Freelancer Olarak Ne İş Yapabilirsiniz?

Serbest çalışmaların son birkaç yıldır neden hızlandığını merak ettiniz mi? Bu, işverenlerin fiziksel bir ofise ihtiyaç duymayacakları için serbest çalışanlarla sözleşme yapmasının daha ucuz olduğu gerçeğine atfedilebilir. Buna ek olarak, işverenler sadece en iyisini seçiyorlar.

Kendinizi bir serbest çalışan olarak görüyorsanız, sadece araştırmanızı yapar ve değerli bir konser bulursanız, sizi orada bekleyen birçok fırsat var. Çevrimiçi çalışma, ana gelir kaynağınız veya faturaları ödemenize ve hayatta geliştiğinizi görmenize yardımcı olabilecek bir yan acele olabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, aşağıda serbest meslek sahibi olarak yapabileceğiniz işler bulunmaktadır.

1. Vloglama

YouTube’da trend olan videolar gördünüz ve bu adamların onlardan nasıl geçimini sağladığını merak ediyordunuz. Video yapmaktan ve sosyal medya kanallarınız aracılığıyla yaymaktan gerçekten para kazanabileceğinizi bilmek sizi şaşırtacak. Ancak bunun için temel video prodüksiyon becerileriniz olması gerekir. Bir ürün etkileyicisi olabilir ve bu tür hizmetlere ihtiyaç duyan şirketlerden iyi para kazanabilirsiniz. Ancak vlog yapmaya başlamadan önce, eve götürmek için bazı önemli işaretler:

  • Kendinizi dahil etmek için bir iş seçin
  • Kendinize kaliteli video kayıt cihazları bulun
  • YouTube gibi iyi ödeyen bir iş ortağı programına abone olun
  • İyi ödeyen ürünleri tanıtın
  • Kanallarınızda kaliteli içerik paylaşın

 

2. Yazma

Serbest çalışan olarak çalışabileceğiniz çeşitli çevrimiçi yazma platformları vardır. Yazar, metin yazarı veya transkripsiyon uzmanı olarak çalışabilirsiniz. UpWork, Rev ve TranscribeMe’ye sahipsiniz. Bunlar en iyi ödeyen çevrimiçi yazma platformları arasındadır. Alternatif olarak, çalışabileceğiniz içerik oluşturucuları da bulabilirsiniz. Her iki durumda da, çevrimiçi yazı yüklenicileri söz konusu olduğunda sonsuz seçenekleriniz var.

3. Çevrimiçi Destek ve Yardım İşleri

Birden fazla şirket için sanal asistan olabilir ve bundan iyi para kazanabilirsiniz. Niteliklerinizle, yeni başlayanlar için, istihdam kriterlerini karşılamaya layık olduğunuzu kanıtlamanız gerektiğinden, web sitesi kullanıcılarının aradıklarını bulmalarına yardımcı olabilir ve yine de bu tür sitelerde verimliliği artırmak için yönetebilirsiniz. Uzaktan ve evinizin rahatlığında çalışmak istiyorsanız, bu harika bir iş fikri.

4. Sosyal Medya Hesaplarını Yönetme

Bir sosyal medya hesap yöneticisi olarak, trafik ve takipçi kazanmak isteyen işletmelere yardımcı olacaksınız. Bu şekilde, iş gündemlerini milyonlarca sosyal medya kullanıcısına tanıtacaklar. Bununla birlikte, iyi bir sosyal medya hesap yöneticisi olabilmek için mükemmel etkileşim becerilerine ve müşteri hizmetleri becerilerine sahip olmanız gerekir.

5. Yazılım Programlama, Web Tasarımı ve Geliştirme İşleri

Mobil uygulama geliştirme işleri, serbest çalışan olarak çalışabileceğiniz en yüksek çevrimiçi işler arasındadır. Sezgisel uygulamalar bulmak ve kullanıcılara günlük görevlerinde yardımcı olan yazılım uygulamaları geliştirmek için teknolojik gelişmelerden yararlanmanız gerekir. Bu tür becerilere sahip olmak, bu nişte yüksek ücretli işler elde etmek için çevrimiçi itibarınızı oluşturmanızı gerektirir.

Bir web tasarımcısı olarak, en iyi şirketlerden bazılarında uzaktan ve tam zamanlı çalışan olarak çalışabileceksiniz. Web siteleri tasarlamak, web sitelerini korumak veya web sitelerini tanıtmaktan herhangi bir şey olabilir.

6. Çevrimiçi Eğitmen

Bugün, sıradan kullanıcılara nasıl şeyler yapılacağına yardımcı olan çevrimiçi öğreticiler var. Bu pişirme ile günlük DIY kesmek arasında değişebilir. Tek ihtiyacınız olan günlük kriz için önemli gördüğünüz çeşitli alanlarda özel becerilere sahip olmak ve aynı zamanda bir eğitim platformu oluşturmaktır.

7. Bloglama

Neredeyse herkesin blog yazdığı bir çağdayız. Blog yazmanın en iyi yanı, en tutkulu şeylerinizi yazmanız veya yapmanızdır. Bu, böyle bir işte asla cesaretiniz kırılmayacağı anlamına gelir. Bir blog yazarı olarak, tutkularınızla özdeşleşen kişisel bir marka oluşturmanız gerekir. Ayrıca kitlenizden ilham alacaksınız ve bu da sizi motive etmenize yardımcı olacaktır. En önemlisi, sosyal medya hesaplarınıza kattığınız kişilerin günlük sorularını cevaplayan blog yazıları oluşturun. Bu bloglama söz konusu olduğunda temel uygulamadır.

Şimdi, serbest çalışan olarak çalışmak disiplin ve tam bir bağlılık gerektirir. Çevrimiçi çalışırken para kazanmak istiyorsanız, zorlu rekabet nedeniyle esnek ve orijinal olmanız gerekir. Serbest çalışan olarak çalışırken, çevrimiçi çalışma çok fazla iletişim içerdiğinden, en etkili iletişim araçlarından yararlanmak hayati önem taşır. Yukarıdakiler başarılı bir şekilde serbest çalışan olarak çalışabileceğiniz ve onlardan geçimini sağlayabileceğiniz işlerdir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz