İşletmeniz için Harika Web Barındırma Nasıl Bulunur? 4 İpuçları

Başarılı bir çevrimiçi varlığa sahip olmak için harika bir web barındırma sağlayıcısına ihtiyacınız var. Ancak piyasada bu kadar çok sağlayıcı varken işletmeniz için doğru olanı nasıl bulacaksınız? İhtiyaçlarınız için en iyi web barındırma hizmetini bulmanıza yardımcı olacak 4 ipucu.

1. İhtiyaçlarınızı Değerlendirin

İstemsizce bir web barındırma sağlayıcısı seçemezsiniz. İhtiyacınız olan özelliklere ve fiyat noktasına sahip olanı seçmeniz gerekir. Örneğin, bir e-posta hizmetine ihtiyacınız olmayacağını düşünüyorsanız, işletmenizin barındırıcınızda bir e-posta hesabına ihtiyacı yoktur. Neye ihtiyacınız olabileceğini daha iyi anlamak için https ://www.sunucuyeri.com’nin sunduğu seçeneklerden bazılarına bakabilirsiniz . Unutmayın: Bir şirkette web barındırma hesabına kaydolduğunuzda, bu onların veri merkezlerinde yer kiralamak gibidir ve bu pakette ne varsa (ya da değil) yalnızca size aittir! Anlaşmanın ihtiyacınız olanı içerdiğinden ve kaydolmadan önce tam olarak ne sunduklarını bildiğinizden emin olun. Aşağıda daha yaygın olarak sunulan özelliklerden bazıları verilmiştir:

  1. Disk alanı – Bu, herhangi bir zamanda çevrimiçi olarak kaç dosya ve e-posta depolayabileceğinizi belirler. Çevrimiçi olarak çok fazla dosya depolayacağınızı düşünüyorsanız, web barındırıcınızın tüm ihtiyaçlarınız için fazlasıyla yeterli alana sahip olduğundan emin olun.
  2. Aktarım – Bu, web barındırıcısının web sitenizde/web sitelerinizde indirme ve yüklemeler için ayda kaç gigabayt (GB) izin verdiğidir (buna e-posta da dahildir).
  3. E-posta hesapları – Aynı anda kaç e-posta hesabınız olabilir? Daha da önemlisi, spam filtreleri içeriyor mu? Bu e-posta adreslerine bir iPhone veya iPad üzerinden erişilebilir mi? Otomatik yanıtlayıcılar ve posta listeleri özellikleriyle birlikte mi geliyor?
  4. Site trafiği – Site ziyaretçilerinizi desteklemek için ne kadar bant genişliğine ihtiyacınız var? Belirlediğiniz bu sınırı aştıklarında ne olur? Gerektiğinde yükseltebildiğinizden emin olun.
  5. Site oluşturucu – Hayatınızı kolaylaştırmak için şablonlar veya site oluşturucular gibi araçlar içeren bir web barındırma hizmeti arayın. Orada ücretsiz web sitesi kurucuları bile var, bu yüzden bir kuruş bile ödemenize gerek yok!

 

2. Sektörünüzdeki Profesyonellerden Öneriler Alın

Mümkünse, daha önce web sitelerini ve e-ticaret mağazalarını kurmuş profesyonellerden öneriler alın. Onlarla gerçek deneyime dayalı olarak belirli bir web barındırıcısının hizmetleri hakkında ne düşündüklerini size söyleyebileceklerdir. Değilse, kişisel deneyime veya çevrimiçi incelemeler gibi güvenilir kaynaklara dayalı herhangi bir önerileri olup olmadığını arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize sorun. Her iki durumda da, web barındırma paketlerini ve fiyatlarını karşılaştırmak için en az 3 önerilen sağlayıcı edinin.

Bir web barındırma hizmeti ararken, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır. Fiyat her zaman önemlidir, ancak bakmanız gereken tek şey bu değildir. Barındırma hizmetinin web siteniz için yeterli bant genişliği ve depolama alanı sağladığından emin olmalısınız. Küçük başlarsanız ve siteniz çok fazla trafik almıyorsa, daha ucuz bir planla kaçabilirsiniz, ancak siteniz büyüdükçe daha fazla bant genişliğine ve depolama alanına ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, web sitenizin her zaman çalışır durumda olması için yüksek çalışma süresi yüzdesine sahip bir barındırma hizmeti istiyorsunuz.

 

3. Size Öncelik Veren Bir Web Barındırma Sağlayıcısı Arayın

Listenizi daralttıktan sonra, sağlayıcının sunduğu hizmet şartlarına bakın. Müzakere etmeye istekliler mi? Yoksa katı bir geri ödemesiz politikası mı var? Eğer öyleyse, bu hemen bir kırmızı bayrak olmalıdır. Saygın bir web barındırma, özellikle hesabınızda ortaya çıkan sorunlar (web sitesinin kapalı kalma süresi veya spam filtreleri nedeniyle göz ardı edilen e-postalar) varsa sizinle birlikte çalışacaktır.

Taşınma sırasında da bir sorun çıkarsa indirim yapabilirler! Ayrıca telefon, e-posta ve sohbet yoluyla ne tür destek seçenekleri sunduklarını görün. Tüm bu kanalların günün 24 saati erişilebilir olduğundan emin olun çünkü siteniz çöktüğünde saatlerce veya günlerce yanıt beklemek istemezsiniz!

 

4. Web Barındırma Hizmetini Test Edin ve Deneyin

Herhangi bir web barındırma sağlayıcısına kaydolmadan önce, ilk olarak barındırma hizmetlerini test edin. Mümkünse, yeni bir müşteri olarak kaydolun ve alan adlarınızdan bazılarını kullanın (işler yolunda gitmezse, bunları her zaman başka bir ana bilgisayara aktarabilirsiniz). Herkese uyan tek beden diye bir şey yoktur, ancak tüm gereksinimlerinizi karşılayan ve işiniz için en uygun olanı bulana kadar istediğiniz kadar sağlayıcı deneyin . Ayrıca, deneme süreleri sunmaları da yardımcı olur, böylece tam olarak taahhütte bulunmadan önce ne bekleyeceğinizi bilirsiniz. Bu şekilde, hiçbir risk söz konusu değildir!

Web barındırma ararken ne arayacağınızı bilmek size çok zaman ve para kazandırabilir. Bu basit ipuçlarını takip ederek, doğru sağlayıcıyı bulmak o kadar da göz korkutucu bir görev gibi görünmeyecektir!

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz