ubuntu-server-18.04-kurulumu-ve-ayarlari

UBUNTU SERVER 18.04 KURULUMU VE AYARLARI

Ubuntu Server 18.04 kurulumuna başlamadan önce işletim sistemini kuracağımız sunucu özelliklerimizi ayarlıyoruz. Biz bu kurulum işlemini VPS bir makine üzerinde yapacağız. Siz isterseniz aynı kurulumu dedicated bir makine üzerine de yapabilirsiniz.Bu işletim sisteminin 64 bit tabanlı bir işletim sitemi olduğu için kurulum yapacağımız makinemizin minimum özellikleri 2 CPU 2 GB RAM ve ortalama 30 GB HDD olması gerekiyor. Eğer bu özelikler uygun olamaz ise kurulum esnasında veya kurulumdan sonra kullanım esnasında sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kuruluma başlama dan önce de Ubuntu Server 18.04 isosunu bu linkten indirebilirsiniz.

ubuntu-server-18.04-kurulumu-ve-ayarlar

KURULUMA BAŞLAMA

Makinemizi aktif ediyoruz ve boot için gerekli olan ayarlamaları yapıyoruz. CD veya USB den boot edecek ise bios ortamında boot edilecek ayarlar yapılmalı. Daha sonra makinemizi aktif ediyoruz makinemiz açılıyor ve ubunutu 17.04 için install ekranı geliyor ve kuruluma başlıyoruz.

 

 

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz