Linux Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şeyler

Linux, Linus Torvalds tarafından geliştirilen ve Eylül 1991’de piyasaya sürülen Unix tabanlı bir işletim sistemidir. Linux’un profili, 1990’ların başındaki konseptinden bu yana büyük ölçüde büyümüştür ve şu anda Linux, dünyadaki en büyük açık kaynak projelerinden biridir. Dünya.

 

Linux nedir?

Linux, Windows veya Apple’ın iOS’u gibi bir işletim sistemidir. Linux adını daha önce duymamış olmanız, sistemi kullanmadığınız anlamına gelmez; Linux aslında bugün kullanılmakta olan en popüler platformlardan birine güç veriyor: Android.

Linux’un ne olduğunu anlamak için önce işletim sisteminin ne olduğunu öğrenmeniz gerekir. İşletim sistemi, bilgisayarınızdaki, telefonunuzdaki, tabletinizdeki veya dizüstü bilgisayarınızdaki diğer tüm yazılım ve donanımları esasen kontrol eden ve yöneten güçlü bir programdır. Bilgisayarınızdan akıllı saatinize kadar tüm teknolojik cihazlarınız bir işletim sistemi kullanacak.

 

Neden Linux’u Seçmelisiniz?

Linux kesinlikle dünyadaki en ünlü işletim sistemi değil, öyleyse neden Windows veya Apple gibi daha ünlü rakiplerinin üzerinde onu seçmelisiniz? Aşağıdaki liste, neden yeni işletim sisteminiz olarak Linux’u seçmeyi düşünmeniz gerektiğinin birkaç nedenini özetlemektedir.

1. Linux Açık Kaynaktır

Yeni işletim sisteminiz olarak Linux’u seçmenin ilk nedeni, tamamen açık kaynak kodlu olmasıdır . Bu, temel Linux işletim sistemi paketini alıp kendiniz yapmakta özgür olduğunuz anlamına gelir.

 

2. Linux Kullanımı Ücretsizdir

Linux’un kullanımı tamamen ücretsizdir, lisans ücreti veya kurulum maliyeti yoktur. Ayrıca Linux işletim yazılımını tamamen ücretsiz olarak istediğiniz kadar makineye indirebilirsiniz. Bu, sistemi Windows gibi bir işletim sistemiyle karşılaştırdığınızda çok paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Windows kullanıcılarının işletim sistemini satın almak için ödeme yapmaları ve sistemdeki kullanıcı sayısını artırmak için muhtemelen bir lisans ücreti ödemeleri gerekir.

 

3. Yüksek Güvenlik Seviyesi

Linux, özellikle Windows gibi sistemlere kıyasla kullanıcılara çok yüksek düzeyde güvenlik sunar. Kötü amaçlı yazılımların Linux çekirdeğine girmesi özellikle zordur, bu da son derece güvenli ve güvenilir bir sistem olduğu anlamına gelir. Aslında, Linux güvenliği ve iyi bir nedeni ile ünlüdür . Uzmanlar, işletim sisteminizin güncellenmesi gerekiyorsa bir virüsten koruma yazılımı kullanmanıza gerek olmadığını bulmuşlardır. Linux ayrıca verilerinizi güvende tutmanıza yardımcı olan gizli izleyiciler kullanmaz.

 

4. Uygulama Yapılandırması

Linux, bir dizi farklı ihtiyaca hizmet etmek için binlerce açık kaynaklı uygulamayı destekler. Aslında, özel bir Linux yönetim çözümü , işletim sisteminizi daha iyi yönetmenize ve çalıştırmanıza yardımcı olabilir.

 

5. Topluluk Desteği

Linux, katkıda bulunanlardan oluşan geniş topluluğundan yararlanan bir projedir; bu, desteğe ihtiyacınız olduğunda başvurabileceğiniz birçok çevrimiçi kaynak olduğu anlamına gelir.

 

6. Dağıtım Çeşitliliği

Sunulan birkaç farklı Linux sürümü vardır, bu da ihtiyaçlarınız için doğru sistemi kullanabileceğiniz anlamına gelir. Linux’un farklı sürümlerine dağıtımlar veya kısaca dağıtımlar denir. Hemen hemen her dağıtım ücretsiz olarak indirilebilir ve kurulumları hızlı ve kolaydır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz