Digital Marketing
Dijital Pazarlama

Özetle Dijital Pazarlama: Bilmeniz Gereken Tüm Stratejiler

Son zamanlarda, dijital pazarlamada bir artış oldu ve iş adamları, müşterilerin dikkatini çekmek için mücadele ediyor. Akıllı bir iş adamı olarak, oyununuzun zirvesinde kalmak sizin tutkunuzdur. Sıklıkla kullanılan stratejilerden bazıları, çevrimiçi katılımı artırmak, reklamlarda video içeriğinin kullanımı, bilgi grafiklerinin kullanımı, gönderileri artırmak ve reklam kullanmak ve çevrimiçi kullanıcıların deneyimini iyileştirmektir. Ayrıca, emrinizde birkaç teknoloji kanalı olduğunu ve arkadaşlarınızın bazı dijital pazarlama tekniklerini uygulamanızı tavsiye edeceklerini ve diğerlerini uygulamaman gerektiğini unutmamak önemlidir. Bazı pazarlama teknikleri hakkında bir fikriniz olabilir, ancak her stratejiyi benzersiz kılan faktörlerin ayrıntılarına sahip değilsiniz. Yatırım yapmayı düşünmeniz gereken bazı etkili dijital pazarlama stratejilerine bakacağız.

Eposta pazarlama

Geçmişte e-posta pazarlamasını denemiş olma ihtimaliniz var, ancak stratejinizin hedef pazara ulaşmadaki etkinliğini analiz etmeniz gerekiyor. E-posta ile pazarlama, dönüşüm oranlarınızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlayacak harika bir stratejidir. Plan, hizmetleri dış kaynak olarak kullanmadığınız sürece daha ucuz bir reklam aracıdır. Ayrıca, e-posta ile pazarlama, onu diğer medya ile entegre edebileceğiniz düşünülürse entegre bir pazarlama tekniğidir . Dönüşümleri artırmak için listenizi her gün büyüttüğünüzden emin olun. Tavsiye ödülleri, sosyal paylaşım simgeleri eklemekten çekinmeyin ve daha fazla müşteri çekecek ilgi çekici içerik oluşturmayı düşünün.

Tıklama Başına Ödeme Pazarlaması

Pazarlama stratejisi, açık artırmaya dayalı bir sisteme dayanır. Tıklama başına ödeme ile, reklamlarınızda beliren kritik ifadelere teklif vermeniz gerekecektir. Bir çevrimiçi kullanıcı anahtar kelimeleri aradığında reklamınız tetiklenecektir. Reklamlarınız arama sonuçlarının en üstünde yer alır ve çevrimiçi kullanıcı eklentinize erişirse, tıklama için ödeme yapmanız gerekecektir.

Strateji, uluslararası sorguları olan çevrimiçi kullanıcıları hedefler ve tekniğin karmaşık olabileceğini göz önünde bulundurarak, pazarlama stratejisini yürütmenize yardımcı olacak uzmanları işe almayı düşünmelisiniz. Falcon Dijital Pazarlama uzmanları , bir PPC yönetim hizmeti sağlayıcısı ararken , PPC yönetim hizmetleri, PPC danışmanlığı ve eğitimi ve PPC denetimleri sunan birini bulmanızı tavsiye eder. PPC stratejisi, web sitenizi geliştirdiği için esas olarak yeni başlayan işletmeler tarafından benimsenen etkili bir pazarlama stratejisidir ve bu süreçte Google sıralamanızı iyileştireceksiniz.

Podcasting kullanın

İşletmenizi podcast kullanarak pazarlarken iki strateji kullanabilirsiniz; ilk olarak, başka biri sizinle kendi podcast’inde röportaj yapabilir veya iş podcast’inizi oluşturabilir. Kişisel podcast’ler , hedef kitlenize kolayca ulaşabilecekleri web alanlarına yüklenmelidir. Örneğin, sosyal medya YouTube ve Instagram. Bir podcast, ilgi uyandırmak biraz zaman alsa da, kitle markalama ve marka oluşturma için mükemmel bir araçtır. Sektörde biraz tecrübeniz varsa, size röportaj verecek bir podcaster arayabilirsiniz.

Sosyal medya pazarlamacılığı

Son araştırmalara göre, 2022 yılına kadar 3 milyardan fazla insanın sosyal medya platformlarına bağlanacağı tahmin ediliyor. Akıllı iş adamları genellikle sosyal medyayı kullanır ve siteleri ziyaret eden potansiyel müşterilerden yararlanır. Hedef müşterileriniz bazı medya platformlarını ziyaret ediyor; bu nedenle, içeriğinizi pazarlarken sektörünüz bir sorun olmamalıdır.

Yeni başlayanların çoğu için ezici olabilecek birkaç sosyal medya platformu bulabilirsiniz, ancak hedef kitlenizin çoğunun tercih ettiği platformu belirlemek için adımlar atmalısınız. Doğru sosyal medya platformunu belirledikten sonra, potansiyel müşterinin dikkatini çekecek yayınları takip etmenizi ve planlamanızı sağlayacak bir araç bulun. Araçlar, daha iyi içerik oluşturmanıza ve zamanlamanıza yardımcı olacak, böylece kalan zamanınızı diğer görevleri yerine getirmeye harcayacaksınız.

dijital pazarlama stratejisi

 

Arama motoru optimizasyonu

Optimizasyon, web sitenizin derecelendirmesini iyileştirmek için kullanabileceğiniz bir pazarlama stratejisidir. SEO, çevrimiçi kullanıcıların bu anahtar kelimeleri aradıklarında web sitenizi kolayca bulabilmeleri için yüksek sıralamaya sahip anahtar kelimeler kullanmayı içerir. Zamanı gelince, daha fazla insan işinize veya web sitenize aşina olacaktır. SEO, tüm hedef kitlelerinizi yakalayacak ve arama sonuçlarının ilk sayfasında sonuç arayan birkaç çevrimiçi arama yapan kişi ile muhtemelen ilk sayfada yer alacaksınız. Doğru içeriği oluşturmak zor olabilir; bu nedenle, SEO konusunda size yardımcı olacak bir uzman tutmayı düşünmelisiniz ve zamanı geldiğinde daha fazla gelir elde edecek ve potansiyel müşterileri çekeceksiniz.

Video Pazarlama

Geliri artırmak isteyen işletmeler, tercih ettikleri çevrimiçi pazarlama stratejisi olarak genellikle video pazarlamayı kullanır. Strateji, operasyonları genişletmenize, geliri artırmanıza ve geniş bir kitleye ulaşmanıza olanak tanır. Video içeriği oluştururken hedef kitle için değerli ve bilgi dolu içeriğe sahip olmak sizin yararınıza olacaktır. Birkaç video pazarlama tekniği vardır; Video pazarlama için düşünmeniz gereken videolardan bazıları sahne arkası olayları, duyuru ve eğitici videoları içerir. Pazarlama hedeflerinize rağmen, hedef kitle için marka bilinirliği oluşturmaya çalıştığınızdan emin olun.

Video pazarlama, içerik pazarlamasını ve e-posta pazarlamasını önemli ölçüde tamamlayabilir ve hedef pazarınızın karar verme sürecini etkileyebilecek harika bir araçtır. Etkileyici videoları, potansiyel müşterileri rakipler tarafından üretilenler yerine ürünlerinizi seçmeye ikna edecektir. Bunun aksine, nasıl yapılır videoları, müşterileri yaşam tarzlarına uygun olduğu için ürününüzü seçmeye ikna edebilir. Diğer dijital pazarlama tekniklerini tamamlayan videolara sahip olarak, anahtar kelimelerde üst sıralarda yer alırsınız ve sonuç olarak, daha fazla trafik alırsınız ve daha fazla iş yaparsınız.

İçerik pazarlama

Çoğu işletme, hedef kitlelerine ulaşmanın bir yolu olarak içerik pazarlamasını kullanır. Stratejiyi kullanırken tutarlı olmak çok önemlidir ve müşterilerin yararlı bulacağı alakalı ve değerli içerik oluşturmalısınız. Mevcut rekabetçi pazarda, müşterilerin sorunlarını çözebilecek yeni içerikler deneyin ve oluşturun. İçeriğinizde SEO taktikleri kullanmayı planlıyorsanız, Google’a da dikkat etmelisiniz; bu süreçte sizi cezalandırabilirler. Pazarlama otomasyonuna odaklanmayı, pazarlamayı, yerel reklamları etkilemeyi ve izleyicileriniz için özgün mobil içerik oluşturmayı düşünmelisiniz. Ayrıca, pazarlama çabalarınızı kolaylaştırmak için içeriğinizi potansiyel müşterilerin cep telefonlarına gönderecek otomasyon araçlarına sahip olmalısınız.

Ses Pazarlama

Bazı kişisel etkinliklere ev sahipliği yapmayı veya organize etmeyi düşünüyorsanız, özel teklifler için kullanabileceğiniz veya oturum açma ayrıntılarını değerli kişilere dağıtabileceğiniz canlı web seminerlerine sahip olmak harika bir fikir olacaktır. Sesli pazarlama hedef müşterilerle bağlantı kuracak ve bu süreçte otorite kuracaksınız. Ayrıca, gayri resmi etkinliklere ev sahipliği yapabilirsiniz ve aktardığınız içerik bir süre izleyicilerinizin zihninde kalacaktır.

Topluluk Panoları ve Sosyal Forumlar

Facebook gibi topluluk panoları ve forumları bir pazarlama stratejisi olarak kullanılabilir. Hizmetlerinizi doğrudan tanıtmamanız ve içeriğinizi tutumlu şekilde bağlamamanız gerektiğini unutmamak önemlidir. Topluluk panoları ve forumları, başkalarına yardım edebileceğiniz, ilişkiler kurabileceğiniz, deneyim edinebileceğiniz ve uzmanlığınızı paylaşabileceğiniz bir platformdur.

Sesli Arama Optimizasyonu

Bazı işletmeler, müşterilere ulaşmanın uygun bir yolu olarak sesli internet optimizasyonu stratejisini benimsemiştir. Planla, Google’da sıfır nokta konumu veya öne çıkan bir snippet kazanmak için sesli arama içeriğinizi optimize edeceksiniz. Google’da sıfır sıralamanız olduğunda, daha fazla çevrimiçi görünürlük elde edersiniz ve sonuç olarak, kitleniz içeriğinize eriştiğinden daha fazla satış elde edersiniz. Çoğu kişinin akıllı telefonu vardır ve Google’da öğe ararken sesle etkinleşen hoparlörlerini kullanmayı tercih ederler. Önümüzdeki yıllarda hizmet ararken daha fazla kişinin sesli aramayı kullanacağı tahmin edilmektedir; bu nedenle, web sitenizin sesli aramasını optimize ederek, üst sıralarda yer alırsınız ve sonuç olarak, daha fazla çevrimiçi trafik alırsınız.

Çeşitli Gadget’lara Yanıt Veren Web Tasarımları

Çoğu şirket, potansiyel müşterilere cep telefonlarından ulaşmak için önemli adımlar attı. Bununla birlikte, web sitenizin duyarlı bir web tasarımı uygulayarak mobil ekranlarla uyumlu olması akıllıca bir hareket olur. Web sitenizi programlayarak cep telefonlarında çalışabilir. Bunu başarmak için bir SEO uzmanı ve web tasarımcısı tutmayı düşünmelisiniz. Google’ın duyarlı web sitelerine öncelik verdiğini de unutmamak gerekir; bu nedenle, durumdan yararlanın ve şirketinizin web sitesini değiştirin.

Ücretli Reklamlar

Ücretli reklamlar, işe yarayacağından emin olmadan reklamlara para atmanız gerekeceğinden kumar olabilir. Strateji, bazı işletmeler için ideal olabilirken diğerleri için ideal olmayabilir. Ücretli bir reklama karar vermeden önce, ticari değeri, bütçeyi ve hedef kitleyi göz önünde bulundurmak çok önemlidir.

Pazarlama Etkisi

Pazarlama fonları konusunda yetersizseniz, bir kuruş harcamak zorunda kalmayacağınız için, pazarlama fonlarını etkilemek doğru aracınız olabilir. Pazarlama stratejisi, herhangi bir finansman gerektirmeyen gelen tekniklere ve e-posta pazarlamasına benzer. Sosyal medya platformlarında iyi bir sicili ve tonlarca takipçisi olan etkili bir kişi bulmayı düşünürseniz yardımcı olur. Etkili kişinin mutlaka bir ünlü olması gerekmez, ancak izleyicinin karar verme sürecini etkileyebilecek bir kişi olması gerekir.

Twitter’ı araştırmayı ve sektörünüzde trend olan konuları belirlemeli, ardından potansiyel etkileyicileri bulmalı ve onlardan markanızı tanıtmalarını istemelisiniz. Bazı etkileyiciler ücret talep edebilirken, diğerleri ürünlerinizden bazılarını isteyebilir. Yatırım getirinizi izlemek sizin yararınıza olsa da, dijital pazarın daha ucuz bir yolu. Birkaç takipçisi olan etkili kişilerin, binlerce takipçisi olanlara kıyasla ürünlerinizi pazarlayabileceğini unutmayın.

Yerel Arama Pazarlamacılığı

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde çoğu şirket, en yakın müşterilerini hedefleme fırsatına sahip olduklarını düşünerek, diğer dijital pazarlama biçimleri yerine yerel arama pazarlamacılığına yakın ilgi gösterdi. Daha fazla şirket, yerel müşterilere erişim potansiyelinin farkına varır ve başlangıç ​​olarak; Google’ın sunduğu bazı araçları kullanmalısınız.

Google My Business platformunu kullanarak, birisi bulunduğunuz yerde anahtar kelime aradığında listeleriniz açılabilir. Ayrıca, işletmeniz Google Haritalar’da görünecek ve işletme profilinizi istediğiniz zaman güncelleyebileceksiniz. Ayrıca sosyal itibarınızı da takip etmeniz gerekir ve bu nedenle müşteri incelemeleri almanız gerekir. Bir sosyal medya hesabınız varsa, müşterilerle sohbet başlatabilir ve potansiyel müşterileri hedeflerken gelen pazarlamayı kullanabilirsiniz. Gelen pazarlama, potansiyel müşterileri aramak zorunda kalmak yerine daha da yakınlaştıracaktır.

Dijital Pazarlama Stratejilerinin Avantajları

Tüm iş adamları gelirlerini artırmak için mücadele eder ve dijital pazarlama, iş hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur. Web sitenizin trafiğini iyileştirirsiniz ve bu süreçte satışları artırmaya yardımcı olacak ortaklıklar kurabilirsiniz. Ayrıca, dijital pazarlamayı kullanırken marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Potansiyel müşteriler, sunmanız gereken ürün veya hizmetlere erişim kazanacak ve bu süreçte daha fazla insan markanızın varlığından haberdar olacak. Potansiyel müşteriler sizi diğer rakiplerden neyin ayırdığını öğrenecek ve zamanla sadakat geliştireceklerdir. Dijital pazarlama ile web sitesi trafiğini de artırabilirsiniz. Bazı müşteriler blog yazılarını okumak için web sitesini ziyaret edecek; diğerleri iletişim bilgilerinizi arayacak veya hizmetleriniz veya ürünleriniz hakkında bilgi isteyecektir. Daha fazla çevrimiçi ziyaretçiyle, ürünlerinizi müşterilere pazarlama fırsatı doğar.

Dijital pazarlama bazen sinir bozucu olabilir, ancak her zaman uzmanlardan yardım alabileceğiniz için durum böyle olmamalıdır. Müşterinizin hayatını daha rahat hale getirmeyi hedeflemenize yardımcı olur ve yukarıdaki stratejiler daha fazla trafik oluşturmanıza ve iş gelirinizi artırmanıza yardımcı olur. Şirketinizde bir yaklaşım işe yaramazsa, markanıza uygun farklı bir tekniği benimsemelisiniz. Dijital pazarlamanın özünün, herkesin benimsediği değil, işletmeniz için en iyi sonucu veren bir yöntemi belirlemek olduğunu unutmayın.

Dijital Pazarlama

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz