Fotoğraflarınızın Daha Profesyonel Görünmesini Sağlamak İçin En İyi İpuçları

Profesyonel bir fotoğraf yaratmanın bir planı yoktur; tek ihtiyacın olan şey pratik yapmak. Yeni bir fotoğrafçı olarak, fotoğrafçılığınızı geliştirebilecek yapabileceğiniz şeyler olsa da.

Fotoğrafınızı iyileştirmenin kolay ve hızlı bir yolu aydınlatmadır, aydınlatma fotoğrafların daha profesyonel görünmesini sağlar, iki farklı harika fotoğraf arasındaki en büyük farklardan biri de aydınlatmadır.

Burada daha da ileri giderek, fotoğraflarınızın daha profesyonel görünmesi için izleyebileceğiniz ipuçları; bu ipuçlarını takip ederek, muhtemelen fotoğraflarınızı büyük ölçüde iyileştirebilirsiniz.

Temel Kompozisyonda Ustalaşın

Odak noktasını düşünün; odak sınırı, bir fotoğrafın ana ilgi alanıdır; daha çok ana konuya benziyor; herhangi bir şey olabilir – bir ağaç, bina, hatta daha fazlası, bir insan. Profesyonel fotoğrafçılar yaratan harika bir fotoğrafçı olmak istiyorsanız , Parker Photographic’teki usta fotoğrafçılar bile fotoğrafçılığın temellerinde uzmanlaşmanızı tavsiye eder. Ayrıca, bir odak noktası bulduğunuzda, profesyonel bir fotoğraf çekmenin en önemli yönlerinden birini elde edersiniz, bu nedenle bir çekim yapmayı planladığınızda durun ve kendinize fotoğrafın ana odağının ne olduğunu ve izleyicilerinizin ne yapmasını istediğimi sorun odaklan.

 

İlginç Aydınlatma Yakalayın

Bazı fotoğrafçılar, özellikle de yeni başlayan fotoğrafçılar, aydınlatmayı gözden kaçırabilir, ancak gerçek şu ki, profesyonel bir fotoğrafçı aydınlatmanın önemini bilir ve asla görmezden gelmez. Aydınlatma, bir fotoğrafın profesyonel görünmesini sağlar. Bunu soracağınızı biliyorum; aydınlatma konusunda bu kadar özel olan ne? Aydınlatma bir konuyu vurgular ve konuyu çok iyi bir şekilde sunar.

Harika ışıklandırma ile güzel portre fotoğrafları çekebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, yüzlerini daha fazla aydınlatmak için kişiyi bir gölgeye yerleştirmek. Manzara fotoğrafları çekerken bile şimşek çok önemlidir – gün batımı sırasında veya sabah gün doğumunda daha da iyi bir şimşek ile manzara fotoğrafları çekmek güzeldir.

 

Öncü Çizgileri Kullan

Önde gelen limonların yaptığı şey, önde gelen çizgiler kullanarak izleyicinizin gözlerini bir odak noktasına yönlendirmektir. Öndeki çizgiler, fotoğrafınızda çizgiler oluşturan herhangi bir şey olabilir – örnekler arasında yollar, çitler, uzun koridorlar ve binalar ve hatta daha fazla gölge sayılabilir.

Çekimlerinizi ana çizgiler üzerinde kullanarak ve odaklayarak, izleyicinin dikkatini etkili bir şekilde çekebilir, böylece konunun hafızasında güzel ve akılda kalıcı bir görüntü oluşturabilirsiniz.

 

Konuyu Yeterince Yakınlaştırarak Net Bir Konu Seçin

Bir kompozisyonu anlamlı kılmakta sorun yaşıyorsanız, bu sorunu çözmek için tek yapmanız gereken konuya odaklanmaktır. Ana ilgi alanınız olacak konuya karar verin ve muhtemelen sorunsuz bir profesyonel fotoğraf çekeceksiniz.

Dahası, büyük bir sahnenin bir bölümünü yakınlaştırmak, fotoğrafçıların harika fotoğraflar çekmesinin yoludur.

 

Fotoğraflarınızı Dijital Olarak Stillendirin

Bunu photoshop ve lightroom aracılığıyla yapabilirsiniz; fotoğrafçıların kontrastı değiştirmesine, renkleri yaratıcı bir şekilde değiştirmesine ve hatta daha fazla pozlama yapmasına olanak tanır. Hatta tüm işlerinize bir marka logosu koyarak bir marka oluşturabilirsiniz.

 

Eşsiz Bir Bakış Açısı

Profesyonel bir fotoğrafta çevre her şeydir; fotoğrafların profesyonel olma şansı, benzersiz bir ortamda çekilmiş olmalarıdır ve dahası, benzersiz bir perspektif yakalamanız gerekir – perspektif genellikle bir fotoğraftaki nesneler arasındaki derinlik duygusu, boyutları ve izleyicinin neyle ilgili olduğudur. görüntünün gördüğü. İyi fotoğraflar çekerken, fotoğraflarınızla benzersiz olun. Bu nedenle, fotoğraflarınızın benzersiz bir bakış açısına sahip olmasını sağlamak, fotoğrafçılığı profesyonel yapan temel şeylerden biridir.

Bonus Puan: Derinlik Yarat

Her zaman derinliği aktarın – öğeleri arka plana ve orta zemine ekleyin. Bir şeyler yapmak resimlerinizi gerçekçi ve ilginç hale getirir, bunu göz ardı etmek resimlerinizi profesyonellikten uzak yapar, dahası fotoğraflarınız düz ve sıkıcı olur – diyelim ki onlardan duvarın yanında durmalarını istemek yerine bir portre resmi çekmek istiyorsunuz, daha yakın olmalılar kameraya, derinliği olan bir arka plan kullanın.

Son olarak, fotoğraflarınızı sergilemeniz iyi olur, çevrimiçi bir fotoğraf portföyü oluşturabilirsiniz. Kendiniz için bir web sitesi oluşturamazsanız, sizin için bir web sitesi oluşturması için bir web sitesi oluşturucu kiralarsınız. Dahası, onları sosyal medyada bile yayınlayabilirsiniz – Facebook veya Instagram gibi, hatta bu yolla takipçiler oluşturabilir, yeni müşteriler ve hatta daha fazla hayran kazanabilirsiniz.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz