İşletmeniz İçin Yönetilen BT Hizmetleri Kiralamanın Artıları ve Eksileri

İşinizin doğası ne olursa olsun, işinizde çeşitli süreçleri yürütmek için muhtemelen teknolojik araçlar, yazılımlar ve uygulamalar kullanıyorsunuz. Bu tür teknikler iletişim, muhasebe, veri işleme ve çok daha fazlasını içerir. BT hizmetlerinizi nasıl yönetiyorsunuz? Çoğu girişimci, işletmeleri için Yönetilen BT hizmetleri alır. Süreç, herhangi bir işletme için en fazla faydaya sahip olsa da, dezavantajları da vardır. Bilgilendirilmiş bir karar vermenize yardımcı olmak için yönetilen bir BT hizmeti kiralamanın artılarını ve eksilerini bilmek önemlidir. İşte bilmeniz gerekebilecek ana artılar ve eksiler.

Artıları

İşte bir Yönetilen BT Hizmeti almanın avantajları.

  • Maliyet-Etkindir
    Şirketinizde bir BT departmanınız olduğunda, departmanın işletilmesi için maliyetlere maruz kalırsınız. İşinizi yürütmenin toplam maliyetini artıracak bilgisayar donanımına, yazılıma, ofis alanına, personele ve diğer harcamalara ihtiyacınız olacak . Yönetilen bir BT hizmetleri sağlayıcısı tuttuğunuzda, yalnızca hizmetler için ödeme yapacağınız için bu maliyetleri düşürürsünüz.
  • Güvenlik İhlalleri
    Birçok şirket, başarısız sistemler nedeniyle güvenlik ihlalleri yaşıyor ve bu da işletmelere çok büyük meblağlara mal oluyor. Bu en iyi Calgary BT hizmetleri sağlayıcısına uygun olarak, işe alma uzmanları, işletmenizin verileri verimli bir şekilde ele almasını sağlayarak ihlalleri önleyecektir. Uzmanlar, verilerinizin her zaman güvende kalmasını sağlayacak en iyi güvenlik stratejilerine sahiptir. Bu tür hizmetlerle siber saldırılara ve veri kaybına karşı koyabilirsiniz.
  • Gelişmiş Beceriler ve Bilgi
    Yönetilen bir BT hizmeti şirketi tuttuğunuzda, teknik gadget’lara ilişkin becerilerinizi ve bilginizi geliştirmek için en iyi hizmetleri alacağınız garanti edilir. Uzmanlar, işinizi geliştirecek gelişmiş becerilere ve uzmanlığa sahiptir. Aynı becerileri personelinizle de paylaşacaklar ve rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlayacaklar. Elde ettiğiniz sınırsız bilgi ile işletmeniz verimliliğini ve müşterilerine hizmet sunumunu iyileştirecektir.
  • Veri Uyumluluğu Desteği

    Siber suçlar ve saldırılar her geçen gün artıyor ve bu da işletmelerin saldırıları yönetmek için BT hizmetlerini geliştirmesini zorunlu hale getiriyor. Bunu tek başınıza yaptığınızda, en son saldırılar için nelerin yeni ve gerekli olduğunu bilemeyebilirsiniz. Uzmanları işe almak, veri uyumluluğu konusunda her zaman önde oldukları için siber güvenlikte bir adım önde olmanızı sağlar . Tehditleri gerçekleşmeden önce not edebilir ve karşı saldırıya geçebilirler.

  • Her Zaman Uygun
    Personelinizin belirli saatleri vardır ve ihtiyacınız olduğunda müsait olmayabilir. Yönetilen BT hizmetlerini kiraladığınızda bu durum farklıdır çünkü uzmanlar her zaman hazırdır ve ihtiyaçlarınızı karşılamaya hazırdır. Ekip olarak çalıştıkları için ihtiyaçlarınızı dinlemeye ayıracakları zamanı en üst düzeye çıkarabilirler.

 

Eksileri

İşte yönetilen BT hizmetlerinin dezavantajları.

  • Fiziksel Varlık Yok
    Yönetilen BT hizmetlerini kiraladığınızda, BT hizmetlerinizi yönetmesi için başka bir şirkete sahip olursunuz. Bazen bu şirket sitede bulunmayabilir. Bu durum, sahada meydana gelen acil durumlarla kendiniz ilgilenmeniz gerektiği anlamına gelir.
  • Kapsam
    Bazı yönetilen BT hizmetleri tüm teknolojik yönleri kapsamaz. Kendi uzmanlık alanlarına sahipler, bu da diğer BT görevlerini kendi başınıza yürütmeniz gerektiği anlamına geliyor. Firmanıza uygun bir paket seçmek demektir. Daha düşük bir paket seçtiğinizde, hizmetlerin çoğunu kendi başınıza yapmak anlamına gelir.
  • Güvenlik ve Kontrol
    BT işinizi yürütmesi için birini işe aldığınızda, bu, onu özel verilerinize ve diğer iş bilgilerinize erişmeye davet etmek anlamına gelir. Bu servis sağlayıcıların bazılarına güvenemezsiniz. Özellikle sözleşmelerini feshettiğinizde verilerinizi paylaşabilir veya yok edebilirler. Bu fikir, sağlık merkezleri ve finans kurumları da dahil olmak üzere hassas verilerle uğraşan işletmeler için risklidir.
  • Uzun Ömür
    Bazı yönetilen BT hizmeti şirketleri kapanabilir ve piyasadan çıkabilir. Diğerleri sözleşme şartlarını değiştirecek ve size başka bir servis sağlayıcı bulmaktan başka seçenek bırakmayacak. Tüm bunlar, işinizi yönetmesi için başka bir şirket bulmadan önce işinizi rahatsız edebilir. Piyasada uzun süre kalmış servis sağlayıcıları almak esastır.
  • Adanmış BT Ekibinin Kaybı
    İşletmelerin bir şeyler yapma yöntemleri vardır. Ekibiniz olarak çalışmak için yönetilen bir BT hizmet sağlayıcısını kontrol edemezsiniz. Bu durum, sağlayıcı üzerinde hiçbir kontrolünüz olmayacağı anlamına gelir ve işiniz için ayrılmış bir BT ekibini kaybetmenize neden olur. İşinizle uyuşmayabilecek çalışma modüllerine uyum sağlamanız gerekecek.

 

Yukarıdaki artı ve eksilerden de görebileceğiniz gibi, faydaları dezavantajlardan daha fazla ağırlığa sahiptir. Bu durum, pazarda güvenli ve rekabetçi kalmasını sağlamak için işletmeniz için yönetilen bir BT hizmeti kiralamanın şart olduğu anlamına gelir. En iyi BT hizmetlerine sahip saygın bir şirketle anlaşarak dezavantajları sınırlayabilirsiniz.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz