayesinde kendi başınıza kurmak için oldukça ucuz olabilir ve işinizi ülkenin diğer bölgelerine veya hatta dünyanın her yerine genişletmenin harika bir yoludur. Peki, ürünlerinizi çevrimiçi satmak için atılmadan önce, dikkate alınması gereken faktörlerden bazıları nelerdir?

E-ticaret Platformu

Sizin için her şeyi halletmek için profesyonel bir web tasarımcısı ödeyemediğiniz sürece, muhtemelen kendi web sitenizi oluşturmak için bir e-ticaret platformu kullanmayı düşünüyorsunuz. Platform seçimi hafife alınması gereken bir platform değildir; sadece web sitenizin tasarımını değil, fiziksel mağazanızda kullandığınız kart okuma yazılımı veya envanter sistemi ile entegrasyon gibi sitenin yapması gereken her şeyi düşünmeyin. Farklı platformları araştırmak ve tanımak için biraz zaman ayırın ve en uygun olanı bulmak için ihtiyaç ve gereksinimlerinizin bir listesini yapın. Sunucuyeri.com başlamak için iyi bir yerdir; Shopify ve WooCommerce gibi popüler seçenekler arasındaki farkı öğrenmek için e-ticaret karşılaştırmalarımızı okuyun.

Genel Site Tasarımı ve Kullanılabilirlik

Mağazanız için doğru e-Ticaret platformuna karar verdikten sonra , sitenin tasarımını ve kullanılabilirliğini göz önünde bulundurmanız gerekir . İyi haber şu ki, Shopify gibi saygın platformlar, mobil cihazlara yanıt veren ve kullanıcılarınıza en iyi deneyimi sunmak için oluşturulmuş bir dizi önceden tasarlanmış şablon sunmaktadır. Markanızla uyumlu bir şablon bulmadan önce, mevcut çeşitli şablonları okumak veya farklı seçeneklerle oynamak için biraz zaman harcamak isteyebilirsiniz. Navigasyon sistemi ve ürün arama ve bulma kolaylığı gibi unsurlara odaklanın.

Pazarlama

E Commerce is a very saturated market – not only are there smaller sites selling pretty much anything, but you’ve also got the big names like Amazon to compete with. So, marketing your eCommerce store should be something that you start thinking about as early on in the game as possible. If you’re currently operating your business from a physical store, you can start by displaying posters or flyers to advertise the launch of the online side of your business. And, utilize social media to your advantage – it’s the best place to get your brand in front of your audience as quickly as possible.

Customer Experience

Müşterilerle yüz yüze görüşmediğiniz için, çevrimiçi satış yaparken müşteri hizmetlerinin bir öncelik olması gerekir. Müşterilerle yüz yüze iyi bir ilişki kurmak daha kolaydır, ancak aynı sonuçları çevrimiçi olarak elde etmenize yardımcı olacak stratejiler vardır. Müşterilerin markanızla ilgili bilgilere çevrimiçi olarak kolayca erişebildiğinden ve iletişim kurmak için bir dizi seçenek sunduğundan emin olun.
Bir perakende işletmesi kurmayı veya başlatmayı düşünüyorsanız, çevrimiçi olmak markanızı bir sonraki seviyeye taşıyabilir.

Kaynak: https://www.noobslab.com/2020/02/key-factors-to-consider-before-starting.html

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz