Bir MVP Oluşturmak için Beş İyi Neden

Minimal uygulanabilir ürün (MVP), ürününüzün tüketicilerinizin memnuniyetine ulaşması için ihtiyaç duyacağı temel özelliklerden oluşan ürünün bir parçasıdır. MVP’nin temel amacı, ürününüzün geleceğini yükseltmek için gerekli bilgileri toplarken hızlı değer sunmak ve geliştirme maliyetlerini azaltmaktır. Bir MVP, çok aceleyle oluşturulmuş bir ham ürün olarak görülmemeli, bunun yerine, belirlenen özelliklerin hedef kitle için ne kadar önemli olduğunu analiz etmek için kısa bir süre içinde oluşturulmuş bir ürün olarak görülmelidir.

Bununla birlikte, bugün hafife alınan en önde gelen işletmeler, bir noktada MVP’nin girişimleriydi. Bir dezavantajı fark ettiler ve bunu daha küçük bir ürünle üstlenmeye karar verdiler, ardından sonucu yükseltmek ve bugün öne çıkmak için kullandılar.

Bir MVP oluşturmanın amacı, tüketicilerinizin ihtiyaçları ile işinizin sınırları arasında uygun dengeyi ararken fikrinizi hızla eyleme dönüştürmektir. Bu, bütçenizi düzenlerken olumsuzlukları önemli ölçüde en aza indirir.

İş kurma girişimlerinin neredeyse %70’i çökerken, bir ürün piyasaya sürmek istiyorsanız, bir MVP oluşturmak çok hayati bir karardır. Neden? Aşağıda bir MVP oluşturmanın 5 ana avantajı bulunmaktadır.

 

1. Maliyet Verimliliği

Bir uygulamanın oluşturulmasından sonra, maliyet uzun vadede yayılma eğilimindedir. Minimal yaklaşım, ürünlerin çok karmaşık olmasını önlemeye yardımcı olur ve bir işletme öne çıkıp daha fazla bilgi elde ettikçe, yatırımları daha akıllıca yapma eğilimindedir. Minimum uygulanabilir bir ürünün yapım süreci, bir ürünü etkili kılan özellikleri içerir. Bu görüşle, geliştirme daha hızlı olma eğilimindedir ve bazı özellikler işe yaramaz göründüğünde ve bir yükseltme gerektirdiğinde aşırı harcama yapmak için hiçbir neden yoktur.

 

2. Yatırımınızı Güvence Altına Alın

İnşaat süreci ne kadar hızlı olursa, o kadar az ödersiniz. Daha hızlı geliştirme, bir MVP oluşturmada bir faktördür. Ürününüz piyasaya beklenenden daha kısa sürede ulaşır ulaşmaz, daha hızlı gelir birikimine de yol açar. İlk yatırım harcamalarınız, bir MVP oluşturmak için az miktarda fon harcayarak güvence altına alınabilir. MVP, bir işletmenin yatırımcılarına gösterebileceği tamamen stoklanmış bir üründür.

Yatırımcılar yalnızca başarılı olacak orijinal ürünlere yatırım yapmak isterler ve MVP bir ürünün faydalarını kanıtlar ve onaylanırsa bir ürün kolayca piyasaya sürülebilir .

 

3. Müşterilere Odaklanır

Bir MVP’nin yardımıyla, tüketicileri daha iyi anlamanıza yardımcı olacak geri bildirimler toplayabileceksiniz. Tüketicilerinize ihtiyaç duydukları ve kullanmak istedikleri ürünleri sağlayın, bildirilen herhangi bir memnuniyetsizlik varsa, kendinize zaman ayırırken tüketici deneyimini veya işletmenizin tüm çalışan ürününü yükseltmek için kullanışlı olacaksınız. İnşa edin, ölçün, öğrenin ve tekrar deneyin. Bu kadar basit, hızlı ve verimli.

 

4. Geliştirmeden Para Kazanma

MVP’nizin ihtiyaç duyacağı para kazanma stratejisini belirlemelisiniz. Ürünler karlı olmalıdır ve bir MVP doğru seçimi yapmanıza yardımcı olur. Müşterileriniz premium sürüme abone olmaya hazır olur olmaz, uygun bir para kazanma stratejisi seçebilirsiniz . Intel, tüketicilerin beklentileriniz kadar tüketmediğini öne sürerse, uygulamadan para kazanmaya yönelik başka bir yaklaşım düşünülmelidir. Bir MVP’nin yardımıyla kararınızı verirken çok zaman kazanacaksınız.

 

5. Ürün Testi

Bir MVP oluşturulduğunda, onu çeşitli tüketici türleri üzerinde test edebilir, daha aktif kullanıcıları, hedef müşterilerinizi ve yazılımınızın nasıl etkileşime girdiğini tespit edebilirsiniz. Bu nedenle, beklentilerinden çok daha fazlasını öğreneceksiniz. Yatırımcıları ve tüketicileri eğlendirecek markalı bir ürün elde etmek için ürününüzü lansman gününden önce hazırlayabilirsiniz.

MVP’nizi oluşturmaya hazırsanız ve hazırsanız, MVP ürünleri oluşturma konusunda bilgi sahibi bir yazılım geliştirme şirketi bulmayı düşünün.
Uygulamalar tüketicilerinizin çıkarlarına göre tasarlanmadığında, kullanıcılar bunlarla etkileşime geçemeyebilir ve bu da uygulamanın geleceğini olumsuz yönlerden arındırır. Bu nedenle, tüketicilerin lansmandan önce MVP’si aracılığıyla uygulamanın özellikleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu belirlemek son derece yardımcı olma eğilimindedir.

Uygulamanızın bir örneğini pazara hızlı bir şekilde tanıtmanızı sağlar, MVP, tüketicilere faydası olmayan özelliklerin atlanmasına yardımcı olur. Ve evet, hızlı bir pazar teşhiriyle ürününüzün gereksiz özelliklere sahip olmasını engeller. Bir MVP uygulamasının göze çarpan bir örneği Facebook’tur ve markaların başarılarını tasarlamak için MVP’ye nasıl güvendiği hakkında çok şey ortaya koymaktadır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz