Web Sitenizin Hüküm ve Koşullarını Nasıl Yazarsınız?

Hangi alanda olduğunuz önemli değil, günümüzün rekabetçi pazarında başarılı olmak istiyorsanız, sadece çevrimiçi bir varlığa sahip olmanız gerekir. Diğer bir deyişle, ürününüzü satabileceğiniz ve müşterilerinizle iletişim kurabileceğiniz bir web siteniz olmalıdır. Bu, çoğu insanın çalıştığı ve evden bir şeyler satın aldığı günümüzde özellikle önemlidir.

Ancak, uygun bir web sitesi oluşturmak, yapılacak basit bir şey değildir. Müşterilerinize satın almak istedikleri ürünleri sağlamalısınız, kullanıcı dostu bir arayüz oluşturabilmelisiniz ve şeffaf olmalısınız. Dürüstlük ve şeffaflık çok önemlidir ve bugün tam olarak bunun hakkında konuşacağız.

Kullanıcılara şeffaf olduğunuzu göstermenin en iyi yolu, web siteniz için iyi şartlar ve koşullar yazmaktır. İşte bunu nasıl yapacağınız.

Araştırmanı yap

Tüm bunlarda yeniyseniz, bir şeyleri varsaymayı veya neyin doğru neyin yanlış olduğunu tahmin etmeyi göze alamazsınız. Web siteniz için en iyi hüküm ve koşulları nasıl yazacağınız konusunda kapsamlı olmanız ve araştırma yapmanız gerekir. Web sitelerini nişinizden araştırın ve rakiplerinizden öğrenin. Sadece güvende olmak için, bir şartlar ve koşullar şablonu indirmeli ve başka birinin örneğinden birkaç şey öğrenmeye çalışmalısınız. Bu çok hassas bir konu, bu yüzden titiz ve dikkatli olmalısın.

 

Hüküm ve Koşulların Kabulüne İlişkin Beyanı Yazın

Anlaşmanın nasıl görünmesini istediğiniz önemli değil, ilk paragrafınız sadece şartlar maddesinin bir kabulü olmalıdır. Kullanıcılar, belirli bir anlaşmaya evet dediklerini bilmelidir. Bu madde, kullanıcılarınızın hizmetinizi kullanarak veya ürününüzü satın alarak şartlar ve koşulları kabul ettiklerini anlamalarını sağlar.

Sözleşmenin en önemli kısmının bu olduğunu göz önünde bulundurarak, bu maddeyi kalın, büyük harfli ve büyük yazı tipinde yazdığınızdan emin olun. Kolayca fark edilebilmelidir. Sözleşmenin bu bölümünde yazacağınız şey sizin seçiminizdir, ancak bunun böyle bir şey olduğundan emin olun – Bu hizmeti kullanarak, bu sözleşmenin hüküm ve koşullarına bağlı kalmayı kabul etmiş olursunuz. Hizmetleri kullanırken, bu tür hizmetler için geçerli olan tüm belirtilen kurallara tabi olacaksınız. Bu hizmete her türlü katılım, bu sözleşmenin kabul edildiği anlamına gelecektir. Hüküm ve koşulları kabul etmiyorsanız, lütfen bu hizmeti kullanmayın.

Sözleşmenizin diğer bölümleri biraz daha spesifik olacak ve sattığınız hizmet veya ürüne bağlı olacaktır.

 

Bir Gizlilik Beyanı Eklediğinizden Emin Olun

Müşterilerinizin ve kullanıcılarınızın kişisel bilgilerini topluyorsanız, bir gizlilik bildirimi eklemelisiniz . Belgenin bu bölümünde kullanıcı bilgilerini ne zaman ve nasıl kullanacağınızı açıklamanız gerekmektedir. Ayrıca, bu kişisel bilgileri üçüncü bir tarafa ifşa edip etmeyeceğinizi de söylemelisiniz.

Bunun dışında kullanıcının özel bilgilerini nasıl koruyacağınızı açıklamalısınız. Burada şeffaflığın çok önemli olduğunu söylemek güvenlidir.

 

Sorumluluk Reddi Beyanı Yazın

Alanınız veya çalışma alanınız ne olursa olsun, bir web siteniz varsa, kullanıcılarınıza belirli bilgileri dağıtırsınız. Bu nedenle, kullanıcılarınızın hizmetinizde herhangi bir hata veya hata fark etmesi durumunda kendinizi herhangi bir yasal yükümlülükten korumanız gerekir. Buna sorumluluk reddi denir .

Böyle bir şey yazmak sizi koruyacaktır – Bu site bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle, sitede iletilen veya bulunan herhangi bir bilginin doğruluğu, kullanışlılığı veya kullanılabilirliğinden sorumlu veya yükümlü değildir ve daha önce belirtilen bilgilerdeki herhangi bir hatadan sorumlu veya yükümlü olamaz.

Şartlar ve koşullar sözleşmesinin bu bölümü, web sitenizi ve web sitenizdeki bilgilerin bir kullanıcı için bir soruna neden olması durumunda sizi yükümlülüklere karşı korumayı amaçlamaktadır.

 

Şeffaflık Oyunun Adıdır

İster bir ürün satıyor olun ister değerli bilgiler dağıtıyor olun, web siteniz için hüküm ve koşullar yazarken şeffaf olmanız gerekir. Bu, bir dava durumunda web sitenizi, çalışanlarınızı ve kendinizi korumanın en iyi yoludur. Şeffaf ve açık sözlü olduğunuzdan emin olun ve muhtemelen hoş olmayan durumlarınız ve şikayetleriniz olmayacak.

Bu tür bir belge yazmak, özellikle bu konuda yeniyseniz, basit bir iş değildir. Bu nedenle, bugün bahsettiğimiz talimatları dikkate aldığınızdan emin olun. Doğru şekilde yapmanıza yardımcı olacaklar.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz