Yeni İş Hayatının Başarısız Olmasının 5 Nedeni

Binlerce olmasa da yüzlerce başarılı başlangıç ​​örneği ve etraflarında pek çok motive edici hikaye var. Yolun zaten geçilmiş ve keşfedilmiş gibi görünmesini sağlar, böylece artık bir girişimci olma dürtüsüne direnemezsiniz. Aslında, en iyi durumlardan öğrenmek, size başlangıç ​​sektörünün nasıl çalıştığı konusunda birçok fikir verecektir ve kendi projenizi geliştirmeniz için size ilham verecektir, ancak odada bir fil var – istatistikler.

Göre Ortama , başlatılması% 90 başarısız olur. Birincisi, etkileyici bir sayıdır ve ikinci olarak – hatalarından ders çıkarma fırsatını ihmal etmek, kendi başarısızlığınızın birincil nedeni olacaktır. Başarılı örneklerin adımlarını izlemek, yalnızca ürününüz veya hizmetiniz için genel bir formül çıkarmanıza olanak tanır; yaygın başlangıç ​​hatalarını analiz ederken, denklemin değişkenlerini belirlemenizi sağlar.

Yeni başlayanların, bir konsept oluşturmaktan satış konuşması yazmaya kadar her şeye hazırlıklı olmanızı sağlamadaki en yaygın nedenleri hakkında daha fazla bilgi edelim.

 

Pazar Talebi Eksikliği

Var olmayan veya ilgisiz sorunları çözmek için geçerlidir. Bir ürün veya hizmet oluşturduğunuzda, heyecan verici ve yüksek kaliteli olduğundan emin olmak önemlidir, ancak bu aşamada sizi rahatsız etmesi gereken tek soru, potansiyel müşterilerinizin buna ihtiyaç duyup duymadığıdır. Anahtar kelime “ihtiyaç” dır.

Projeniz müşterinin acısını çözmeli. Hipotezinizin onayını bulmak (ya da bulmamak) için iyice test etmeniz gerekecek. Örneğin, FaxBurner’da , faksın bugün nasıl kullanıldığını araştırdılar ve elde ettikleri sonuçlara dayanarak kullanıcılar için zarif çevrimiçi çözümler (bunlar hala var!) Buldular .

 

Geribildirime Karşı Cehalet

Şaşırtıcı bir şekilde, bu neden bir listede de yer alıyor. Neden şaşırtıcı bir şekilde? Ürün veya hizmetinizin müşteri odaklı olması gerektiğinden ve geri bildirim almak, projenizi geliştirmenize ve bunu müşterinizin ihtiyaçlarına en çekici şekilde ayarlamanıza yardımcı olabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi için müşterilerinizin sizinle paylaştığı görüşleri analiz etmeniz ve daha da önemlisi onlara göre değişiklikler uygulayarak yanıt vermeniz gerekir.

Müşterilerinize sürekli destek sağlayacak bir hizmet oluşturmak gereklidir. Ivyanswer gibi hizmetler, yalnızca gelişme ve genişleme dürtüleri nedeniyle sınırsız süre ayakta kalmayı başarır . Yalnızca daha fazla müşteri ve pazar sorununu çözmekten fayda sağlayacaklar .

 

Yanlış İş Modeli

… ya da tamamen yokluğu. Bir iş modeli , daha fazla yatırımcı çekmek için gerekli bir şeydir. Diyelim ki geliriniz tek bir kaynaktan geliyor ve para kazanmanın başka yollarını bulamıyorsunuz. Bu durumda, yatırımcıların projenizle ilgilenme olasılığı düşüktür, bu da çabalarınızdan yararlanamayacağınız ve ölçeklenebilir bir iş yaratamayacağınız anlamına gelir.

Gerçekten de, bazı girişimler iş modellerini zaten çalışma sürecinde buldular. Yine de, bu projelerin kuralın istisnaları olduğunu anlamak çok önemlidir ve kural, hazırlıksız gelenlerin her zaman başarısız olduğunu söylüyor.

 

Esneklik Eksikliği

Uygulama gösteriyor ki, birçok girişim, nadiren kurucuların başlangıçta amaçladığı şekilde geliştiriyor. Bazen nihai ürün, orijinal konseptten çok farklıdır ve bu tür girişimler hızla büyüyor. Genç ve ham bir proje üzerinde çalışırken esnek olmak ve ürünü pazara ve izleyiciye en iyi şekilde tanıtmanızı sağlayacak her türlü değişiklik ve yeniliğe hazır olmak zorunludur. Özgün konseptinize rehin olmayın ve projeyi yaşasın!

 

Tükenmişlik

Bu, karmaşık bir sorun olabilir ve aynı zamanda ek sorunları da beraberinde getirir. Yakmanın genellikle birkaç tetikleyicisi olduğundan, ürün geliştirmenin tüm bölümlerinin dengeli olduğundan emin olmanız gerekir.

İlk hata: uzman eksikliği. Çoğu zaman, startup kurucuları aynı zamanda geliştiriciler, pazarlamacılar, teknoloji direktörleri ve benzerleridir. Şüphesiz, tutkunuz ve esnekliğiniz dahil tüm kaynaklarınızı tüketecek ve zayıf pazarlama, odak noksanlığı ve gerektiğinde pivot yapamama ile sonuçlanacaktır. Bir proje üzerinde birlikte çalıştığınız kişiler, başlangıç ​​fikrinden daha az önemli değildir – çok şey üstlenmeyin ve işlerini yapmalarına izin verin.

İkinci hata: beklentiler uyumsuzluğu. Tüm iş süreçlerini kurmak, aynı yönde düşünen ve girişimin geleceği hakkında aynı inançları paylaşan insanlarla çalışmak için eşit derecede önemlidir. Araştırmalar, dengeli bir ekiple çalışmanın, kullanıcı büyümesine ulaşmanıza ve başlangıç ​​aşamasını daha hızlı aşmanıza olanak tanıdığını gösteriyor – bu, öncelikle teknoloji girişimleri için çok önemli.

 

Sonuç

Bunlar, girişimlerin başarısız olmasının en yaygın nedenlerinden yalnızca birkaçı. Hukuki zorluklar, içerik pazarlaması, yatırımcı arama ve uzun vadede nakitten kaçınmanın yolları gibi niş pazarınızın diğer konularına dalmanızın cesaret verici bir başlangıç ​​olacağını umuyoruz.

Titiz bir analiz yapmak, size performansınızı dürüstçe değerlendirmeyi, projenizin stratejisindeki değişikliklere karşı sabırlı olmanızı, aynı hataları tekrar etmemenizi (sizin ve diğer girişimcilerin) öğretir. Böylece, ürün geliştirme ve büyüme sırasında meydana gelebilecek her şeye hazır olacaksınız.

Bu bilgi sizi daha deneyimli bir lider yapacaktır, bu da başarı şansınızın çok daha yüksek olacağı anlamına gelir!

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz