Fiber Internet Kablolari Neden Farklidir

Fiber İnternet Kabloları

Fiber İnternet Kabloları Neden Farklıdır? Çağın gerekliliklerinden biri olan internet hemen hemen her kullanıcının ve ailenin gerek evinde gerekse de cebinde bulunmaktadır. Birçok alan da kullanılan internetin bazı şartları sağlaması da kullanıcılar için ön plana çıkmaktadır. Bu şartlardan olan bağlantı kalitesi ve internet hızı son derece önemli olmaktadır. Bu durum ise Fiber internet kablolarının neden farklı olduğunu ve ne denle önemli olduğu bize anlatmaktadır.

Evlerde Kullanılan ADSL İnternet Alt Yapısı Kabloları

Evlerde kullanılan internet ADSL olarak adlandırılan internet alt yapısıdır. Açılımı ise asimetrik dijital abone hattıdır. Görüntü ve sesi aynı anda iletebiliyor. Birçok çeşitli DSL alt yapıları olmaktadır. DSL alty yapı hatlarında 8 Mbps indirme hızına ulaşılırken, yaklaşık olarak 3 Mbps yükleme hızına ulaşılabilmektedir. Bahsedilen hızlar düşük olarak tanımlanan hız seviyesinden bir nebze daha yüksek olmakla birlikte kullanıcı için yeterli olmamaktadır. Kullanıcılar internetten çeşitli dosyaları indirmek istediklerinde belli bir süre ya da daha fazla beklemeleri gerekmektedir.

Aynı bekleme işlemini dosya gönderirken de yapmaları gerekmektedir. Herhangi bir ev telefonu gereksinimi duymadan rahatlıkla kullanılabilen bu alt yapılar kullanıcılar için bir seçim olmaktan çıkmış ve zorunlu bir tercih haline gelmiştir. Bu alt yapı da kullanılan kablolar ise bakır kablolar olmaktadır. Kabloların bakır olması ise düşük internet hızı ve çevredeki etkenlerden kolaylıkla etkileniyor olmasını doğurmaktadır. Çeşitli kopma, ezilme ve doğa olaylarından sık sık etkilenmektedir bakır kablolar. Fiber İnternet Kabloları 

 Fiber İnternet Alt Yapısı Kabloları

Bütün kullanıcıların neredeyse evinde kullanmak istediği fiber internet, hız olarak kıyaslama yapıldığında en yüksek hızlı internet olmaktadır. Bu da kullanıcıların evinde fiber internet kullanmasına neden olmaktadır. Çok çeşitli işlemlerini kullanıcılar 1000 Mbps hızlarında ve hiç beklemeden yapabilmektedirler. Ülkenin her coğrafi bölgesinde olmamakla birlikte fiber internet, çoğunlukla İstanbul ve çevresindeki kullanıcıların kullanımına sunulmaktadır.

Sunucu Barındırma Paketlerimizi İncelediniz Mi?

En yaygın olarak kullanan ülkeler arasında ise Amerika bulunmaktadır. Fiber internet kabloları devasa boyutlarda olmakta ve çeşitli okyanus ve denizlerin altından geçerek iletim sağlamaktadır. Fiber internet kabloları, cam bir borunun içinden ışığın iletimine dayalı olarak iletim gerçekleştirmektedir. Çeşitli katmanları bulunmaktadır. Işığın iletimine dayalı bir prensibi olduğu için çok yüksek hızlarda indirme ve yükleme hızı sunmaktadır kullanıcılara. Diğer alt yapı kablolarından farkı bu prensip ile çalışmasıdır. Çok katmanlı ve büyük olmasından kaynaklı kabloların kolay kolay hasar alması mümkün olmamaktadır. Kullanıcıya yüksek hızlı ve kaliteli bir internet sunmaktadır fiber internet alt yapısı.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.