Yedeklemelerinizi Organize Etmenin Hızlı ve Kolay Yolu

Önemli bilgisayar verilerinizi yedeklemek için yeni ve daha verimli yollar mı arıyorsunuz? Belki geçmişte kötü deneyimler yaşadınız ve bu da büyük miktarda önemli veri veya dosya kaybetmenize neden oldu? Bilgisayarınızı yedeklemede sorun yaşamak inanılmaz derecede sinir bozucu bir sorun olabilir. Bazen yeri doldurulamaz birçok farklı dosyayı kaybetmenize neden olabilir. Neyse ki, bu sorunla bir daha asla karşılaşmayacağınızı garanti edecek birkaç kolay çözüm var.

Bu makale, yedeklemelerinizi düzenli tutmak için yapabileceğiniz çeşitli şeyleri özetlemeye çalışacak ve verilerinizi yedeklemeyi her zaman hızlı ve kolay bir görev haline getirecektir. Kendi veri yedeklemelerinizle ilgilenmek için bilgisayar uzmanı olmanıza gerek yoktur. Yedekleme sorunlarınızı tamamen çözmek için aşağıdaki ipuçlarını ve püf noktalarını kullanın.

 

Dosya Adları

Yedeklemelerinizi düzenli tutmanın en kolay ve sezgisel yollarından biri, kaydederken her zaman doğru dosya adını kullandığınızdan emin olmaktır. Hepimiz dosyaları rastgele dosya isimleriyle veya hiç isimsiz kaydetme alışkanlığına kapılabiliriz. Bilgisayarınızda ‘başlıksız’ 1-50 dosyalarına sahip biriyseniz, bu ipucu size çok yardımcı olabilir. Uygun dosya adlarını kullanarak, ihtiyaç duyduğunuzda her zaman bir yedek bulabileceksiniz. Tembel olarak kendi zamanınızı boşa harcamayı bırakın, yöntemlerinizi (veya dosya adlarınızı) değiştirdiğiniz için pişman olmayacaksınız.

 

Organize Klasörler

Bilgisayarının masaüstünde tamamen simgeler veya farklı dosyalar, yedekler, programlar ve hatta müzikle dolu insanlardan mısınız? Dağınık bir masaüstüne sahip olmak bazı insanlar için işe yarayabilir, ancak çoğu insan için herhangi bir şeyi bulmaya çalışırken veya en basit görevi tamamlamaya çalışırken aşılması büyük bir engel olabilir. Masaüstünüzü ve klasörlerinizi düzenleyerek, her şeyin nerede olduğunu sürekli olarak bilecek ve ihtiyacınız olduğunda ona kolayca erişebileceksiniz. Pek çok dahinin çalışma alanlarının dağınık olduğunu söylüyorlar, ancak aslında kendiniz bir dahi değilseniz, kendi organizasyon eksikliğinizin çabalarınıza yardımcı olmaktan çok engel olma ihtimali oldukça yüksektir.

 

Bulutu kullanın

Sık sık evden, işten veya başka yerlerden çalışan biriyseniz, çeşitli sabit disklerinizi her zaman yanınızda taşımak zor olabilir. Birçok kişi, verilerini kaydetmek ve yedeklemek için bulutu kullanarak bu inanılmaz derecede yaygın sorunu çözmeye karar verdi. Bulut, aslında farklı şirketlerin sunduğu bir çevrimiçi depolama hizmetidir. BackBlaze.com’daki uzmanlar, çevrimiçi bulut depolamayı kullanmanın verilerinize olabildiğince kolay erişmeye ve yedeklemeye yardımcı olabileceği çeşitli yolları tartışıyor. Verilerinizi yedeklemek için birçok bulut hizmeti mevcuttur, bu nedenle sizin için en iyi seçeneğin hangisi olduğunu görmek için biraz araştırma yapın.

 

Ayrı HD’ler

Yedeklerinizin organize edildiğinden emin olmanın inanılmaz derecede kolay bir yolu da, üzerine yedekleme yapmak için tamamen ayrı bir sabit sürücü kullanmaktır. Bu sabit sürücü diğerlerinden ayrı tutulabilir ve açıkça etiketlenebilir. Bu, her zaman ayrı bir donanım parçasında uygun bir yedeklemeye sahip olmanızı sağlayacaktır. Fiziksel bir yedeklemeye sahip olarak verilerinizi bir kasada veya zarar görmeyeceği başka bir yerde saklayabilirsiniz. Ek koruma için SSD’lere (katı hal sürücüler) de bakabilirsiniz . Bu yeni sabit sürücüler, verilerinizi depolamak için dönen bir disk kullanmaz, bu nedenle verilerinizin bir kısmını veya tamamını kaybetmenize neden olabilecek şekilde çarpılması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

 

Otomasyon

Bilgisayarınızı yedeklemeyi gerçekten olabildiğince kolay hale getirmek istiyorsanız, otomatik yedeklemelere bakmalısınız. Bu tür yedeklemeler, topladığınız en yeni verilerle her zaman güncel kalmaya çalışırken kullanışlıdır. Bu, çoğu işletim sisteminde kolayca gerçekleştirilebilir.

Umarım bu makale, yedeklerinizin her zaman organize olmasını ve her zaman başarmanın kolay ve hızlı bir görev olmasını sağlamak için yapabileceğiniz farklı şeyler konusunda yardımcı ve bilgilendirici olmuştur. Yukarıda belirtilen ipuçlarını ve püf noktalarını kullanarak, verilerinizi yedeklemekte ve ihtiyaç duyduğunuzda hızlıca erişmekte zorluk çekmezsiniz. Bilgisayarınızı ne için kullanırsanız kullanın, verilerinizi her zaman düzenli olarak yedeklemelisiniz. Bu, herhangi bir donanım sorunu, yazılım sorunu veya bilgisayarınızı güncellerken ortaya çıkan sorunlarda son derece yararlı olabilir. Yanlış bir şey olmadan önce akıllıca bir karar verin ve verilerinizle ilgilenin. Önemli verileri kaybederseniz, sonsuza dek yok olur. Bu şansı kaçırmayın!

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz