Web Tasarımcınız Olun, Düşündüğünüzden Daha Kolay

İnek bir tip değilseniz ve bilgisayarların arkasındaki tüm bilimi gerçekten anlamıyorsanız, bu iş alanıyla bağlantılı herhangi bir kariyer sizi kovabilir. Çoğu insan, bilgisayarlarla bağlantılı mesleklerde başarılı olmak için olağanüstü matematik becerilerine sahip olmanız gerektiğini düşünüyor. Ancak, bu gerçekten gerçek değil.

Bilgisayar odaklı alanın belirli kısımları tamamen yaratıcıdır ve bunun en iyi örneği web tasarımıdır. Bu meslek, algoritmalardan çok sanat ve tarzlarla ilgilidir. Evet, bu sektörde iş bulmak için cömert bir teknoloji sahibi olmanıza gerek yok.

Başarılı bir web tasarımcısı olmak için bilmeniz gerekenleri görelim.

 

Web Tasarımı nedir?

İnternet tarafından yönetilen dünyada, web siteleri önemli bir rol oynamaktadır. Pek çok şeyi çevrimiçine koyabileceğiniz ve iyi göründüğünü umduğunuz günler çok geride kaldı. Günümüzde çoğu zaman müşterinin belirli bir marka ile ilk teması bir web sitesi üzerinden yapılmaktadır. Şirketler için iyi bir ilk izlenim bırakmanın önemli olmasının ana nedeni budur . Web tasarımcılarının devreye girdiği yer burasıdır.

Yaratıcı güçlerdir ve kullanıcıların zevkli ve gezinmesi kolay bulacağı bir platform oluşturmaya odaklanırlar. İlk adım, sitenin genel görünümünü planlamaktır ve daha sonra kafalarında hayal ettiklerini oluşturmak için basit araçlar kullanırlar. Çoğu zaman önceden hazırlanmış temaları ve şablonları kullanırlar. Basitçe, sert çekirdek kodlama onların gücü değil, düzen, yazı tipleri ve renk şemalarıdır.

 

Gerekli Beceriler ve Araçlar

Web tasarımında derece almak yeterli değildir. Bu talep gören bir meslek olmasına rağmen, bu oldukça rekabetçi bir pazar. Bu nedenle, örgün eğitimin yanı sıra, bu sektörde başarılı bir kariyere sahip olmak için becerilerinizi mükemmelleştirmeniz ve en yeni araçları öğrenmeniz gerekir. Dikkat etmeniz gereken çok şey var. Bakalım ustalaşmanız gereken en önemli araç ve beceriler nelerdir?

 

Tasarım Teorisi

Bu görsel bir disiplindir ve çekici bir web sitesi oluşturmak için desteklemeniz gereken bazı temel ilkeler vardır. İşinizi yaparken düşünmeniz gereken en önemli şeylerden biri düzen. Bu nedenle, grid sistemlerini nasıl kullanacağınızı ve site tasarımını duyarlı hale getirmeyi öğrenmeniz gerekecektir.

Ayrıca kullandığınız yazı tiplerinin boyutunu ve rengini de düşünmeniz gerekir . Tutarlı olmaları ve okuyucuların gözlerini zorlamamaları gerekir. Siteyi ilk kez ziyaret eden biri üzerinde iyi bir izlenim bırakmak istiyorsanız bu çok önemlidir. Renklerin, onlara bakanlardan farklı psikolojik tepkilere neden olabileceği kanıtlanmıştır. Renk teorisini öğrenmek, insanların tekrar tekrar geri gelmesini sağlayacak duyguları ateşlemenize yardımcı olacaktır.

 

Kullanıcı deneyimi

Şirketler bir sebepten dolayı web sitelerine büyük miktarda para harcıyor. En önemlisi, ziyaretçilere sorunsuz bir deneyim sağlayacak bir platform oluşturmaktır . Bu, istedikleri bilgilere, hizmetlere veya ürünlere gelmelerini engelleyecek sorunlarla karşılaşmayacakları anlamına gelir. Her adımda onları engelleyen bir şey varsa, yakında pes edecek ve başka bir yere gidecekler.

Kullanıcı dostu bir site oluşturmak için, en başından itibaren kullanıcıların dikkatini çekecek, çok sayıda araç kullanmayı öğrenmeniz gerekecek.

 

Doğru Temayı Seçmek

Mevcut binlerce seçenekle doğru web sitesi temasını seçmek çok zor olabilir. Senin yapmak için yer yayınladığınız iş türünün mükemmel ve duyarlı, gerçekten bertaraf çeşitli görünüm ve stiller de var. Bu, renk şemaları, düzenler ve stil öğeleri gibi şeyleri içerir. Bu temanın markanızın doğrudan temsili olduğunu ve müşterilere uygun bir kullanıcı deneyimi sağladığını asla unutmayın .

HTLM ve CSS

Bu araçlar web tasarımcısının işini almak için gerekli olmasa da, kesinlikle çok yardımcı olabilirler. Öğrenme süreci göz korkutucu olabilir ancak bunlara hakim olmak imkansız değildir . Aslında çoğu, başlangıçta düşündüklerinden çok daha kolay olduğunu görecekler. HTML temelleri birkaç saat içinde öğrenilebilir, ancak ayrıntılara girmek istiyorsanız bu konuya daha fazla zaman ayırmanız gerekecektir. Ancak, en basit HTML ve CSS biçimlerini bilmek bile sizi tasarımcı işinizde daha iyi hale getirecektir.

Bir web tasarımcısı olmak her zaman zor değil. Bir web sitesinin görsel bölümünü oluşturmak için gereken beceri ve araçlarda ustalaşma arzusuna sahipseniz, bunu yapabileceksiniz, ancak bu, yeni bilgi edinmeye hazır olmanız anlamına gelir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz