Siber Güvenlik Kariyerinize Başlamak için Kritik Becerileri ve Mevcut Seçenekleri Öğrenin

Modern dünyadaki işletmeler için en önemli tehdit nedir? Dijital devrim, işletmelerin operasyonlarını dönüştürmesini ve müşterilerine daha hızlı ve daha fazla sayıda ulaşmasını sağladı. Bununla birlikte, dijital dönüşüm aynı zamanda doğal güvenlik riskleriyle birlikte gelir. Şirketler, dijital platformlarda saldırılara ve istismarlara karşı savunmasız olan büyük hacimli hassas bilgilere sahiptir.

Bu nedenle, siber güvenlik alanında yetenek talebi son zamanlarda yükseliyor. İşletmeler, dijital altyapıları için riskleri belirleme, riskleri çözmek için uygun yöntemler önerme ve bilgi güvenliği yasa ve yönergelerine uyumu sağlama konusunda uzmanlığa sahip profesyonellere ihtiyaç duyar. Peki, siber güvenlik alanında kariyeriniz için ilk adımı nasıl atabilirsiniz?

Siber Güvenlik Yeteneğinin Yükselen Talebini Çözme

Burning Glass’ın Haziran 2019’da yaptığı bir araştırmaya göre , bu alandaki iş ilanlarının sayısı 2013’ten bu yana% 94 arttı. Ayrıca, Ulusal Eğitim İstatistikleri Merkezi (NCES) de yeni siber güvenlik programlarının sayısının arttığını belirtti. % 33 oranında.

Bu tür işlerin bir diğer önemli yönü, çeşitli roller için pozisyonları doldurmanın zorluğudur. Burning Glass tarafından yapılan çalışma, bu kariyerdeki işlerin genellikle doldurmak için genel BT rollerinden% 20 daha uzun sürdüğünü ortaya koyuyor. İşverenler, bilgi güvenliğinde gerçekten küçük bir iş gücü havuzunun kısıtlanmasıyla yüzleşmek zorundadır. Eğitim programlarının sayısındaki artıştan bağımsız olarak, işverenler, bir iş açma için işe almak üzere yaklaşık iki potansiyel çalışandan oluşan bir havuza erişebilirler.

Öte yandan, yetenek eksikliği, işverenler arasında yetenekleri daha yüksek bir fiyata çekmek için rekabete neden olur. Siber güvenlik işleri, BT alanındaki diğer işlerden daha fazla ödeme sunar ve ortalama maaşlar yaklaşık 93.540 ABD dolarıdır. Dolayısıyla, bu alandaki kariyerlerle gelecek vaat eden büyüme fırsatlarını açıkça fark edebilirsiniz. Şimdi, kazançlı iş ilanlarına ulaşmanıza yardımcı olabilecek talep edilen iş rollerini ve becerilerini belirlemek önemlidir.

 

Siber Güvenlik Kariyeri için Talep İçi Beceriler

Bilgi ve sistem güvenliği işleri, genellikle hibrit işler ve salt işler gibi iki farklı alanda sınıflandırılmış açıklamalarla mevcuttur. Temel roller, kriptografi, güvenlik açığı değerlendirmesi ve bilgi güvencesi gibi temel beceri gereksinimlerine odaklanır. Öte yandan, hibrit işler genellikle siber güvenlik görevinin ağ yöneticileri gibi diğer iş rollerinde görevlere dahil edilmesini içerir. Karma işler, müşteri hizmetleri, teknik destek ve sistem yönetimi gibi beceri gereksinimlerini gerektirebilir.

Burning Glass ayrıca , 2021 için en iyi siber güvenlik becerilerine ilişkin analizlerine dayanan yakın tarihli bir rapor yayınladı. Burning Glass’ın raporundaki en önemli bulgu, bulut güvenliği becerilerinin gerekliliğine işaret ediyor. Mevcut işgücü piyasasında mesleki deneyim ve becerilere yönelik genel taleple karşılaştırıldığında, belirli bulut güvenliği becerileri dikkat çekmeye başladı. Rapora göre Azure Güvenliği, Google Cloud Güvenliği, Bulut Güvenliği Altyapısı, Bulut Güvenliği Mimarisi ve Genel Bulut Güvenliği, önümüzdeki beş yıl boyunca talep edilen bulut güvenliği becerileri olacak.

Aynı zamanda, bu alanda gelecek vaat eden işler arayan profesyoneller, diğer yükselen endüstri eğilimlerini de fark etmelidir. Konteyner güvenliği, DevSecOps, uygulama geliştirme güvenliği, uygulama güvenliği kodu incelemesi ve mikro hizmet güvenliği alanları da modern siber güvenlik altyapılarında kritik işlevler haline geldi. Bu nedenle, profesyonellerin siber güvenlik alanında ortaya çıkan kariyer beklentilerinden yararlanmak için uygulama geliştirme güvenliğinin yanı sıra bulut güvenliğine de odaklanmaları gerekir.

 

İsteğe Bağlı Siber Güvenlik İşleri

Geleceğinizi bu alanda başlatmak için bu kariyerde düşünebileceğiniz en önemli iş rolleri nelerdir? İşte en çok talep gören siber güvenlik iş rollerinin bir özeti.

  1. Siber güvenlik yöneticisi veya yöneticisi
  2. Siber güvenlik danışmanı
  3. Siber güvenlik analisti
  4. Ağ mimarı
  5. Siber güvenlik mühendisi

 

Siber Güvenlik İşlerine Hazır mısınız?

Artık kariyerinize bilgi ve sistem güvenliği alanında başlamak için ihtiyacınız olan farklı becerileri bildiğinize göre, temelinizi kolayca oluşturabilirsiniz. Birçok aday, siber güvenliğin temellerini öğrenmek için bir başlangıç ​​kılavuzundan yararlanmayı ve beceri geliştirmede kademeli olarak yollarını oluşturmayı tercih ediyor . Dijital güvenlik ortamında profesyonel gelişiminizi geliştirmek için ayrıntılı bir strateji, daha sonra sertifikalara dayanacaktır.

İşverenler, profesyonellerin uzmanlığını en iyi tedarikçilerin verdiği sertifikalarla kolayca doğrulayabilir. Ek olarak, beceri gereksinimlerinin artan çeşitliliği, adayların öğrenmelerini çeşitlendirme ihtiyacını da vurgulamaktadır. Teorik bir bakış açısıyla öğrenmenin yanı sıra, hevesli profesyoneller de siber güvenliğin pratik uygulamalarına dalmalıdır. Gerekli becerileri geliştirin ve şu anda güvenlik alanında bir kariyerde yüksek maaşlı bir işe hazırsınız!

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz