Web Sitenizi Nasıl Düzgün Bir Şekilde Sıralayabilirsiniz: Profesyonellerden İpuçları

Web sitenizi nasıl doğru bir şekilde sıralarsınız? Bir web sitesinin arama motorlarında ne kadar iyi sıralandığını birçok faktör etkileyebilir, ancak sitenizi optimize etmeye yardımcı olması için doğru SEO şirketini kullanmıyorsanız sıralamaya girmek kolay olmayacaktır. Bu blog yayınında, profesyonellerden bazı önemli ipuçlarını paylaşacağız ve size Google’da üst sıralarda yer almak için neyin önemli olduğunu öğreteceğiz. Lafı fazla uzatmadan konuya girelim!

 

Anahtar Kelimeleri Düzgün Araştırın

Web sitenizi sıralamanın ilk adımı, doğru anahtar kelimeleri araştırmaktır. Bu, belirli bir konu hakkında bilgi ararken insanların Google’a yazdıkları terimleri ve ifadeleri bulmak anlamına gelir. Güvenilir bir SEO ajansı , web sitenizin en iyi anahtar kelimelerini belirlemenize ve birleştirmenize yardımcı olabilir. Üst sıralarda yer almak için çeşitli anahtar kelimeleri ve uzun kuyruklu kelime öbeklerini (daha spesifik ve daha düşük arama hacmine sahip anahtar kelimeler) hedeflemeniz gerekecektir.

Hangi anahtar kelimeleri hedefleyeceğinizi öğrendikten sonra, web sitenizdeki sayfalarınızı bu terimler için optimize etmeniz önemlidir. Bu, bunların başlık etiketlerine, meta açıklamalara ve her sayfadaki içeriğin tamamına dahil edilmesi anlamına gelir. URL’yi unutmayın! Arama motorları URL’lerdeki anahtar kelimelere çok fazla ağırlık verdiğinden, hedeflenen terimlerinizi oraya da dahil etmek önemlidir.

 

Yararlı İçerik Oluşturun

Ayrıca web sitenizi sıralamak için yararlı ve bilgilendirici içerik oluşturmanız gerekir. Bu, yüksek kaliteli ve okuyucularınıza değer sağlayan makaleler yazmak anlamına gelir. İnsanlar bir arama motoru aracılığıyla web sitenizi bulduklarında , aradıklarını hemen bulabilmelidirler.

Kitleniz içeriğinizi okuyarak daha uzun süre etrafta kalmalıdır. İlgilenmiyorlarsa, içeriğinizi daha iyi hale getirmeniz gerekir. Bir kez daha, bir SEO şirketinin yardımcı olabileceği yer burasıdır. Hedef kitlenizde ne tür konuların popüler olduğunu ve daha fazlası için geri gelmek istemeleri için onlarla nasıl etkileşime geçileceğini bileceklerdir.

 

Mobil Dostu Tutun

İnsanların yüzde altmışı internete erişmek için akıllı telefonlarını kullanıyor ve web sitelerinin bu kullanıcıları barındırmak için mobil uyumlu olması gerekiyor. Google, mobil kitleler için optimize edilmemiş siteleri arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) eski sürüme geçirerek cezalandırmaya başladı.

Web sitenizi çeşitli cihazlardan daha duyarlı ve erişilebilir hale getirmek için duyarlı bir tasarım şablonu kullanmanız gerekir. Bu, web sitenizin akıllı telefonlardan ve tabletlerden masaüstü bilgisayarlara kadar tüm cihazlarda harika görünmesini ve düzgün çalışmasını sağlayacaktır. Web sitenizin mobil cihazlarda ne kadar iyi performans gösterdiğini görmek için Google’ın Mobil Uyumluluk Test aracını da kullanabilirsiniz.

 

Sosyal Medyayı Kullanın

Sosyal medya, arama motorlarında üst sıralarda yer almak için bir diğer önemli faktördür. Google’ın insanların en güvenilir ve güvenilir bulduğu web sitelerini belirlemek için sosyal medya verilerini kullandığı bir sır değil. Belirli bir konu veya niş için iyi bir sıralama elde etmek istiyorsanız, işletmenizin Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest gibi çeşitli platformlarda aktif olduğundan ve markanızla etkileşime giren güçlü bir hayran takipçisi olduğundan emin olun.

Web sitenizden aktif olarak içerik paylaşmanın yanı sıra sitenizdeki her sayfa için özel sosyal medya profilleri de oluşturmalısınız. Bu sayfaların başlıklarına ve açıklamalarına hedeflenen anahtar kelimeleri ekleyerek bunların doğru şekilde optimize edildiğinden emin olun. Ziyaretçilerin nereden geldiği, web sitenizde ne yaptıkları ve daha fazlası hakkında zengin bilgiler sağlayan Google Analytics aracılığıyla ne kadar iyi performans gösterdiklerini kontrol edebilirsiniz.

 

Kaliteli Geri Bağlantılar Oluşturun

Geri bağlantılar, sitenize geri dönen diğer web sitelerinden gelen bağlantılardır. Sizinkine bağlantı veren daha kaliteli ve alakalı web siteleri, web siteniz daha iyi sıralanır. Bunun nedeni, arama motorlarının geri bağlantıları güçlü bir güven ve yetki göstergesi olarak görmesidir.

Kaliteli geri bağlantılar oluşturmanın çeşitli yolları vardır, ancak en yaygın yöntem misafir ilanıdır. Bu, nişinizdeki diğer web siteleri için makaleler yazmayı ve içerik içinde web sitenize geri bağlantı vermeyi içerir. Web sitenizi Ezine ve GoGuides dahil olmak üzere çeşitli dizinlere de gönderebilirsiniz.

 

Dahili ve Harici Bağlantı

Web sitenizin dahili ve harici olarak doğru şekilde bağlandığından emin olmak önemlidir. Bunlar, daha fazla potansiyel müşteri oluşturmak için web sitesi optimizasyon ipuçlarından bazılarıdır. Dahili bağlantılar sitenizdeki bir sayfayı diğerine bağlarken, harici bağlantılar bunun dışına (örneğin diğer web sitelerine) işaret eder. Her ikisi de kendi yollarında faydalıdır; dahili bağlantı, kullanıcıların içeriğinizde daha kolay gezinmesine yardımcı olarak kullanıcı deneyimini geliştirir. Öte yandan, dış bağlantı, hedef kitlenize değerli bilgiler sağladığınızı belirterek arama motorlarında güven ve yetki oluşturmaya yardımcı olur.

Bir sayfada bir kelimeyi veya tümceyi köprülemek için kullandığınız metin olan bağlantı metnini kullanarak web sitenizin dahili ve harici bağlantılarını iyileştirebilirsiniz. Bu metin, bağlantı verdiği sayfanın konusuyla alakalı olmalı ve bağlantı metni, çok spam içerikli görünmemesi için dikkatli kullanılmalıdır.

 

Rakip Araştırması Yap

Web sitenizi sıralamadan önce rakiplerinizin ne yaptığına bakmak önemlidir. Bu, geri bağlantılarını ve sosyal medyadaki varlıklarını (örneğin, Facebook’ta kaç hayranı olduğunu; onları Twitter’da kimlerin takip ettiğini) analiz ederek rakip araştırması yapmayı içerir. Arama motoru optimizasyonu çalışmalarında hangi anahtar kelimeleri hedeflediklerini ve geri bağlantılarını nereden aldıklarını analiz etmek en iyisi olacaktır.

Bunu yaptıktan sonra, bilgileri web sitenizi geliştirmeye yardımcı olması için kullanabilirsiniz. Örneğin, bir rakibinizin büyük bir sosyal medya takipçisi varsa ve nişinizdeki yüksek otoriteli web sitelerinden çok sayıda geri bağlantı alıyorsa, bunu da yapmamanız için hiçbir neden yok!

 

Web Sitenizi Etkili Bir Şekilde Tanıtın

Optimize edilmiş bir siteye sahip olmak, iyi sıralama için önemli olsa da , insanların varlığından haberdar olması için onu tanıtmanız da gerekir. Bunu sosyal medya, e-posta pazarlaması ve daha fazlası aracılığıyla yapmanın çeşitli yolları vardır, ancak anahtar tutarlılıktır.

Sitenizi bu kanallarda düzenli olarak tanıtmanın yanı sıra, tüm reklam kampanyalarında web sitenizin adresinin (URL) belirtilmesini ve bir harekete geçirici mesajın yer aldığından emin olun. Örneğin, web siteniz için bir Facebook reklam kampanyası yürütüyorsanız, bunun sitenizin URL’sini ve ayrıca “Burayı tıklayın” veya “Daha fazla bilgi edinin” gibi teşvik edici bir ifadeyi içerdiğinden emin olun.

Bu ipuçlarını takip etmek, web sitenizi doğru bir şekilde sıralamanıza yardımcı olacaktır. Sitenizi arama motorları için optimize ederek, yüksek kaliteli geri bağlantılar oluşturarak ve onu etkili bir şekilde tanıtarak, web sitenizin arama motoru sonuç sayfalarının (SERP’ler) en üstünde görünmesini sağlayabilirsiniz. Birçok web sitesi arama motoru trafiği elde etmek için mücadele eder, ancak bu ipuçlarını izleyerek web sitenizin bunu yapan az sayıdaki siteden biri olmasını sağlayabilirsiniz.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz