Kitlenize Gerçek Değer Sağlayacak İçeriği Nasıl Oluşturabilirsiniz? Neler Yapabilirisniz?

İnsanların içerik oluşturmasının temel nedeni, kitleye veya amaçladığı kişilere fayda sağlamaktır. Bununla birlikte, birçok kişi bunu dikkate almaz ve kitlesine reddedilen veya faydalı olmayan içeriğe sahip olur. Bu konuda neyi iyileştirmeniz gerekiyor? Bu makalede, kitleniz için değerli içerik oluşturabileceğiniz çeşitli yollar sunacağız.

1. Her zaman farklı bir şey söyle

Çevrimiçi sitelerin ve çoğu işletmenin karşılaştığı felaketlerden biri, başkaları tarafından zaten yapılmış bir şey oluşturmaktır. Başkaları tarafından yazılmış veya söylenmiş bir şey yaratmak onu sıkıcı ve monoton hale getirir. Hedef kitlenize değer veriyorsanız asla birini kopyalamayın. Onlara değer katacak farklı bir şey verin. Daha önce söylenmiş olan materyali konuşmak ya da sağlamak sadece kitlenize hiçbir şey katmakla kalmayacak, aynı zamanda sunduğunuz şeyden sıkılmayacaktır.
Her zaman içerik bulmadan önce araştırın. Mümkünse, bunu sizin için yapabilen uzmanlar edinin. İçeriği çevrimiçi olarak okuyabilir ve diğer medyalardan sonra kendi fikirlerinizi bulabilirsiniz . Yeni içerik bulmanın bir yolu, daha önce söylenmiş olanlara ve henüz söylenmemiş olanlara olan boşluğu doldurmaktır.

2. Her zaman içeriğinizi güncelleyin

Bir web siteniz veya herhangi bir içerik sağlama aracınız var mı? İçeriğinizi günlük olarak okuyor ve sıkılıyor musunuz? Evetse, kitleniz sitenizi yeni bir şey için ziyaret ettikleri ancak aynı, eski, sıkıcı hikayeleri bulduklarında tam olarak böyle hissediyor. İçeriğinizi düzenli olarak güncelleyin. Bunu nasıl yapıyorsun? Her gün işletmeniz için yeni içeriklere sahip olmanızı sağlayacak yeni fikirler ve uzmanlıklar bulabileceğiniz bu sayfayı ziyaret ederseniz bol miktarda bilgi edinebilirsiniz . Her zaman web sitenizdeki başarılı yayınları kontrol edin ve ilgili bir şey bulmaya çalışın.

3. Kitlenize ihtiyaç duydukları şeyleri öğrenin

Bazen, kitlenize eski veya modası geçmiş bir şey veya daha da kötüsü, muhtemelen başka bir yerde okuyabilecekleri bir şey sağlıyor olabilirsiniz. Onların ihtiyaçlarını nasıl bileceksiniz? Bu oldukça basit – onlara neye ihtiyaçları olduğunu sorun. Onlara doğrudan sormak yerine, ne istediklerini belirterek doldurabilecekleri ve gönderebilecekleri makaleler ve anketler yapabilirsiniz. Başka bir yol, önceki içeriğinizden yapılan sorgulara ve açıklamalara dikkat etmektir. Ayrıca, müşterinizin neye ihtiyacı olduğunu tam olarak anlamanıza yardımcı olacak araştırma ve prosedürler yürütecek pazarlama ve araştırma şirketlerine de başvurabilirsiniz.

4. Kazanmalarınızı her zaman paylaşın

Bir şey kesmek istedin mi? Sizin ve işiniz için daha yönetilebilir bir şey yapan bir numara aldınız mı? Neden kitlenizle paylaşmıyorsunuz? Övünmek gibi hissedebilirsiniz, ancak onlar için alabilecekleri en önemli bilgi parçası olacaktır. Bir ipucu veya dikkate değer bir hack paylaşarak, kitlenizi meşgul edecek ve her zaman harika bir şey için sizi arayacaklar. Böyle teslim ederken, övünen değil çekici bir tonu olsun. Onlara ayrıntılı süreçler verin ve sonunda daha fazla bilgi için sizinle nasıl iletişime geçebileceklerine dair bir paragraf ekleyebilirsiniz. Her zaman verdiğiniz şeyin pratik olduğundan emin olun ve tekrar tekrar yapabilirsiniz.

 

5. Ancak hatalarınızı da paylaşın

Yukarıdaki nokta gibi, zaman zaman kazanırsınız ve bazen başarısız olursunuz. Hataları da paylaşın. Hedef kitlenizi her zaman kazandığınıza inandırmayın . Kimse bunu yapmaz. Bazen başarısızlıklar olur. Bunları kitlenizle paylaşmaktan çekinmeyin. İşletmeniz veya içeriğinizle ilgili karşılaştığınız zorluklar ve risklerle karşılaşırsanız, bunları listeleyin ve kitlenizle paylaşın. Bununla, kitlenizle kalıcı bir ilişki kurmada uzun bir yol kat edecek bir ilişki oluşturacaksınız.

6. Fikirleri basitleştirin

Fikirleri basitleştirmek izleyiciye nasıl değer katar? Basit bir yaklaşım çoğu izleyici için sindirimi kolaydır. Zamanlarına saygı duyun ve fikirlerinizi basit ve kolay bir hale getirin. Basit bir yöntemin uzun bir süre boyunca tutulması ve tutulması daha kolay olabilir. Bir kitle, onlarla benzersiz ama anlaşılır fikirleri paylaştığınız için sizi daima hatırlar. Kitlenize zor anlar yaşatmayacak basit ve iyi hazırlanmış bir içerik düşünün.
Diğer fikirler, kitleniz için araçlar ve kaynaklar oluşturmak, bir noktayı kanıtlamak için ayrıntılı veriler sağlamak, takım arkadaşlarınızı dinlemek ve kendiniz hakkında ayrıntılar vermektir. Ne yaparsanız yapın, kitlenizin hayatlarına değer katan gerçek bilgilerle güncel olmasını sağlayın.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz