Web Tasarımı Pazarlama Stratejinizi Nasıl Etkiler?

Web sitenizin mimarisinin pazarlama kampanyanızda kritik bir rol oynadığını ve mallarınızın, hizmetlerinizin ve markalarınızın reklamını kolaylaştıracağını biliyor musunuz? Bu gerçek!
Ürünleriniz ve içeriğinizle etkileşime geçmeden önce, insanlar web sitesi tasarımınızla etkileşime girecektir. Bu, şirketiniz hakkında ilk fark ettikleri şeydir ve markanızın görsel imajını oluşturur. Doğruyu söylemek gerekirse, web sitesi tasarımı şirket algısı şekilde büyük bir etkisi vardır. Tasarımdaki bir uzlaşma, sitenizden hemen çıkmalarını ve başkalarına gitmelerini sağlar.
İşlevsel bir web sitesi tasarlamak zor olmasa da, web sitesine etkileyici hale getirmek için çok sayıda öğe eklediğinizde işler beklediğiniz gibi olmayabilir. Hangi öğenin hangi yerde iyi bilinmediğini anladıysanız, pazarlama kampanyanıza uygun bir web sitesi oluşturmak için bir web tasarım firması ile ilgilenmeyi düşünün.
Ancak kendiniz oluşturmak için, web sitesinin başarılı tasarımı ile ilişkili farklı faktörler dikkate alınmalıdır. Başarılı web sitesi tasarımı, özellikle ayrıntılara girmeden önce çevrimiçi iş için önemli olduğunu anlayalım.

İyi web tasarımı neden önemlidir?

Platformunuz, konuklara en cazip eşyaları veya özel promosyonları gösteren vitrin şeklindedir. Müşteriler gördüklerini sevdiklerinde, mutlu bir şekilde mağazaya girer ve göz atar ve muhtemelen satın alırlar. Siteye güveniyorlarsa, devam etmek ve harekete geçmek istiyorlar. Site mimarisi aynı şekilde çalışır.
Sitenizin temel amaçlarından biri, kitlenize harika bir ilk izlenim vermektir. Burası, iş müşterilerinizle daha fazla tanışabileceğiniz ve kuruluşunuzla ve mallarınızla bağlantı kurabileceğiniz yerdir.

Çevrimdışı ve İnternet kampanyalarının müşterileri kapılarınıza gönderme olasılığı daha yüksektir. Temas almak, hizmetler hakkında bilgi almak veya bir ürün için fiyat teklifi almak vb. İçin gelebilirler.
Ancak, önemli bir pazarlama kampanyası geliştirip yürütseniz bile, satış değerinizi etkileyen birçok kritik faktör önemlidir. Bunlara navigasyon, iletişim, malzeme, site hızı ve aktarım hızı vb. Dahildir. Duyarlı web tasarımının önemini hafife almak dijital medya kampanyasının ve tüm şirketin sürdürülebilirliği için büyük bir risktir. Web sitenizi tasarlarken yapmanız gereken en önemli şeyler aşağıdadır.

1. Site hızı yavaş olmamalıdır

Bir tarayıcıya gittiğinizde ve bir site açmak istediğinizi hatırlayın, ancak topun hala ekranın üstünde nasıl yuvarlandığını görebiliyor musunuz? Bu, sitenin yanıt vermediği ve hızının yüklenmesi çok yavaş olduğu anlamına gelir. Web sitesi yüklenmeye başladığında müşteri pasif olarak saatlerce beklemez. Gerçekten, birkaç dakika sonra bile sabırsızlanıyorsunuz. Web sitesinden ayrılacaklar ve başka bir yerde takip edecekler. Düşük yükleme hızları yalnızca zayıf bir kullanıcı arayüzüne sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda web sitesi ve açılış sayfaları için Arama Motoru Sonuç Sayfaları (SERP) gereksinimlerinin de altındadır. Web sitesinin yükleme hızını ve süresini artırmak için yapmanız gerekenler:

  • Ağır görüntülerin yüklenmesi ve sitenizin yavaşlaması çok uzun sürebilir. Web sitenizi hızlandırmak için resimlerinizi optimize edin.
  • Tek bir komut dosyası kullanarak ve tüm verileri eklentiler ve araçlar aracılığıyla yapın.
  • Flash içeriğinin dosya boyutunu küçültün veya mümkünse tamamen kaldırın.
  • Kodun güvenli olduğundan emin olmak için ayrıntılara dikkat edin.
  • Verileri uygulamaya geri göndermeden önce resimler, flash içerik, JavaScript komut dosyası ve CSS gibi tüm web nesnelerini içeren tek bir kapsayıcıda verileri güvence altına almak için gZIP sıkıştırmayı kullanma.
  • Web sitesi çıktısını ve hızını azaltabileceğinden çok fazla video veya reklam göstermeyin.

 

2. Donuk veya çalınmış içerik yazmayın

The reality won’t change in the near future which is “Content is a master factor for SEO”. It is one of the most insightful things that separates your platform from its peers and gives the client the right message. The effectiveness of various marketing campaigns and websites relies primarily on the quality of an infographic, advertisement, page, or forum. The website content plays an indispensable role in enhancing its efficiency and productivity.
Your customers need to hear about your company and the plagiarized, enticing material on your site does not help much. With lousy content on your website, your brand image may also be threatened. Focus on creating quality website contents that are important to your clients, engaging and usable for them:

  • Establish trust and consumer interaction
  • Promote engagement of consumers
  • Improve your products
  • Generate new business leads
  • Present your experience in the field
  • Improving the image of the brand
  • Enhance SEO and traffic to your site

Furthermore, use a online plagiarism detector to avoid publishing plagiarized content and a grammar checker to remove grammar and spelling mistakes from your content.

3. Don’t do inefficient SEO

Web architecture as well as SEO go together. Web design is the most famous assumption to exacerbate your SEO activities and raising your organic exposure. This means that SEO can automate the design elements of your website effectively. Since Google has increased the branding strategy by a considerable amount, it’s becoming important to ensure that website design leads to search engine friendliness and rankings.
You definitely will not have the great potential to gain higher rankings in search engines and to indulge in web leads if you do not combine your concept with your SEO and digital marketing strategies. Taking into account the following architecture criteria when designing your website from an SEO standpoint.

  • Speed of site
  • Metadata and keywords
  • External links in your site
  • Content of your site
  • Artistic material
  • Mobile responsive site
  • The navigation system of your site

 

4. Small conversion rates

The architecture of the website not only influences promotion and branding but also the rate of conversions. Many businesses know that the conversion rate of the website will fall if the visitors and leads are not converted. But you don’t realize that the architecture of the website is directly linked to its conversion efficiency. Different site design factors and elements are responsible for low conversions, including color scheme, navigation, CTA, and protection. For starters, signup form, popups, and other conversion elements should be provided in multiple places of your site for the best performance.

  • Speed and Navigation: keep it easy and practical to allow your guests to roam freely on your site.
  • Renk Düzeni: Duygu ve tutumları temsil eden bir palet seçin.
  • CTA’lar: CTA, harekete geçirici mesaj için kısa bir formdur. Bunları çekici ve aramayı kolaylaştırın.

 

Sonuç

Tanınmış dijital ajansların birçoğu, dijital pazarlama stratejileri ve SEO hizmetleri yoluyla son derece üretken, işlevsel ve kullanımı kolay web sitelerinin oluşturulmasına odaklanan mükemmel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.
Web sitenizi kendiniz tasarlamaya hazırsanız, o zaman dikkatli bir şekilde pazarlama stratejinizi başarıyla yürütmenize yardımcı olacak web sitenizi etkili bir şekilde tasarlamak için yukarıdaki adımları izlemeniz önerilir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz