Olağanüstü Bir Site İçin Bilmeniz Gereken Altı Önemli Şey

Bir web sitesi bir işletme hakkında çok şey söyler. Çekici ve son derece duyarlı bir site tasarlayın ve tüm ziyaretçileriniz, en iyi kullanıcı deneyimini sunmaya kararlı ciddi bir şirket olduğunuzu bilecek. Ziyaretçilerinize kötü yapılmış bir web sitesi verin ve şirketinizden veba gibi kaçınsınlar. Bu nedenle, işletmeniz bir web sitesi oluştururken köşeleri kesmeyi göze alamaz.

İşte mükemmel bir site yapan altı önemli faktör:

1. Modern Tasarım

Web sitenizin tasarımı, SERP sıralamalarınızı, etkileşimlerinizi ve olası satışlarınızı etkiler. Bu nedenle, tüm işletmeler temiz ve modern siteler inşa etmeye çalışmalıdır.

Bununla birlikte, sitenizin tasarımı nihayetinde ihtiyaçlarınıza ve iş modelinize bağlı olacaktır. Bu, müşterilerin bir site oluşturmadan önce ne istediklerini bilmeleri gerektiği anlamına gelir. Nettonic’teki tasarımcılar, müşterileri istedikleri şeyin örnek web siteleri ile ortaya çıkmaya teşvik ediyor. Ve nişinizde bir site olması gerekmez; İşiniz için mükemmel olduğuna inandığınız sürece istediğiniz siteyi seçebilirsiniz.

Ayrıca, farklı web sitelerinden birkaç bölüm seçmekte özgürsünüz ve bir geliştirici, ihtiyacınız olan siteyi sunmak için bu bölümleri harmanlayacaktır.

Sonuç olarak, tasarımcınıza çalışacak bir şey vermelisiniz. Bu, işi kolaylaştırır ve nihai üründen memnuniyetinizi artırır.

 

2. Mobil Uyumlu Yapı

Mobil cihazlar, organik aramaların %50’sinden fazlasını oluşturuyor. Bu, temel olarak müşterilerinizin web sitenize dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardan ziyade akıllı telefonlar veya tabletler aracılığıyla erişme olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, kullanıcı deneyimini geliştirmek için mobil cihazlar için optimize edilmiş bir web sitesi oluşturmalısınız.

Gezinme sorunsuz olmalı, içerik iyi hizalanmış olmalı, resimler küçük ekranlara sığmalı ve en önemlisi site responsive olmalıdır. Bu, ziyaretçileri sitede kalmaya ve içeriğinizi gözden geçirmeye teşvik eder.

Mobil uyumlu web siteleri de sizin için iyidir SEO . Google, birkaç yıldır mobil öncelikli indeksleme ve sıralama algoritmalarını kullanıyor. Algoritma, mobil cihazlar için optimize edilmiş siteleri tercih eder.

 

3. Güçlü Harekete Geçirici Mesajlar

Dönüşüm oranlarını artırmanın birkaç yolundan biri, net harekete geçirici mesaj (CTA) düğmeleri kullanmaktır.

Kullanmanız gereken CTA türü, işletmenizin veya açılış sayfalarınızın amacına bağlı olacaktır. E-posta listenizi büyütmeye mi çalışıyorsunuz? Web sitenizin ziyaretçilerinin bir bağlı kuruluş bağlantısını tıklamasını istiyor musunuz? Web sitenizde belirli bir ürün mü satıyorsunuz? Müşterilerin sizinle iletişime geçmesini istiyor musunuz?

Bu sorular, uygun CTA’ları geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Düğmelerin göze çarptığından, stratejik olarak yerleştirildiğinden ve mümkün olduğunca basit ve kristal netliğinde olduğundan emin olun. Müşterilerin bundan sonra ne yapacakları konusunda kafası asla karıştırılmamalıdır.

 

4. İletişim Bilgileri

Ziyaretçilerinizi asla sizinle nasıl iletişim kurabileceklerini anlamaya çalışmakla uğraşmayın. Sizinkine benzer hizmetler sunan birçok işletme var, bu nedenle müşteriler saniyeler içinde size ulaşmanın bir yolunu bulamazlarsa sitenizi tamamen terk edeceklerdir.

İletişim bilgileri web sitenizin üstbilgisinde veya altbilgisinde bulunmalıdır. Menüye bir “Bize Ulaşın” bağlantısı eklemek de iyidir. İletişim sayfası, direkt hat, e-posta, çevrimiçi form ve sosyal medya sayfaları gibi çeşitli iletişim bilgilerini sağlamalıdır.

 

5. Kaliteli İçerik

İnternet, dikkat süreleri kısa olan insanlarla dolu. Hiç kimse web sitenizin veya açılış sayfanızın ne hakkında olduğunu anlamak için dakikalar harcamak istemez. Bu nedenle içeriğinizin mümkün olduğunca yerinde olması gerekir.

Ziyaretçiler, ana sayfanıza geldikten sonraki saniyeler içinde işletmenizin neyle ilgili olduğunu bilmelidir. Bir blog çalıştırıyorsanız, içeriğin en yüksek kalitede olduğundan emin olun.

Kaliteli içerik yapan nedir? İlk olarak, içeriğinizin yardımcı olması gerekir. Her blog yazısı, soruyu veya daha doğrusu “anahtar kelimeyi” yanıtlamalıdır. Aksi takdirde, ziyaretçiler sitenizden geri döner ve yanıtları başka yerlerde arar.

İçerik de kapsamlı olmalıdır. Bu, okuyucularınıza değer verir ve bir şey pazarlıyorsanız dönüşüm oranını artırır.

Kaliteli içeriğin aynı zamanda arama motorları için bir sıralama faktörü olduğunu belirtmekte fayda var. Google, kullanıcılarına sorgularına en iyi yanıtları vermek istiyor. Web siteniz amaçlarına yardımcı olmuyorsa, sayfanızı en üstte sıralamak için hiçbir nedenleri olmayacaktır.

 

6. Sosyal Medya ile Entegrasyon

Sosyal paylaşım simgeleri, blogunuzu ve ürünlerinizi pazarlamanın harika bir yoludur. Ayrıca marka bilinirliğini ve etkileşimlerini de artırırlar.

Web sitenizde Facebook, Pinterest, Twitter ve Instagram gibi platformlar için sosyal paylaşım düğmeleri olduğundan emin olun.

Ahrefs’e göre, web sayfalarının %90’ından fazlası Google’dan trafik almıyor. Web sitenizin seçili %10 arasında olması için iyi bir SEO stratejisinin yanı sıra yukarıdaki kılavuzu izleyin.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz