Özelleştirilmiş Yazılımın Altı Büyük Avantajı Nelerdir

30 Bu arada, özelleştirilmiş veya özel yazılımlar yalnızca belirli bireylerin veya bir grubun ihtiyaçları için tasarlanır, geliştirilir ve dağıtılır. Yalnızca belirli bir kullanıcıya adandığı için benzersiz olduğunu söyleyebilirsiniz.

Örneğin, sadece grafik tasarım için tasarlanmış özelleştirilmiş yazılımlar herkese göre değildir. Bir matematikçi, yazılımdaki araçların eylemlerini anlayamaz, ancak bir grafik tasarımcı veya bir sanatçı anlayabilir. Neler yapabileceğini bilirler çünkü onlar için özel olarak yapılmıştır. Özel ihtiyaçlarını karşılar.

 

Özelleştirilmiş Yazılımın Avantajları

Özel yazılım – özelleştirilmiş bir yazılım geliştirme eylemi – herkes için bir seçenek değildir, ancak ne yapabileceğini anlarsak faydalı olabilir. Özelleştirilmiş bir yazılım kullanmayı planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken avantajlardan bazıları şunlardır:

 

1. Kişiselleştirme

Özelleştirilmiş yazılımların ana özelliği olduğu için zirveye geliyor. Özel yazılım geliştiricisine uygulamanızın veya yazılımınızın nasıl görüneceğini söyleyebilirsiniz. Görünüşü esas olarak onu nasıl algıladığınıza bağlı olacaktır.

Bir girişimciyseniz veya bir işletmenin sahibiyseniz, bu özellik için özelleştirilmiş yazılım kullanabilirsiniz. İnternette çok sayıda hazır yazılım var ancak hiçbiri ihtiyaçlarınızı karşılamayabilir. Size özel hazırlanmış özel yazılımları kolayca edinebilirsiniz. Teknolojinin ilerlemesinin iş dünyasında nasıl kullanıldığını anlarsanız, uygulama veya yazılım iyi çalışabilir .

 

2. Verimlilikte artış

İster tek başınıza çalışın, ister bir ekibiniz olsun, hepinizin daha hızlı çalışacağına şüphe yok çünkü özelleştirilmiş yazılımlar sizin için tasarlandı. İş akışınızı kolaylaştırdığı için hata yapma olasılığınız azalacaktır. Vakit nakittir — özelleştirilmiş yazılımlar, kaybetme şansınızı da azaltacaktır.

 

3. Ölçeklenebilirlik

İşletmeler değişir – büyük olasılıkla büyür. Uygulamanın geliştiricileri ve tasarımcıları, gelecekte uygulamanızın neye ihtiyacı olduğunu tahmin edebilmeleri için şirketinizin durumunu değerlendirecekler. Bu tür yazılımlar, özelliklerini genişletebileceğiniz esnektir. Uygulamanın işletmenizle büyümesini sağlayabilirsiniz .

 

4. Teknik destek ve bakım

Uygulamaya sahip olmanıza rağmen, hepsini tek başınıza sürdüremezsiniz. Uygulamayı korumak, etkinliğini takip etmek ve tüketicilerin hatalı olduğunu düşündüğü özellikleri düzeltmek için işe aldığınız özel yazılım geliştirme ekibini kullanmanız gerekir . Buna ek olarak, uygulamanız ihtiyaç duyduğunuz sürece devam edecek.

 

5. Güvenlik

Uygulama veya yazılım yalnızca sizin amacınız için olduğundan, harici tehditlere karşı güvence altına alınmıştır. İnternet korsanları bir uygulama için sürekli bir tehdittir. Örneğin, 2020 yılında, bir bitcoin dolandırıcılığını teşvik etmek için ünlü kişilerin ve şirketlerin hesaplarını kullanan, yaygın olarak kullanılan bir sosyal medya uygulaması saldırıya uğradı. Bilgisayar korsanları, yalnızca küçük bir grup insan tarafından kullanılan bir uygulamaya veya yazılıma sızmaya çalışmayacaktır; çoğunlukla kitleler tarafından yaygın olarak kullanılan bir şeyin peşine düşerler.

 

6. Akıllı bir yatırım

Özelleştirilmiş yazılım, ihtiyacınız olan şeylere zaten sahip olduğunuz için satın almanız gerekmeyen birçok özelliğe sahiptir. Bu arada paket yazılım, önce satın almanız gerektiğinden bazı özelliklerini kullanmanıza izin vermez. Özel yazılım gerçekten maliyetlidir, ancak uzun vadede sizin için faydalıdır. Uygulamanıza eklenen özellikler için artık gereksiz harcamalar yok.

Özelleştirilmiş Yazılımın Dezavantajları

  1. Maliyetlidir. Bir yazılım geliştirici ekibini işe almaktan, onu uzun süre sürdürmeye kadar, her ikisi için de paraya ihtiyacınız olacak. Bir yazılım geliştiricisi sizden büyük olasılıkla saat başına yüzlerce dolar talep edecektir.
  2. Teknik ve dijital yeterlilik gerektirir. Geliştiriciler yardımlarını sunacak olsalar da, hangisinin hangisinin ve nasıl çalıştığını hala anlamanız gerekir. Yazılım yaratmanın dilini anlamayı öğrenecek çok şey var.
  3. Yazılımı sıfırdan geliştirmek inkar edilemez bir şekilde zaman alıcıdır.
  4. Gizli bilgileri görevli geliştiriciye ifşa etmek, eleştirmeniz gereken bir şeydir.
  5. Özelleştirilmiş yazılım standart değildir.

19. yüzyılda Charles Babbage’ın Fark Motorundan herhangi bir elektronik aygıtın en son modeline kadar, zaman içinde bilgisayarların hızlı gelişimine tanık olduk. Çevremiz üzerinde dünyanın bununla baş edemeyeceği bir etkiye sahip olduğumuz hayatlarımızı önemli ölçüde değiştirdi.

Gücün ve zenginliğin kör edici ışığıyla, kendimize her türlü teknolojinin ilerlemesinin hem insanlar hem de dünya refahımız için olduğunu hatırlatmalıyız. Telefonumuzun en havalı özelliği gezegeni yanmaktan kurtaramaz.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz