Profesyonel Bir Web Sitesi Kurmanın Maliyeti Nedir?

13 bir web sitesi, özellikle de profesyonel bir web sitesi oluşturmak biraz zaman alır.

Bir web sitesi yalnızca düşüncelerinizi, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi başkalarıyla paylaşmanız için bir fırsat değildir. Aynı zamanda önemli miktarda para kazanmak için kullanabileceğiniz bir platformdur.

Profesyonel bir web sitesi oluştururken dikkate alınması gereken ana hususlardan biri maliyettir. Maliyet, çeşitli faktörlere, özellikle de web sitesini başlatmak ve sürdürmek için kullanacağınız araçlara bağlı olacaktır. Maliyeti etkileyen faktörler şunları içerir:

 

Alan adı

Profesyonel bir web sitesi oluşturmanın maliyeti ile ilgili olduğu için göz önünde bulundurmanız gereken ilk konu alan adıdır . Alan adı, web sitenizin internetteki adresini ifade eder. Basitçe söylemek gerekirse, web sitenizin adıdır.

Web sitesinin alan adını kaydettiğinizde, ödeme yaptığınız dönem için alan adını kullanma hakkına sahip olacaksınız. Alan adınızı kullanmaya devam etmek için yaklaşık bir yıl sonra yenilemeniz gerekecektir.

Alan adınızın süresi dolarsa, yenilemezseniz bir başkası satın alabilir. Henüz satın alınmamış bir alan adı bulmanız gerekecek. Bunu yapmak için bir alan adı oluşturucu kullanabilirsiniz.

 

Web Sitesi Oluşturucu

Hiç bir web sitesi başlatmamış olsanız da veya daha önce sayısız web sitesi başlatmış olsanız da, web sitenizi başlatmak için bir web sitesi oluşturucu kullanmanız gerekecektir. Bir web sitesi oluşturucu, beceri seviyenize rağmen web sitesini tam olarak istediğiniz şekilde oluşturmanıza olanak tanır.

Kullanabileceğiniz çok çeşitli web sitesi kurucuları vardır, bu nedenle her birini ciddiye almanız gerekir. Küçük işletmeler için web tasarımını düşündüğünüzde özellikle böyledir . Web sitenizin tasarımı, profesyonel olup olmadığını belirleyecektir.

Web sitesi geliştirmeye yeni başlıyorsanız, ücretsiz bir web sitesi oluşturucu seçmelisiniz. WordPress, tüm web sitelerinin yaklaşık% 30’unu oluşturan dünyadaki en yaygın web sitesi oluşturucusudur. Ancak, yalnızca temel sürümler ücretsizdir ve daha gelişmiş özellikler için ödeme yapmanız gerekecektir.

WordPress gibi iyi bir web sitesi oluşturucu, sitenizi tasarlamak için sonsuz olanaklar sunar. Profesyonel bir web sitesi kurucusundan daha ucuza mal olacağı için hayal gücünüzü kullanmaktan çekinmeyin.

 

Ağ sağlayıcısı

Web sitenizi başlatırken web barındırma hizmetlerine de ihtiyacınız olacak. Web barındırıcınız, web sitenizin içeriğinin ve dosyalarının saklanacağı yer olacaktır. Bir barındırma hizmeti web web sitesinin içeriğini saklamak için sunucularıyla kiraya olacak bir şirkettir. Ayrıca, sitenize günün her saati ve dünyanın her yerinden erişilebilmesini sağlamak için bir internet bağlantısı sağlarlar.

Web barındırma hizmeti seçiminiz, seçtiğiniz web oluşturucuya bağlı olacaktır. Örneğin, sitenizi oluşturmak için WordPress’i seçerseniz, o zaman WordPress barındırmayı da seçmelisiniz.

Web sitenizi başlatırken, paylaşılan barındırmayı seçmek de iyi bir fikirdir. Yeni başlayanların çoğu ihtiyaçları ve hizmetlerinin karşılanabilirliği açısından uygun olacaktır.

 

Web Sitenizin Hedefleri

Bir web sitesinin maliyetini etkileyecek diğer bir faktör, web sitenizin hedefleridir. Yeni bir web sitesi başlatıyor olsanız bile, sitenize eklemeye karar verdiğiniz özellikler gelişmiş olabilir ve bu da daha yüksek bir harcama anlamına gelir.

E-ticaret amacıyla bir web sitesi başlatıyorsanız, blog yazmak için bir web sitesi başlatmaktan farklı özelliklere ihtiyacınız olacaktır. Aynı şey farklı web siteleri için de geçerlidir.

Web sitenizin hedeflerini olabildiğince erken belirlemeniz gerekir çünkü web sitenizin maliyetini kesinlikle etkileyecektir.

 

Profesyonel Bir Web Sitesi Kurmanın Maliyeti Nedir?

Bir web sitesinin maliyetini etkileyen ana faktörleri gördükten sonra, artık profesyonel bir web sitesi başlatmak için ne kadar gerekli olduğu sorusuna cevap verebiliriz.
Yeni başlayan bir web sitesi için, bir alan adı için yıllık abonelik maliyeti yıllık yaklaşık 14,99 ABD dolarıdır. Web barındırma maliyeti ayda yaklaşık 10 $ olacaktır. Yıllık toplam yaklaşık 135 $ olacaktır. Basit ama şık bir web sitesi için yukarıdaki maliyet. Profesyonel bir web sitesi için, ilk yıl 200 dolardan fazla kazanabilirsiniz.

Mümkün olduğu kadar çok anlaşmaya bakmalısınız, çünkü bakmaya istekliyseniz, çevrimiçi olarak bulunabilecek çok sayıda pazarlık vardır. Profesyonellerin yardımıyla ve bunu doğru yapma çabasıyla, hem profesyonel hem de aradığınız sonuçları size verecek şekilde tasarlanmış bir web sitesine sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz