En Yaygın İnternet Bağlantısı Sorunları Nasıl Çözülür?

Günümüzde herkes interneti her gün kullanıyor. İnsanların nerede olurlarsa olsunlar birbirlerine bağlı kalmalarına yardımcı olur ve günlük görevleri kolayca yerine getirmelerini sağlar. Yine de sadece kişisel kullanım için değildir; işletmeler ayrıca işlerini hızlı ve verimli bir şekilde tamamlamak için büyük ölçüde internet bağlantılarına güvenirler. Bu nedenle, insanlar internet bağlantılarıyla ilgili sorunlarla karşılaştıklarında, günlük yaşamlarını büyük ölçüde olumsuz etkileyebilir.

Böyle bir sorunu önlemek için, en yaygın internet bağlantısı sorunlarından bazıları ve bunları nasıl kolayca çözebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

İnternet Bağlantısının Kaybı

Çoğu zaman, insanlar internet bağlantılarını birdenbire kaybederler ve ne olduğunu tam olarak anlamazlar. İnternet gerçekten çalışmadan wifi bağlantısının başarıyla bağlanmasını sağlayabilirsiniz . Bu, yönlendiriciye giden güç kaynağının kesilmesi veya bir internet sağlayıcısının düzensiz bağlantısının neden olduğu dengesiz LED ışıkları gibi birkaç faktörden kaynaklanabilir.

Bu sorunu çözmek ve internet bağlantınızı geri almak için güç kaynağınızı kontrol ederek başlayın. Birçok kişi, her türlü sorun giderme yöntemini dener ve servis sağlayıcısını arar, ancak daha sonra gücün kararsız veya bağlantısız olduğunu fark etmek için. Bu yüzden gücü kontrol ederek başlayın ve güç açıksa LED ışıklarını kontrol edin. WLAN veya WAN LED ışığı yanmıyorsa, yönlendiriciyi yeniden başlatmayı deneyebilir ve ışıkların tekrar yanıp yanmadığını görebilirsiniz. Değilse, sorunu gidermede size destek olup olamayacaklarını öğrenmek için servis sağlayıcınıza başvurun.

 

Güvensiz Ağlar

Birçok çevrimiçi kullanıcı, belirli web sitelerine erişmeye çalışırken bağlantılarının ne güvenli ne de gizli olduğunu belirten bir mesaj alır. Bu sorun, farklı tarayıcılar kullanıldığında oldukça yaygındır ve birçok çevrimiçi kullanıcı bunun neden olduğunu anlamaz. Bu düzeltme gizlilik hata sorunları, ağınızı tekrar kontrol ve daha güvenli bir yerine, üzerinde bir erişebilirler olmadığını görmek gerekir. Güvendiğiniz bir ev ağındaysanız, gizli modu kullanmayı veya sayfayı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Sorun, cihazınızdaki yanlış tarih ve saat ayarlarından da kaynaklanıyor olabilir, bu nedenle bunları düzelttiğinizden emin olun ve tekrar göz atmayı deneyin. Bağlantınızı iyileştirmek ve güvenli olmayan ağınızı düzeltmek için önbelleği veya çerezleri temizlemek de akıllıca olabilir.

 

Diğer Cihazlara Bağlanamama

Bazı cihazlar internet üzerinden wifi bağlantılarıyla birbirine bağlanır. Bazen insanlar zayıf bağlantı nedeniyle cihazlarını bağlamakta zorlanırlar. Bu, genellikle güvenlik sorunlarından kaynaklanan paylaşım sorunlarına neden olabilir. Bu sorunu gidermek ve cihazlarınızı birbirine bağlayamamanın üstesinden gelmek için , tüm cihazlarınızı ve yönlendiricinizi yeniden başlatmayı deneyin ve bunun yalnızca bir gecikme sorunu olup olmadığını görün. Değilse, bağlanmaya çalıştığınız tüm cihazlarda güvenlik ayarlarını değiştirmeyi deneyin ve paylaşım işleminin çalışıp çalışmadığını görün. Aksi takdirde sorun, cihazlardan birindeki yazılımın eski olmasından kaynaklanıyor olabilir ve bu gibi durumlarda o eski yazılımı güncellemeniz ve tekrar denemeniz gerekecektir.

Yinelenen IP Adresi

İnternete erişebilen herhangi bir akıllı cihaz benzersiz bir IP adresi alır. Bu IP adresi bir cihazdan diğerine farklılık gösterir ve internette bilinmesini sağlayan şeydir. Bazen, ayrı cihazlar yanlışlıkla aynı IP adresini alabilir ve bu da her iki cihazdaki bağlantıyı durdurur. Bu sorunu çözmek için, farklı olduklarından emin olmak için her iki cihazınızdaki IP adresini kontrol etmeniz gerekir. Değilse, IP adreslerini manuel olarak farklı hale getirmek için değiştirmeyi deneyin. İhtiyaç duyduğunuz IP adreslerini henüz sahip değilseniz servis sağlayıcınızdan alabilirsiniz.

İnsanlar bağlı kalmak ve farklı görevleri yerine getirmek için günlük yaşamlarında büyük ölçüde internete güvenirler. İş dünyasında bile internet birçok kuruluşun yaşamı ve ruhu olabilir ve uygun bağlantı olmadan iş zarar görebilir. Bağlantı sorunları herkesin başına gelebileceği için, bunlara aşina olmanız ve yaygın sorunları nasıl çözeceğinizi öğrenmeniz akıllıca olacaktır. İnternet sağlayıcısını suçlamadan önce yönlendiricinizdeki güç kaynağını her zaman iki kez kontrol ettiğinizden emin olun, çünkü bu sadece bir elektrik sorunu olabilir. Sorun giderme çabalarınıza rağmen bağlantı sorunlarınız devam ederse, yardım edip edemeyeceklerini görmek için servis sağlayıcınızla iletişime geçmeniz akıllıca olabilir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz