İşletmenizin Siber Güvenliğini Neden Ciddiye Almalısınız?

İşletmenizi çevrimiçi olarak entegre etmeye başladığınızda, dikkatiniz yalnızca web sitesi oluşturma ve tasarlamaya odaklanmamalıdır. Görünüşe göre, güvenliğini de sağlamanız gerekiyor.

Yeterince doğru, teknolojideki gelişmeler, özellikle iş yaparken, işleri bizim için çok daha kolay hale getirdi. Ancak internet dünyasının, özellikle de güvenlik söz konusu olduğunda, dezavantajları da vardır. Bu nedenle, işletmenizin çevrimiçi olarak korunduğundan da emin olmalısınız. İyi bir siber güvenlik ile bu avantajları deneyimleyebilirsiniz.

 

Virüs Nedeniyle Veri Kaybını Önleyin

İşletmeniz için siber güvenliği asla göz ardı etmemenizin ana nedenlerinden biri veri kaybını önlemektir. Virüsler bu günlerde çevrimiçi ortamda daha yaygın hale geldi. Ve sisteminize girme şansı bulduklarında, verilerinizi bozabilir veya programlarınıza zarar verebilirler.

Bütün bunlar işinizin akışını etkileyebilir. Ancak Houston BT Destek ve Teknoloji Çözümleri bloguna göre, güçlü siber güvenliğe sahip olarak bu tür saldırıların işletmenizi etkilemesini önleyebilirsiniz. Bu sayede verilerinizi kaybetmezsiniz ve programlarınızı etkilemezsiniz.

İşinizde ihtiyacınız olan bir belgeyi bile kaybetmek zaten yeterince stresli. Dahası, işiniz için hayati önem taşıyan programlar ve diğer dosyalar da etkilenmişse? Ancak, iyi bir siber güvenliğiniz olduğunda, web siteniz ve verileriniz güvende olduğundan hiçbir şey için endişelenmenize gerek kalmaz.

 

Müşterileri Koruyun

Siber saldırılar müşterilerinizi de etkileyebilir. Verileri sızdırıldığından, müşterileriniz siber güvenliğinizin tehlikeye girdiğini duyduğunda, markanıza nasıl baktıklarını etkileyecektir. Bu onlara bir güvensizlik duygusu aşılayabilir . Sonuç olarak, tüketiciler zamanla sizden satın almayı bırakacaktır. Bu elbette işinizi de etkileyebilir.

Bununla birlikte, siber güvenliğinizi güçlendirmeye yönelik adımları izlemelisiniz. Unutmayın, sizden çalınabilecek tek şey verileriniz değildir. Siber saldırılar, tüketicileriniz hakkında kimlik avı yaparak itibarınızı zedeleyebilir.

Büyük şirketler böyle bir veri ihlalinin maliyetini karşılayabilir. Ancak yeni kurulan şirketler muhtemelen olmayacak.

Web sitenizin veya işletmenizin siber güvenliğinin iyileştirilmesi, küçük işletme sahipleri için göz korkutucu olabilecek biraz para harcamanızı gerektirebilir. Ancak, zaman içinde siber saldırılar nedeniyle işletmenizi kapanmaktan nasıl kurtarabileceğini hayal edin.

 

Fidye Yazılımını Önleyin

Bu günlerde fidye yazılımlarından kaynaklanan tehditlerin sayısı biraz azalmış olabilir, ancak işletmelerdeki ciddi tehditlerden biri olmaya devam ediyor. Yeni başlayanlar için fidye yazılımı, dosyalarınızın şifrelendiği bir kötü amaçlı yazılım biçimidir. Siber saldırganlara belirli bir miktar para ödeyemezseniz, ona erişiminiz olmayacak.

Ne yazık ki, bu tür siber saldırılar küçük paralar talep etmiyor. Bunun yerine, işletme sahiplerinden binlerce dolara varan yüksek miktarda para talep ediyorlar . Tabii ki, küçük bir işletme sahibi olarak bunu kim karşılayabilir? Ancak güçlü siber güvenlikle bunu önlemek mümkündür.

Pek çok yeni kurulan işletme sahibi, bu tür hizmetler için biraz dolar harcamaktan çekindikleri için siber güvenliklerini göz ardı etme eğilimindedir. Görünüşe göre bu, markanızı mahvedebilecek siber saldırıları önleyerek gelecekte size binlerce dolar kazandıracak.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz